Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

για την ανάληψη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στην Εμινέ και τους επαναστάτες από την Τουρκία



Εδώ και 20 ημέρες 4 επαναστάτες από την Τουρκία που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας για να διατρανώσουν την αλήθεια και το δίκιο τους.  
  
Το ελληνικό κράτος προωθώντας το δόγμα περί "καταπολέμησης της τρομοκρατίας" επιτίθεται στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που ζουν στην Ελλάδα. Ακόμη και το καθεστώς του πολιτικού ασύλου που έχει δοθεί στους αγωνιστές από την Τουρκία, δεν στέκεται εμπόδιο στην επιθετικότητα αυτή. Το ελληνικό κράτος έχει αποφασίσει να "ξεριζώσει" από τη χώρα την παρουσία τους. Πιστό στις "αντι-τρομοκρατικές" συμφωνίες (φανερές ή κρυφές) που έχει συνάψει ετοιμάζεται να απελάσει τους αγωνιστές, στέλνοντας τους στα κελιά της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Τουρκίας. Ουσιαστικά τους στέλνει με την προοπτική των πολύχρονων φυλακίσεων, των βασανιστηρίων, πιθανά της εξόντωσης.


Οι Έλληνες αγωνιστές, οι συλλογικότητες του κοινωνικού κινήματος δεν μπορούμε παρά να μείνουμε πιστοί στις αρχές της διεθνιστικής αλληλεγγύης. Ο αγώνας των αγωνιστών από την Τουρκία είναι και δικό μας αγώνας. Δεν θα αφήσουμε μόνους τους συντρόφους μας.

Το ελληνικό κράτος επιτίθεται ταυτόχρονα και στα δικά μας κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Κάθε σπιθαμή που κερδίζει, όποιον και αν χτυπά, είναι εναντίον όλων μας.

Δεν θα περάσει η κρατική και δια-κρατική καταστολή και τρομοκρατία. 
Όταν μιλούν για τρομοκράτες εμείς σκεφτόμαστε τα κράτη, τις κυβερνήσεις, τους καπιταλιστές, την αστυνομία, τους εξουσιαστές... 

- Όχι στην αντιτρομοκρατική υστερία
- Όχι στις διώξεις και τις απελάσεις των αγωνιστών από την Τουρκία    
- Να ακουστεί η φωνή των απεργών πείνας. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Καλούμε σε σύσκεψη-συζήτηση για την ανάληψη αλληλέγγυας δράσης, την Δευτέρα 14/10/2013 στις 7.30 μ.μ., στο Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης (Κ.Α.Π.Α.) Σπυρ. Τρικούπη 39-41 Εξάρχεια.
Πιστεύουμε πως οι πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, καθώς και οι αγωνιστές από το εργατικό κίνημα, τα πανεπιστήμια, τις γειτονιές θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ



για την ανάληψη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου