Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο «αντιμνημονιακός» Τράγκας ξεπλένει Χρυσή Αυγή, Σώματα Ασφαλείας και Στρατό, επικίνδυνους εθνικιστές και μιλιταριστές απόστρατους και «εφέδρους»


Ξέσπασε ο Τράγκας: Φασισταριά του κερατά είναι αυτοί που με βρίζουν!

Ο «αντιμνημονιακός» Τράγκας, μεγαλοδημοσιογράφος, μπατιριμένος εκδότης και καναλάρχης, γνωστός για τις τρελές κρατικές επιχορηγήσεις Ρουσόπουλου στη περιθωριακή φυλλάδα «ΧΩΡΑ» που δε τη διάβαζε κανείς, αλλά και επίσης γνωστός για τις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις που επέβαλε στους υπαλλήλους του, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ξεπλένει τη Ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Ποιος ξεχνά την εκπομπή στο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου με καλεσμένους όλο το τιμ του νεοναζιστικού δολοφονικού μορφώματος!

Χθες, λίγες ώρες πριν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» αφήσουν ελεύθερους τους φασίστες που σύμφωνα με τις δικές τους διαρροές βαραίνει όλη η ποινική δικονομία.  Και ενώ στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός και αρχηγός της ακροδεξιάς ΝΔ, Α,Σαμαράς, εξέφραζε τη «πολιτική βούληση να συντρίψει τον εξτρεμισμό», τονίζοντας ότι  «πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
Ο εχθρός της Μέρκελ, επέλεξε να ξεπλύνει τους δολοφόνους Ναζιστές, τα συνεργαζόμενα με τη ναζιστική συμμορία Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, το πλήθος των Ενώσεων αποστράτων και των Λεσχών Εφέδρων.



Απευθύνθηκε για μια ακόμη φορά στα φοβισμένα και τσακισμένα μικροαστικά στρώματα προτείνοντας, όπως και άλλοι, ένα νέο «Γουδί», όπου μαζί Στρατός-Λαός «θα μας γλυτώσουν από την Κατοχή». Σε μια νέα επίδειξη λαϊκισμού που αποκρύπτει την ταξική ουσία-περιεχόμενο των κυβερνητικών επιλογών και των Μνημονίων, που απεχθάνεται την προοπτική μεγάλων εργατικών ανατρεπτικών αντικαπιταλιστικών κινημάτων ενάντια στην Ε.Ε.-ΟΝΕ-ΔΝΤ, τον κόσμο του πλούτου και του αστικού συστήματος εξουσίας. 

Πλάσαρε ανασφάλεια και σπονσονάρισε την κρατική καταστολή, την περιστολή των δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, προπαγανδίζοντας την Αυτοκάθαρση των Σωμάτων Ασφαλείας, που κακώς τους καταλογίζεται η σύμπραξη με την ναζιστική Χρυσή Αυγή στο πλαίσιο του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Διαφήμισε τα πιο χυδαία μιλιταριστικά ιδεώδη, απαιτώντας θυσίες για την ενίσχυση του τομέα ασφάλειας που αυτός εξασφαλίζει την ευημερία. Στο δίλημμα «βούτυρο ή κανόνια», απαντά κανόνια, μαζί με όλους τους μιλιταριστές.


Ένας τηλεοπτικός λόγος που ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, από ένα κράτος έκτακτης ανάγκης με ποικιλία Μισθοφορικών και Εφεδρικών, Κρατικών και Ιδιωτικών σωμάτων που δρουν στην καθυπόταξη των λαϊκών αγώνων στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Αποκρύπτοντας την ψήφιση και εφαρμογή της ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης του τομέα Άμυνας-Ασφάλειας… Ότι σημαντικός λόγος της Χρεωκοπίας του κόσμου της εργασίας ήταν οι πολεμικοί εξοπλισμοί αξίας 25 τρις δραχμές των ΕΜΠΑΕ 1996-2005 που προκάλεσε η κρίση των Ιμίων και τα οποία μεταφράζονται σε 60000 ευρώ χρέος για τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας,   


Χθες θέλησε να μοστράρει στο κοινό του τις αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων και τις ακόμη πιο επικίνδυνες Λέσχες Έφεδρων, μαζί με τα αντίστοιχα σωματεία των ακραίων εθνικιστών και μιλιταριστών. «Φτιάχνοντας» επιπλέον το προφίλ του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου που επιβραβεύτηκε για την «σοβαρή και υπεύθυνη στάση του» να διατάξει ΕΔΕ για την σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων με τη Χρυσή Αυγή, όπου το αρνητικό της πόρισμα ανακούφισε τους γνωστούς κύκλους. Χειροκροτώντας την επιλογή του να προχωρήσει στη διεξαγωγή της Πανελλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ», κόστους πολλών εκατομμυρών ευρώ, ενώ 12500 δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται, σχολεία-νοσοκομεία-πανεπιστήμια κλείνουν και σχεδιάζονται νέες μειώσεις στις συντάξεις.


Στην εκπομπή «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ» του EXTRA 3, παρέλασαν οι Ενώσεις Αποστράτων, μακρύ χέρι της ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις που καταδίκασαν τον κομματισμό-για τις καταγγελίες των πρώην ΑΓΕΣ περί κομματικές παρεμβάσεις των Απόστρατων σε προαγωγές-μεταθέσεις, δεν ξέρει ο Τράγκας; Για τη μοιρασιά βυσμάτων στρατιωτικών με το σύστημα 4-2-1 μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν έχει ακούσει τίποτε;


 Οι Απόστρατοι αναφέρθηκαν στις περικοπές λόγω Μνημονίου ξεχνώντας τον ρόλο τους στην καταστολή των όποιων συνδικαλιστών διεργασιών. Επανέλαβαν το γνωστό Συντεχνιασμό τους «να σώσουν τα προνόμια τους, τη θέση και το ρόλο τους, προσδένοντας την τύχη τους στην αντιμετώπιση των Ενόπλων Δυνάμεων από το σύστημα εξουσίας», αρνούμενοι μια εργατική ταξική θέαση των πραγμάτων, που πρέπει να είναι διεθνιστική, ειρηνική, ενάντια στους εξοπλισμούς και το μιλιταρισμό, αμφισβητώντας τους ανταγωνισμούς μεταξύ των χωρών και των αστικών τάξεων.  Παραμυθιάζοντας τους εν ενεργεία συναδέλφους τους στρατιωτικούς σε καλύτερες μέρες, εντός του Μνημονίου...   


Καταδίκασαν μετά βδελυγμίας τις φήμες για Πραξικόπημα από τον Στρατό και τα εφεδρικά σωματεία, αλλά δεν είπαν τίποτε για την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία που η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος στρέφει εναντίον του αγωνιζόμενου λαού μας. Για τις Λέσχες Εφέδρων και τα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής που στρέφονται κατά του εχθρού λαού, αντιμετωπίζοντας τον ως ασύμμετρη απειλή!


Με άγχος ο Τράγκας επιχειρούσε να πείσει ότι η ΚΕΕΔ-ΑΚΙΣ-Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας δεν απειλεί τη δημοκρατία, δεν σχεδιάζει Πραξικόπημα. Έκρυψε όμως την ιδεολογική συγγένεια με τη Χρυσή Αυγή που υπερασπίζουν έναντι των δικαστικών διώξεων μετά τη Πολιτική Δολοφονία του Π. Φύσσα. Ξέχασαν την κοινή τους στάση στην υπεράσπιση των ακροδεξιών της Σχολής Ευελπίδων και των Ακροδεξιών ΟΥΚάδων στο Ναυτοδικείο, για τα εμετικά εθνικιστικά-ρατσιστικά τους άσματα σε Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Άραγε, πόσοι από αυτούς που ήταν χθες στην εκπομπή του Τράγκα γρονθοκοπούσαν τότε τους δημοσιογράφους και λοιπούς μάρτυρες κατηγορίας;


Εξάλλου ήταν δύσκολο να κρυφτεί η κοινή ατζέντα πολεμοκαπηλείας και μισαλλοδοξίας, που εκτέθηκε στην «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ»: Από την προβολή «των αγώνων» του ακραίου εθνικιστή και σκοταδιστή αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου που διάβαζε την περίοδο της Χούντας, την καταδίκη της παγκοσμιοποίησης, την ανάγκη νέων εξοπλισμών και ισχυρού στρατού για την αντιμετώπιση του «Εξ Ανατολάς» εχθρού, τις φοβίες αποσκίρτησης της Θράκης, την ανάγκη ανακήρυξης ΑΟΖ και εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου!


Όλη δηλαδή την ατζέντα της νέας «Μεγάλης Ιδέας» του αστικού κόσμου που δρα αποπροσανατολιστικά, απαιτεί «εθνική ενότητα» και νέες θυσίες, δίνει εθνικό μανδύα στα πιο τρελά σχέδια για κέρδη συγκεκριμένων τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου. ‘Έφτασαν μάλιστα να ζητήσουν ανασυγκρότηση του Στρατού και νέους εξοπλισμούς, προβάλλοντας τις απαιτήσεις των εταιρειών που διαχειρίζονται τους αγωγούς οι οποίοι θα διασχίσουν την ελληνική επικράτεια.


Όλοι αυτοί διαβεβαίωσαν ότι δεν γίνεται εκπαίδευση Χρυσαυγιτών από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, εν ενεργεία και απόστρατους, ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ Στρατού-Αστυνομίας. Μάλιστα, έβγαλαν και Χρυσαυγίτες Αλεξιπτωτιστές να το διαβεβαιώσουν. Παρουσίασαν την Αστυνομία σάκο του μποξ και θύμα της προπαγάνδας, αντί να απολογηθούν για την ανοχή της ΔΙΑΣ στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για την συνεργασία ΜΑΤ-Χρυσής Αυγής κατά του φοιτητικού-εργατικού κινήματος,  την σύμπραξη τους κατά των μεταναστών.


Και όλα αυτά ενώ σε λίγες ώρες συλλαμβάνονταν αστυνομικός, υποδιευθυντής εν ενεργεία, που ήταν ο συνεργάτης της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας για χρόνια. O εν λόγω αξιωματικός μέχρι και πριν από ένα χρόνο ήταν διοικητής στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και στα σπίτια του και στο γραφείο του βρέθηκαν δεκάδες όπλα, δεκάδες κινητά τηλέφωνα, ναρκωτικά κ.α Ποιος ξεχνά ότι Υποδιευθυντής της ΕΥΠ επικεφαλής της έρευνας κατά της Χρυσής Αυγής, διορισμένος από τον Σαμαρά, με εμπλοκή στην απαγωγή των Πακιστάνων, απομακρύνθηκε πρόσφατα όταν «συνειδητοποίησαν» ότι  συνεργάζεται με τους Ναζί. Εικόνες της παραγματικής σχέσης διαπλοκής Κράτους και Χρυσής Αυγής.


Οι παριστάμενοι δήλωσαν ότι «στην ΕΛ.ΑΣ. δε χωρά ιδεολογία». Λέγοντας αλήθεια, αφού υπάρχει χώρος μόνο για την αστική ιδεολογία που απαιτεί την ακραία βία-καταστολή-τρομοκρατία των Πραιτοριανών των Σωμάτων Ασφαλείας για να εφαρμοστεί η Πολιτική της. «Εσείς είστε το κράτος» έλεγε στην Αστυνομία ο Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια μεγάλων εργατικών αγώνων, «εσείς θα σώσετε την πατρίδα» τους έλεγαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, πωρώνοντας τους. Και οι Πραιτοριανοί των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-ΕΚΑΜ πήγαινα και ψήφιζαν Χρυσή Αυγή, συνιστώσα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, μηχανισμό του Κράτους μηδενικής ανοχής του Νόμου και της Τάξης του Ν.Δένδια!


Επίσης, ο Τράγκας παρουσίασε τις επικίνδυνες Λέσχες Εφέδρων ως αγγελούδια εθελοντές που βοηθούν το Κοινωνικό σύνολο. Ξεχνώντας «οι Λέσχες Εφέδρων ως θεσμικά αναγνωρισμένες συλλογικότητες, ελέγχονται από το ΥΕΘΑ και τον Στρατό, ενσωματώνουν συχνά μέλη της Χρυσής Αυγής, δρουν κατά των μεταναστών και εκπαιδεύονται για μάχες κατά ανταρτών στα βουνά και για αντιμετώπιση αντάρτικου πόλης, την κατάπνιξη δηλαδή κοινωνικών εξεγέρσεων». Σε παράλληλους δρόμους κινούνται οι Εθνικιστικές Πολιτοφυλακές – δημιουργήματα της Χρυσής Αυγής. Στο πλατύ κοινό οι λέσχες εφέδρων έγιναν γνωστές από τη συμμετοχή τους σε παρελάσεις τμημάτων εφέδρων καταδρομέων στο πλαίσιο εθνικών εορτασμών και την απροκάλυπτη παρέμβασή τους στην εξωτερική πολιτική με προβολή ακραίων εθνικιστικών θέσεων (Μακεδονικό, δεκαετία 1990).


Στην ιδρυτική διακήρυξη της «Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων» (15-17/3/1996) γίνεται λόγος για «καταπολέμηση του εφησυχασμού, της ενδοτικότητας και του ευδαιμονισμού», στοχοποιώντας «όσους παριστάνουν τα λευκά περιστέρια της ειρήνης, τους αστράτευτους, τους αντιρρησίες συνείδησης και τους καρεκλοκένταυρους».


Τελικά, είναι δεδομένο ότι οι Έφεδροι δεν πρόκειται να κάνουν Πραξικόπημα.


Όπως επίσης δεδομένο είναι ότι στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού όσοι δεν είναι μαζί μας με τη δουλοποίηση των εργαζομένων και τα Μνημόνια, τα χαράτσια, τις κατασχέσεις σπιτιών, τις απολύσεις, την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων, το ξεπούλημα κάθε κοινωνικού αγαθού, είναι Εχθροί μας...


Ο σύγχρονος αντιφασιστικός αγώνας είναι αντικυβερνητικός, αντιμνημονιακός, αντιΕΕ και αντικαπιταλιστικός.



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου