Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

¨Απολογισμός των μαχών που έδωσαν οι εργαζόμενοι και η προετοιμασία για τις νέες μάχες που έρχονται¨ - Συνέλευση πρωΑΚΑΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Οι τριγμοί που προκάλεσε ο αγώνας των εργαζόμενων της Ε.Ρ.Τ., μαζί φυσικά με το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από ευρύτερα τμήματα εργαζομένων, είχε ως αποτέλεσμα τη «νέα» συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Μια κυβέρνηση λαβωμένη, αλλά για αυτό το λόγο το ίδιο και ίσως περισσότερο επικίνδυνη από τις προηγούμενες
Οι δεσμεύσεις και των δυο, είναι κλειδωμένες από καιρό, στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Οι απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, το νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις του ιδιωτικού τομέα, η ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών, της ΕΥΔΑΠ και άλλων ΔΕΚΟ, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, ήταν στην ατζέντα και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τη νέα κυβέρνηση. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ για το ρόλο της.
Από την άλλη μεριά, όλοι οι κρίσιμοι αγώνες της τελευταίας περιόδου (κυρίως Μετρό, καθηγητές, Ε.Ρ.Τ.) έδειξαν ότι ο αγώνας των εργαζομένων, κάνει κομμάτια τα επιχειρήματα όσων αναμασούν την καραμέλα πως ο κόσμος δεν κινητοποιείται, δεν αγωνίζεται. Αν κάτι έδειξαν αυτοί οι εργατικοί αγώνες, είναι πως η διεύρυνση του προγράμματος των διεκδικήσεων με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την εργατική εξουσία, τη γενική πολιτική απεργία είναι άμεση ανάγκη της περιόδου που ζούμε. Για να ξεπεράσουμε τα όρια, και τα εμπόδια που θέτει ο αστικός, κυβερνητικός, αλλά και ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, όπως και αν αυτός εκδηλώθηκε σε κάθε αγώνα.
Πιστεύουμε πως το μεγάλο ζητούμενο της πάλης, είναι η διαμόρφωση μιας επαναστατικής εργατικής πτέρυγας, που θα μπορεί να έχει πρόταση ενοποίησης των αγώνων. 

Υπερβαίνοντας τα όρια του συντεχνιασμού. Χωρίς αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει μια επιστροφή στα προ της κρίσης χρόνια, σε ένα νέο καπιταλισμό του κράτους πρόνοιας. Αυταπάτη που επενδύουν με σταθερότητα, εκτός από την άρχουσα τάξη, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζοντας τη δική του διαχείριση εντός του καπιταλισμού. Νικώντας την κρίση και τον καπιταλισμό, έχοντας ως όπλο τη διεθνιστική πάλη των εργαζομένων, τη συνεργασία όλων των εξεγερμένων λαών της περιοχής μας. Σε αντίθεση με τις εθνικές προτάσεις περί αυτοδύναμης εθνικής ανάπτυξης, που τόσο εύκολα επικαλείται και η ναζιστική Χρυσή Αυγή, για να συμπλεύσει με τη διάχυτη αγανάκτηση. Η εργατική τάξη και ο λαός σε όλο τον κόσμο έχουν πάρει το δρόμο της εξέγερσης. Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και την διαχείριση της κρίσης εντός των εθνικών συνόρων είναι αντιδραστική ουτοπία. Ακόμα και αν έχει αριστερό πρόσημο, τελικά θρέφει τον εθνικισμό και τον φασισμό.Επαναφέρουμε την ανάγκη για διάλυση της Ε.Ε. και την επαναστατική ενοποίηση της Ευρώπης κάτω από την εξουσία της εργατικής τάξης, μέχρι την κατάργηση κάθε εξουσίας.

Καλούμε κάθε αγωνιστή που συμμετείχε στους αγώνες της τελευταίας περιόδου, κάθε εργαζόμενο που δίνει τη δική του μάχη ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος, όχι μόνο, να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας από τους αγώνες, αλλά κυρίως για να συζητήσουμε για το αναγκαίο επαναστατικό εργατικό σχέδιο δράσης της επόμενης περιόδου. 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ 6μ.μ. Ε.Κ.Α.

με θέμα:

¨Απολογισμός των μαχών που έδωσαν οι εργαζόμενοι και η προετοιμασία για τις νέες μάχες που έρχονται¨.

http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/, τηλ.: 6974599214, 6947153446

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου