rigasili.blogspot.com
Ο φόβος και ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος για να ευοδωθούν τέτοιες σκέψεις που εκπορεύονται απ’ το περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού.
Πηγή: inprecor
Η κυβέρνηση κηρύσσει μέσα σε ελάχιστες μέρες για δεύτερη φορά πολιτική επιστράτευση σε απεργούς. Τα ΜΑΤ «κάνουν πρόβες» «ψεκάζοντας», τους αγρότες που ακόμα δεν έχουν κλείσει δρόμους, αλλά κρατούν παρατεταγμένα τα τρακτέρ στους δρόμους.
Οι αστυνομικές δυνάμεις συλλαμβάνουν μαζικά συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας και τους τρέχουν στα δικαστήρια.
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ηγεσία της ΕΛΑΣ «καμαρώνει» για την κακοποίηση –σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται– κρατουμένων δίνοντας τις φωτογραφίες τους με τα σημάδια στη δημοσιότητα για να γίνουν γνωστά στο πανελλήνιο και να τα εμπεδώσει ο κόσμος. Το δόγμα «Νόμος και Τάξη» σε πλήρη εφαρμογή.
Την ίδια ώρα η υπόθεση με τους τρεις νεκρούς στη Μαρφίν επανέρχεται στο προσκήνιο μέσω των ερευνών-συλλήψεων της αστυνομίας, ενώ μέσω των συλληφθέντων της ληστείας στο Βελβεντό της Κοζάνης ξαναγυρίζει ο νους μας στη δολοφονία Γρηγορόπουλου και το Δεκέμβρη του 2008.
Κάπως έτσι διαμορφώνεται το κοινωνικό τοπίο στην Ελλάδα υπό το «Νόμος και Τάξη» του Αντώνη Σαμαρά. Διόλου τυχαίο καθώς ένα και μόνο στοιχείο, σε ότι αφορά την πορεία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτυπώνει το βάθος και τα αδιέξοδα της μνημονιακής και ευρωενωσιακής πολιτικής. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση με την υψηλότερη ανεργία παίρνοντας τα πρωτεία απ’ την Ισπανία! Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση «δίνει το λόγο» στα καλάσνικοφ και στα χουντικής έμπνευσης «νομοθετήματα».
Στο πολιτικό επίπεδο και παρά την επισημοποίηση της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα σε Γερμανία και ΗΠΑ, η ΝΔ επιμένει στο πρεσάρισμά του κατηγορώντας τον για υπόθαλψη και πολιτική ανοχή στην τρομοκρατία. Τα σχόλια στα τηλεοπτικά κανάλια έδιναν και έπαιρναν τις προηγούμενες μέρες για να πουν ότι κρατούν ως «θετικό» το ότι το ΚΚΕ δεν κάνει βανδαλισμούς, με αφορμή τα όσα καταλόγισε στο ΠΑΜΕ ο Υπουργός Εργασίας.
Εν τω μεταξύ μετά την επίδειξη της ναζιστικής ταυτότητας και τις δηλώσεις θαυμασμού για τη Χούντα των Συνταγματαρχών, ο εκ των πρωταιτίων του πραξικοπήματος Ντερτιλής κηδεύτηκε με την παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής και με «μπαλωθιές» απ’ τους ομοϊδεάτες του εν είδει στρατιωτικού αγήματος.
Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ δείχνει αδύναμο να σηκώσει το βάρος της ατζέντας Σαμαρά για «νόμο και τάξη» και εκφράζει μια αμφίσημη στάση έναντι της ΝΔ υπό την πίεση και της ΔΗΜΑΡ που αναζητά γέφυρες με το ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα αυτά μαζί, ένα πράγμα μαρτυρούν. Το σύστημα βρίσκεται ενώπιον μιας νέας πολιτικής κρίσης όχι απλά ανάλογης της πτώσης Παπανδρέου και της ανάληψης των πρωθυπουργικών καθηκόντων απ’ τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο. Βρίσκεται ενώπιον μιας πολιτικής κρίσης που θα είναι κάτι πολύ περισσότερο. Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για συλλήψεις που φέρνουν στη μνήμη μας την πρώτη μεγάλη με κοινωνικό υπόβαθρο πολιτική κρίση της νεότερης ιστορίας της χώρας, όπως αυτή του Δεκέμβρη του 2008 αλλά και η σύλληψη προφυλάκιση των φερόμενων ως δραστών των 3 εργαζομένων της Μαρφίν παραπέμπουν σε μια τέτοια εκτίμηση περί επικείμενης πολιτικής κρίσης.
Τουλάχιστον η κυβέρνηση έτσι φαίνεται πως το αντιμετωπίζει και τέτοιου είδους προετοιμασίες κάνει. Το μαρτυρά ένα άρθρο ενός πολύ στενού συνεργάτη και φίλου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Φαήλου Κρανιδιώτη. Το άρθρο δημοσιεύτηκε τέλη καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου και έμεινε αρκετές ημέρες στην πρώτη σελίδα του Antinews (κάτι σαν την Pravda του συστήματος Σαμαρά στη ΝΔ). Εκεί λοιπόν ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Πειραιά προτείνει «να κηρυχτεί η Ελλάδα σε κατάσταση πολιορκίας και να στηθούν έκτακτα δικαστήρια» με την ενεργοποίηση του άρθρου 48 του Συντάγματος που τίθεται σε εφαρμογή «σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης, εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος»! Η ιδέα είχε πέσει σε «ανύποπτο χρόνο» για να ζυμωθεί και φτάσαμε στα …καλάσνικοφ.
Επαγρυπνείτε και πάρτε τα μέτρα σας…
Πηγή: inprecor
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου