Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πολιτικοποιημένο hiphop στην εποχή της κρίσης






Ευχαριστούμε για την αποστολή. Καλή επιτυχία!


Δελτίο Τύπου των "Από τα Κάτω"


Μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς το δεύτερο solo του Infinik ολοκληρώνεται. Το όνομα αυτού “Σάρκα και Οστά”. Όνομα με πολλαπλά νοήματα. Το cd θα διανεμηθεί δωρεάν μέσω διαδικτύου αλλά και σε υλική μορφή , με ένα τυπικό αντίτιμο εν είδει οικονομικής ενίσχυσης. Θα περιέχει 16 τραγούδια (15 στην ηλεκτρονική μορφή συν ένα bonus στις κόπιες).
Στις συμμετοχές από πλευράς raps συναντάμε την E'n'D productions με τους Dtaeys,
Eni-D (Productive) και Αόρατο Εχθρό (Μηδέν Αρνητικό) να βάζουν φωτιά στα μικρόφωνα.
Στην πλούσια και ποικίλη μουσική παραγωγή του δίσκου συνεισέφεραν με βόμβες από το οπλοστάσιό τους οι: 

Mr. Green (US)- πολύ γνωστός αλλά και ταυτόχρονα ραγδαία ανερχόμενος beatmaker από την Philadelphia ο οποίος έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως Outsidaz, Jedi Mind Tricks, RA the Rugged man, Snoop Dogg και άλλους πολλούς -, Μέγας, Dj Xquze (Black Tarr), Phaser (Ντελίριο),Teri (Ο.Δ.Β), Gusal, Smilin, δύο beatmakers με αέρα Αγγλίας οι Wizard και Schizzahz καθώς και ο Makinista μουσικός παραγωγός από την Κολομβία με latin επιρροές.
Στiς στροφέδρες του δίσκου “κόβουν”και ράβουν οι Dj ExAlone (Μηδέν Αρνητικό) και Dj Rawkuts.
Στα γυναικεία φωνητικά του δίσκου μας τραγουδά η Valeria Corio.
Φυσικά την ηχογράφηση- μίξη του cd έχει επιμεληθεί η E'n'D Productions.
Οι κόπιες του cd θα διατίθενται με αντίτιμο των 5 ευρώ εν είδει οικονομικής ενίσχυσης του καλλιτέχνη.

Για παραγγελίες στέλνετε mail με τα στοιχεία σας(όνομα, επίθετο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στο apotakato@hotmail.gr ή επικοινωνείτε μέσω facebook.. Οι παραδόσεις για Αθήνα και Λάρισα μπορούν να γίνουν χέρι-χέρι, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και σταθερά σημεία διάθεσης.

----------------------------------------

 Το hip hop album "Σάρκα και Οστά" του INFINIK διατίθεται δωρεάν μέσω διαδικτύου:


Η playlist στο youtube είναι:


Λίγα λόγια ακόμη:

Έχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον πιστεύουμε το hip hop στους καιρούς που διανύουμε. Αφενός λόγω της αμεσότητάς και του καμιά φορά "πολιτικά ανορθόδοξου" , αρκετές φορές, περιεχομένου του και αφετέρου λόγω της απλής καθημερινότητας που βρίσκει έκφραση μέσω των στίχων της rapΕπειδή το hip hop δεν είναι είδος μουσικής αλλά μια ολόκληρη κουλτούρα και τρόπος ζωής βρίσκει τρόπο να γεννιέται ακόμα και σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Μάλιστα όταν όχι απλά γεννιέται αλλά διανέμεται και δωρεάν, λειτουργώντας έτσι σαν πολιτιστικός πυλώνας, την στιγμή που η ψυχαγωγία τείνει να θεωρείται άπιαστη πολυτέλεια, τότε μάλλον αξίζει προσοχής.


To album έχει ηχογραφηθεί εξ ολοκλήρου σε αυτοοργανωμένο studio και διανέμεται στην λογική του D.I.Y. Δηλαδή πέρα από το δωρεάν κατέβασμα για το οποίο δίνεται, διανέμεται και cd ( με συβολική ενίσχυση) το οποίο έχουμε φτιάξει μόνοι μας από τα εξώφυλλα μέχρι το "κάψιμο" των cd χωρίς καμία στήριξη από την μουσική βιομηχανία ή κάποιου είδους χορηγό.

Από την όλη διαδικασία αποκομίζουμε κάθε άλλο παρά χρηματικά κέρδη. Τις περισσότερες φορές ούτε καν κάποιο σημαντικό κομμάτι τον εξόδων μας δεν καλύπτουμε αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και με τρόπο με τον οποίο , κατά την γνώμη μας, βοηθάει πολιτικά και πολιτιστικά την ίδια την κοινωνία.


Από Τα Κάτω



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου