Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Αδίστακτοι δολοφόνοι με «αριστερές» πλάτες

Πέντε μήνες μετά την σφαγή των 34 νοτιοαφρικάνων μεταλλωρύχων στη Μαρικάνα από τους μπάτσους, ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το βρετανικό κανάλι 4 τη Δευτέρα (http://www.channel4.com/news/marikana-massacre-police-shooting-video-footage)  ήρθε να ταράξει ξανά τα νερά. Πρόκειται για βίντεο που τραβήχτηκε από δύο μπάτσους την ώρα του μακελειού και αποδεικνύει ότι η αστυνομία εκτέλεσε εν ψυχρώ τους απεργούς μεταλλωρύχους και όχι δρώντας σε «νόμιμη άμυνα». Το βίντεο δείχνει τους μπάτσους να πυροβολούν εργάτες μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες. Οι περισσότεροι εργάτες εκτελέστηκαν εκεί που είχαν βρει καταφύγιο, μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, όπως επισημαίνει ο ομιλητής.
Την Τρίτη το πρωί συνεδρίασε έκτακτα η επιτροπή έρευνας που έχει στήσει η κυβέρνηση για να καθορίσει τη στάση της από τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο. Ο δικαστής Ιάν Φάρλαμ, δήλωσε: «Υπ’ αυτές τις περιστάσεις, η επιτροπή είναι της άποψης ότι είναι πρόωρο να βγάλει συμπεράσματα από το απόσπασμα του βίντεο που περιλαμβάνεται στο δελτίο (σ.σ. του βρετανικού καναλιού)»! Ο δε νομικός σύμβουλος των μπάτσων Γιόχαν Μπέργκερ υποστήριξε ότι το βίντεο στηρίζει την άποψη της αστυνομίας ότι δεν υπήρξε μαζική σφαγή!


Ο μπάτσος-δολοφόνος πάντως το διασκέδασε δεόντως, κραυγάζοντας: «Τον πυροβόλησα τουλάχιστον δέκα φορές τον καριόλη». Αν φερθούν έξυπνα, οι Αρχές θα ρίξουν μία ποινή στο δολοφόνο, υποστηρίζοντας ότι «έκανε του κεφαλιού του», ορμώμενες από τα λόγια ενός άλλου μπάτσου που ζητά αυτοσυγκράτηση και καλεί τους συναδέλφους του να μην πυροβολήσουν τον νεαρό που τρέχει. Τι κι αν τα κορμιά των δεκάδων νεκρών εργατών στην περιοχή τους διαψεύδουν; Τι κι αν οι μαρτυρίες των εργατών στη συνέχεια του βίντεο που παρουσίασε το ίδιο κανάλι την επόμενη μέρα (http://www.channel4.com/news/marikana-massacre-miners-harassed-ahead-of-trial) αποκαλύπτουν όλη την αστυνομική βαρβαρότητα που συνεχίστηκε ακόμα και μετά την συγκρότηση της επιτροπής έρευνας για το μακελειό που έφτιαξε η κυβέρνηση; Οπως καταγγέλλουν οι εργάτες, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις αυτοπτών μαρτύρων, προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει και να τους κλείσει το στόμα την ώρα που η επιτροπή «ερευνούσε». Σε έναν απ’ αυτούς χρησιμοποίησε βία παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν τα αμερικάνικα στρατεύματα στις ανά τον κόσμο εκστρατείες τους: Δέσιμο χεριών πισθάγκωνα, σακούλα στο κεφάλι και ξυλοδαρμούς. Το πρόσχημα; Παράνομη κατοχή όπλου.


Ο δημοσιογράφος του καναλιού παρουσιάζει έναν αυτόπτη μάρτυρα που είδε τις εν ψυχρώ δολοφονίες, αλλά φοβάται αν θα προλάβει να καταθέσει στην επιτροπή ή θα τον πιάσει η αστυνομία. Η τελευταία δεν έκανε κανένα σχόλιο ακολουθώντας την πάγια τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις. Αναμονή μέχρι να αποφανθεί η επιτροπή! Αυτή είναι η «δημοκρατία» στη Νότια Αφρική. Μια «δημοκρατία» που το 44% των εργατών (σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ το 2010) ζει με λιγότερο από 10 ραντ την ημέρα (όσο κι ένα καρβέλι ψωμί). Ενα ταξικό απραρτχάιντ, στο οποίο 12 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες πείνας, όπως αποκαλύπτει μία άλλη έκθεση, αυτή του πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν, για την οποία μας πληροφορεί ο διαδικτυακός τόπος των νοτιοαφρικάνικων συνδικάτων (βλ. http://www.cosatu.org.za/show.php?ID=6887), τα οποία συμμετέχουν στην κυβέρνηση!


Ξέρετε ποιο είναι το πιο εξοργιστικό απ' όλα; Το «αριστερό» προσωπείο της κυβέρνησης, στον προεδρικό θώκο της οποίας βρίσκεται βετεράνος του «Κ»Κ, ο οποίος «δάκρυσε» μετά τη σφαγή στη Μαρικάνα! Οταν η αδικία γίνεται νόμος, η υποκρισία γίνεται επιστήμη!

Πηγή: Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου