Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ: Νέα αυτοκτονία φαντάρου

ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΟ 616 Μ/Κ ΤΠ, ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ

ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ

Με μια ακόμη στημένη ανακοίνωση - από αυτές που αποτελούν μνημεία απανθρωπιάς και κοροϊδίας (με τα βαριεστημένα… συλλυπητήρια για να κοροϊδέψουν τους «ιθαγενείς») - το ΓΕΣ ανακοίνωσε μία ακόμα αυτοκτονία-δολοφονία φαντάρου: Τη δεύτερη, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, μετά την αυτοκτονία-δολοφονία του ΕΠΟΠ, για την οποία έστειλε και γράμμα συνάδελφός του.
ανακοίνωση του ΓΕΣ
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013, και ώρα 03:00 περίπου, ο Στρατιώτης Πεζικού Ι.Κ., που υπηρετούσε σε Μονάδα της περιοχής της Ορεστιάδας, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά του Στρατοπέδου, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το ατομικό του τυφέκιο.
Για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος.

Η συμμορία των κατά συρροή δολοφόνων, του υπουργείου εθνικής άμυνας, της στρατιωτικής ιεραρχίας και των διοικητών στρατοπέδων (όπως του διοικητή του 616 Μ/Κ ΤΠ), που σκοτώνουν φαντάρους, ΕΠΟΠ, ακόμα και αξιωματικούς-υπαξιωματικούς, με τις περικοπές, την ανέχεια, τις απάνθρωπες συνθήκες, τον ιδεολογικό και ψυχολογικό (ακόμα και φυσικό) τραμπουκισμό, τις επιλογές τους, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΞΑΦΝΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΠΑΤΑΙ τους συγγενείς και τους φίλους ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.
Ο συνάδελφος Κ.Ι. (κι όχι Ι.Κ. - με το γνωστό απρόσωπο πρωτόκολλό σας), ήταν σύντροφος και φίλος, ήταν αγωνιστής και αδερφός. Και δεν είχε προβλήματα «ψυχολογικά», πέρα από την «αδυναμία» του να δεχτεί την κοινωνική εξαθλίωση και αδικία, τον τραμπουκισμό και την απάνθρωπη λογική του «παραλογισμού της θητείας» σαδιστών και «προβλεπόμενων» καραβανάδων.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΚΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ οποιονδήποτε, αυτοί που οδήγησαν στο θάνατο τον συνάδελφό μας, αυτοί που τους συγκάλυπταν και τους επαινούσαν, αυτοί που ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ 616 (Υπουργείο, ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, Ταξιαρχία) και τα άφηναν να συμβαίνουν για να «διατηρηθεί το αξιόμαχο».

Από τις καταγγελίες που παραθέτουμε και τα σχόλια των υπόλοιπων φαντάρων σε αυτές, φαίνεται ότι η κατάσταση στο εν λόγω στρατόπεδο (και σε διάφορα άλλα) ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Ποιο είναι αυτό; Μας θέλουν αναλώσιμους, υποταγμένους δούλους - να δεχόμαστε να ζούμε σαν αγρίμια, να δουλεύουμε σαν σκυλιά, για να συντηρούμε τις καριέρες τους, τα στρατόπεδά τους, το στρατό τους.

ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ (ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ) ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ «ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ» «ΚΑΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ», ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΣ, ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ) ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ (ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ) ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ

Φαντάροι από την Ορεστιάδα
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

6932 955437Παρακάτω, είναι ενδεικτικά κείμενα καταγγελίας (ούτε καν όλα) ΜΟΝΟ για το 616 Μ/Κ ΤΠ.
 

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012


Οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων για τα όσα συμβαίνουν στο 616 ΜΚ/ΤΠ στην Ορεστιάδα είναι συνεχείς. Κατά διαστήματα και μετά τις διαμαρτυρίες τους ή τη δημοσίευση των όσων υφίστανται, το ΓΕΣ παρεμβαίνει, κάποια μέτρα λαμβάνονται, αλλά σύντομα η κατάσταση χειροτερεύει  και πάλι.

 Αυτό αποδεικνύουν και οι τελευταίες αγωνιώδεις κλίσεις συναδέλφων προς την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ που μας ανέφεραν ότι μόνο το τελευταίο διάστημα, περισσότεροι των 10 συναδέλφων, έχουν πάρει Αναβολή. Μάλιστα, τόσο οι αξιωματικοί, όσο και ο διοικητής της μονάδας «σπρώχνουν» τους συναδέλφους να ζητήσουν Αναβολή, αντί να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τις συνθήκες. Με αυτή τη μεθόδευση φορτώνουν την ευθύνη στους στρατιώτες, παρουσιάζοντας τους ως αδύναμους να αντέξουν και οι ίδιοι αποποιούνται των σοβαρών ευθυνών τους.   

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί συνάδελφος ο οποίος μετρά μέρες για να απολυθεί. Παρά το γεγονός ότι έχει στα χέρια του ιατρική γνωμάτευση που τον απαλλάσσει και κανονικά θα έπρεπε να τους κάνει να ανησυχούν και να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, αυτοί αδιαφορούν για την κατάσταση της υγείας του και τις γνωματεύσεις του Υγειονομικού, θέτοντας του το απόλυτο δίλημμα: ή ανταποκρίνεσαι σε ότι απατούμε από εσένα (προϊόν του οποίου είναι και η άσχημη ψυχολογική του κατάσταση)  ή πήγαινε να πάρεις αναβολή!

Αξιωματικοί και διοικητής όμως ξεχνούν ότι οι αυθαιρεσίες τους, η πίεση που ασκούν, τα παράνομα και απάνθρωπα διλήμματα που θέτουν είναι δυνατόν να παράγουν και απόλυτα αποτελέσματα.

Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να παίζουν με την υγεία και την ζωή νέων ανθρώπων.

Εμείς καλούμε την Ταξιαρχία και το ΓΕΣ να παρέμβει.

Για οτιδήποτε συμβεί η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά αυτούς.

Επίσης, καλούμε τους συναδέλφους να βγαίνουν μαζικά στην αναφορά Παραπονούμενοι, να καταγγέλλουν τις παρανομίες, τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους και να προσπαθούν να δημοσιοποιήσουν την απάνθρωπη χακί καθημερινότητα.

Εμείς είμαστε στο πλευρό τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437


Αναδημοσιεύουμε σχετικά πρόσφατη επιστολή καταγγελίας που αποκαλύπτει τι υφίστανται οι φαντάροι!

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012


Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν στο 616 ΜΚ/ΤΠ στην Ορεστιάδα. Ο διοικητής της μονάδας ζει σε πολεμικές συνθήκες, επαναλαμβάνοντας όπως και οι προγενέστεροι εκφοβιστικά-πολεμοκάπηλα σενάρια, ενώ κατευθύνει τους υφιστάμενους του παραβιάζοντας με τον πιο ωμό τρόπο τον Στρατιωτικό Κανονισμό. Η εντατικοποίηση είναι ακραία: οι ποινές πέφτουν βροχή καθώς η διοίκηση της μονάδας επιχειρεί με λεκτική βία και την τρομοκρατία της φυλακής και της διεύρυνσης του χρόνου υπηρέτησης να κάμψει τις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των στρατιωτών.

Εκτός των άλλων ο διοικητής εκμεταλλεύεται με ακραίο τρόπο οικονομικά τους στερημένους συναδέλφους-φαντάρους, κερδοσκοπώντας απροκάλυπτα με το ΚΨΜ. Φαίνεται να αδιαφορεί για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια και της αδυναμίας της να σηκώσει το βάρος της στρατιωτικής θητείας που της φόρτωσε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Καλούμε τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Ζιαζιά να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες, να αντιμετωπίσει άμεσα τις αυθαιρεσίες του διοικητή και να δώσει λύσεις. Δε μπορεί και ο στρατός να βάζει χέρι στην τσέπη του φαντάρου.

Ο λαός μας έδειξε ότι δε θέλει και δε μπορεί να ανεχτεί αυτή την αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική των τραπεζιτών, των τοκογλύφων, τη Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Μήπως όμως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν το κατάλαβε;

Εμείς, ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δηλώνουμε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σε ανάληψη πρωτοβουλιών για την ακόμη μεγαλύτερη και αποφασιστικότερη ανάπτυξη ενός κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας και την Στράτευση στα 18, ενάντια στον εθνικισμό και ρατσισμό, για την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και την κατοχύρωση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από το 616 ΜΚ/ΤΠ Ορεστιάδας

Σας γράφουμε για να κάνουμε κάποιες καταγγελίες σχετικά με την ζωή που ζούμε ως στρατιώτες σε ένα συγκεκριμένο τάγμα στην Ορεστιάδα. Υπηρετούμε στο 616 ΜΚ.ΤΠ, στο Νεοχώρι Ορεστιάδας, που είναι αμετάθετο. Θεωρούνταν και ακόμη θεωρείται ως ένα από τα μαύρα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού.

Πλέον η κατάσταση είναι απελπιστική. Ας τα πάρουμε με την σειρά για να δείτε τι εννοούμε:

Η εκπαίδευση είναι καθημερινή υπό το πρόσχημα «του πολέμου που έρχεται και βρίσκεται προ των πυλών»! Καθημερινά στο ύψωμα 100, που απέχει 4 χιλιόμετρα από το στρατόπεδο, πηγαίνουμε με τα πόδια. Τα διαλλείματα ελάχιστα, ενώ όλη η εκπαίδευση γίνεται με τους στρατιώτες όρθιους. Τόσο το χειμώνα, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όσο και τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, η εκπαίδευση γίνεται με όπλο-κράνος-εξάρτηση.

Έχουμε καθημερινά γυμναστική και όποιος δεν τρέχει καταγράφεται από συγκεκριμένο λοχαγό και τιμωρείται από το διοικητή. Επίσης, πραγματοποιείται ταγματική αναφορά (επίσης με όπλο-κράνος-εξάρτηση), ενώ ο νόμος ορίζει συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας. Μετά το φαγητό ακολουθεί μεσημεριανή εκπαίδευση, πάλι μέσα στον ήλιο φορτωμένοι όπλο-κράνος-εξάρτηση, όπου εκπαιδευόμαστε με γεμάτο στομάχι και δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου συνάδελφοι στρατιώτες ζαλίζονται και κάνουν εμετό.

Ήμαστε το Τάγμα με τις περισσότερες αναβολές αφού το μότο του διοικητή είναι «όποιος δε μπορεί να πάει σπίτι του», δηλαδή να πάρει αναβολή! Ακόμα και σε άτομα που αντιμετωπίζουν και απλά υπηρετούν τη θητεία τους. Οι προσβολές προς τους στρατιώτες και τα στελέχη είναι καθημερινές. Οι ποινές πέφτουν η μία μετά την άλλη. Πολλές φορές είμαστε άυπνοι και ακολουθούμε το πρόγραμμα κανονικά. Όπως λέει και ο διοικητής «θα το συνηθίσουμε»!

Πολλοί στρατιώτες παίρνουν λιγότερες μέρες άδεια ενώ τις δικαιούνται ακόμα και όταν κοντεύουν να απολυθούν. Εκτός των άλλων έχουμε και ένα από τα ακριβότερα ΚΨΜ στον ελληνικό στρατό. Προϊόντα που τα βρίσκεις πολύ πιο φθηνά σε σουπερμάρκετ!!! Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ένας στρατιώτης παραπονέθηκε για τις υψηλές τιμές τιμωρήθηκε με 20 μέρες φυλακή από το διοικητή.

Καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πολλοί συνάδελφοι δεν αντέχουν. Για αυτό το λόγο και γράφουμε σε εσάς μήπως φτάσει στα αφτιά των αρμοδίων τι περνάνε οι στρατιώτες, που απλά θέλουν να κάνουν τη θητεία τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


Πραγματικά, οι άθλιες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι αξιωματικοί στο 616 Μ/Κ ΤΠ για να σπιλώσουν τη μνήμη του αδικαχαμένου συναδέλφου φαντάρου Κίμωνα, που αυτοκτόνησε-δολοφονήθηκε στην σκοπιά τα ξημερώματα, είναι ανάλογες της προσωπικότητας τους, αλλά και των συμπεροφορών τους, που προκάλεσαν τη μεγάλη απώλεια.

Λυγισμένα ανθρωπάκια, κάτω από το βάρος της ενοχής, και του φόβου για την καριέρα, ευθυνόφοβοι και έντρομοι από το κακό που προκάλεσαν, αδύναμοι να παραδεχτούν ότι εξαιτίας της πολεμοκαπηλείας και της αηδιαστικά απάνθρωπης συμπεριφοράς τους χάθηκε ένα νέο παλικάρι, επιχειρούν να επιρρίψουν τις ευθύνες στο θύμα.
Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά τους, το τρέξιμο και η ενταντικοποίηση, οι ποινές για αστείους λόγους, πρέπει «να κρυφτούν» κάτω από ένα γράμμα.
Είναι το γράμμα που ισχυρίζονται ότι άφησε πίσω του ο δολοφονημένος από τον στρατό συνάδελφος.
Ένα γράμμα στο οποίο φυσικά η αυτοκτονία χρεώνεται σε προσωπικούς λόγους-σε μια γκόμενα για να το πούμε απλά-, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό είναι το ήθος τους, αυτή είναι η Τιμή τους.
Αυτά λένε οι αξιωματικοί.
Αυτά γράφουν οι χαφιέδες στο internet!

Παράλληλα, όμως συνεχείς είναι οι καταγγελίες στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από φαντάρους που υπηρετούν στην μονάδα, αλλά και από συναδέλφους που απολύθηκαν πρόσφατα και δεν ξεχνούν τι πέρασαν.
Όλοι τους καταλογίζουν ευθύνες  στο διοικητή Παρασκευόπουλο Ι.
Αλήθεια, η ΕΔΕ που διεξήχθη το πρωί θα συγκελύψει το έγκλημα ή θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους;
Η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα καταδικάσει τη ΒΙΑ που ασκείται καθημερινά εις βάρος των φαντάρων;
Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κεδίκογλου θα καταδικάσει την Τρομοκρατία της Υποχρεωτικής Στράτευσης, το Αξιόμαχο του Στρατού που δολοφονεί νέους ανθρώπους και τους ετοιμάζει για κρέας στα κανόνια της ΑΟΖ και των ενεργειακών κοιτασμάτων  που ανταγωνίζονται για να καρπωθούν Έλληνες και Τούρκοι αστοί, ευρωπαικές και αμερικανικές εταιρείες, ο Βαρδινογιάννης, ο Κοπελούζος, ο Μυτιληναίος και οι συνήθεις ύποπτοι τραπεζίτες-εφοπλιστές και εργολάβοι.
Αλλά τι λέμε: «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει»!
Αυτός είναι ο βούρκος της αστικής κοινωνίας, ο κόσμος της Διαφθοράς, της Μίζας και της Διαπλοκής.
Έτσι βάφουν τα χέρια τους με αίμα η κυβέρνηση, ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιοωτόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία.
Συνάδελφοι  φαντάροι και γονείς, ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και να σταθούμε απέναντι στις αυθαιρεσίες είναι αυτός του συλλογικού αγώνα, της διεκδίκησης και αμφισβήτησης, του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των Φαντάρων.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου