Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Ο εκβαρβαρισμός και εκφασισμός του συστήματος εξουσίας λαμβάνει πρωτόγνωρες διαστάσεις

Απαιτούν την Συγκρότηση ακόμη και Στρατοχωροφυλακής-Χωροφυλακής!

Ένα αποκρουστικό πάζλ αποτελεί την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας που οικοδομεί η Ε.Ε. και το ΔΝΤ με τα Μνημόνια, σε αγαστή συνεργασία με την αστική τάξη που εκπροσωπείτε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά που προκαλεί αλγεινή εντύπωση με τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του οι οποίοι πλαισιώνουν το απεχθές διάγγελμα του για τη μείωση του φόρου εστίασης.

Το μαύρο της ΕΡΤ αντιπροσωπεύει το μαύρο που επιβάλλουν στη ζωή και στο πνεύμα μας, που συμπληρώνεται από τις αποκρουστικές εικόνες των συμμοριτών που εκτελέστηκαν από τις διωκτικές δυνάμεις. Νοσοκομεία-Σχολεία κλείνουν, χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται ενώ Αστυνομικά-Στρατιωτικά μετατρέπονται σε Εκτελεστικά Αποσπάσματα. Παράλληλα, ήδη χιλιάδες συμπολίτες έχουν εκτελεστεί-αυτοκτονήσει εξαιτίας της ακραίας ταξικής πολιτικής. Γράφει αναγνώστης στο politikokafeneio:

«Καλημέρα. Χθες πήγαμε με την μητέρα μου στο Θεαγένειο για τις προγραμματισμένες εξετάσεις
της. Από την είσοδο ακόμα, με τις τεράστιες ουρές, λόγω μείωσης των διοικητικών, αισθάνθηκα την κρίση να με υποδέχεται αυτοπροσώπως. Στην τεράστια αίθουσα αναμονής των εξωτερικών ιατρείων το αδιαχώρητο κι όμως απόλυτη σιωπή. Από το 2002 που επισκέπτομαι αυτόν το νοσοκομείο είναι η πρώτη φορά που είδα τόσους πολλούς φοβισμένους, εντελώς παρατημένους ανθρώπους. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με τον καρκίνο, μια αρρώστια που - παρά τα λεγόμενα - θεραπεύεται, προϋποθέτει όμως πρόληψη, σωστή περίθαλψη και ηθικό ακμαιότατο. Έχει να κάνει με την αγωνία του κόσμου σε τι γιατρό θα πέσει, αν υπάρχουν φάρμακα, αν θα υπάρχει σε λίγο το ίδιο το νοσοκομείο.
Οι περισσότεροι έμπειροι γιατροί βγήκαν άρον - άρον στη σύνταξη ή τα βρόντηξαν αφού αδυνατούν να δουλέψουν με τα περιορισμένα μέσα που τους παρέχει το κράτος, οι υπόλοιποι, παλεύουν, απλήρωτοι, σε συνθήκες απαράδεκτες. Το ίδιο αποδεκατισμένο και το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Η ώρα των ραντεβού δεν τηρείται, η εξέταση διαρκεί λιγότερο για να "εξεταστούν" όλοι, αν και ο διάβολος, όπως και η αρρώστια κρύβεται στις λεπτομέρειες. Μέσος χρόνος αναμονής πέντε ώρες. Η επαφή με τον γιατρό - λόγω έλλειψης χρόνου - περιορίζεται μόνον σε μια ματιά στο φάκελο, μια γρήγορη ψηλάφηση, άντε και να προλάβει ο ασθενής να διατυπώσει μια απορία. Το ευχαριστώ προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις να το πεις στην έξοδο.
Πας σε αυτό το νοσοκομείο για να κερδίσεις χρόνο πάνω σε αυτή τη γη και φεύγεις με την πίκρα πως η πολιτεία είναι με το θεριό κι όχι με σένα, έστω κι αν δεκαετίες ολόκληρες πλήρωνες αδρά για αυτές τις ώρες που την χρειάζεσαι. Αισθάνομαι την υποχρέωση να πω ένα μεγάλο μπράβο στο προσωπικό που επιμένει να προσφέρει τις υπηρεσίες του υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά και να βροντοφωνάξω ΝΤΡΟΠΗ μας που επιτρέπουμε, παραμένοντας αδρανείς, να μας δολοφονούν κάθε μέρα». (Niki Vikou 23 Απριλίου 11:48 π.μ.)

Κυβερνητική Απάντηση στην συγκεκριμένη ανάρτηση μπορούμε να θεωρήσουμε το δημοσίευμα που αναφέρει ότι «Με έξι νοσοκομεία στην Αττική θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναδιάρθρωση του δημοσίου συστήματος Υγείας, ενώ μεγάλο μέρος του διοικητικού και ιατρικού προσωπικού θα ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται πως τα εν λόγω έξι νοσοκομεία θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα, είτε θα συγχωνευτούν με άλλα στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα. Όμως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας» […] Ο ι 2500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη πως οι πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα Νοσοκομεία της χώρας κατήργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις, συμπεραίνουμε πως οι κατ΄ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν στην ουσία απολύσεις.

Η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού και τις 6000 ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας και απολύει 2.500 εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία του ΕΣΥ. Θα δούμε λοιπόν να κλείνουν κι άλλες χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ΜΕΘ, να διαλύονται Τμήματα και να αποσυντίθεται το δημόσιο σύστημα υγείας, προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής » .

Οι εξελίξεις αυτές συμβαδίζουν με τις χιλιάδες απολύσεις στο χώρο των ΟΤΑ και της εκπαίδευσης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τους νέους φόρους. Είναι στιγμιότυπα της διάλυσης του κράτους πρόνοιας, της περιφρόνησης των κοινωνικών αναγκών και του ίδιου του Ανθρώπου, της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του συνόλου της ζωής της εργατικής τάξης με πρωτόγνωρους όρους εκμετάλλευσης-καταπίεσης, που θα αποτελέσει μοντέλο για όλη την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει και για να παραδειγματίσει, προβάλλει ως επιτυχία την εκτέλεση των δραπετών συμμοριτών, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα. Από τη μια μεριά συσκοτίζει τις ευθύνες του συστήματος εξουσίας για τα κοινωνικά προβλήματα και την παραβατικότητα που διογκώνονται εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής, ενώ δαιμονοποιεί τον κάθε φορά προβαλλόμενο «εσωτερικό εχθρό» και επιχειρεί να στείλει μήνυμα ότι το νέο Κράτος Μηδενικής Ανοχής του Νόμου και της Τάξης είναι εδώ.

Τα δημοσιεύματα του μιλιταριστικού και εθνικιστικού τύπου, που ακολουθούν τα σοβαροφανή κατευθυνόμενα από την Ασφάλεια ρεπορτάζ των καθεστωτικών ΜΜΕ αποκαλύπτουν όχι απλώς τη βαρβαρότητα του συστήματος εξουσίας αλλά και το πραγματικό επίδικο. «Νεκρός ο Αλβανός φονιάς Κόλα ... Θέμα ωρών “η εκτέλεση του φονιά Κούπα”»!, ο τίτλος σχετικού άρθρου ενώ οι αρθρογράφοι αφενός δε μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους, αφετέρου αναλαμβάνουν να κοινοποιήσουν το πραγματικό επίδικο της επιχείρησης των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων.

Διαβάζουμε λοιπόν «Τέλος και ο εγκληματίας Κόλα και εις άλλα με υγεία! Η είδηση που μεταδίδεται από νωρίς το πρωί για τον θάνατο του επικίνδυνου κακοποιού, Μάριαν Κόλα, βάζει τέλος στη δραστηριότητα ενός ακόμα κοινωνικού παρασίτου που απασχόλησε την ελληνική κοινωνία επί μακρόν, μαζί με την περιβόητη συμμορία. Δυστυχώς, αργήσαμε μερικά χρόνια ως πολιτεία να κάνουμε το αυτονόητο και αναλωθήκαμε στο να ακούμε αυτούς τους θρασύτατους, ασχέτως εθνικότητας, για τη δράση μιλάμε, να απειλούν ότι θα κάνουν το ένα ή το άλλο κι εμείς συνεχίζαμε να επικαλούμαστε τον νόμο και το ανύπαρκτο και ανερμάτιστο σωφρονιστικό μας σύστημα. Όσο κι αν πειράζει τους κατ’ επάγγελμα «ευαίσθητους», δυστυχώς, το τονίζουμε, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι οργανωμένες κοινωνίες δεν έχουν άλλον τρόπο άμυνας από τη θανάσιμη βία. Εάν είχε υπάρξει άλλη αντιμετώπιση από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και όχι τη γνωστή χαζοχαρούμενη εξαιτίας των κακώς νοουμένων ευαισθησιών ορισμένων με δυσανάλογα μεγάλη επιρροή στην ελληνική κοινωνία, παρότι μειοψηφία, η κατάσταση θα ήταν εντελώς διαφορετική σήμερα. Το μήνυμα θα είχε περάσει εξαρχής και όλοι θα γνώριζαν την τύχη τους, χωρίς περιθώριο παρανοήσεων».

Η κυβέρνηση των μνημονίων και του σχεδιασμού του νέου γύρου καπιταλιστικής κερδοφορίας, που απαιτεί τη πλήρη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας και την μόνιμη επιστράτευση του εργατικού κινήματος, που βάζει μαύρο στην σκέψη και λογοκρίνει-καταστέλλει κάθε διαφοροποίηση έχει ανάγκη την πλήρη εμπλοκή του Στρατού σε αστυνομικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας, τη δράση των διωκτικών αρχών ως εκτελεστικό απόσπασμα. Αποκαλύπτεται επομένως ότι καθώς η εκτελεστική εξουσία ενσωμάτωσε την νομοθετική εξουσία καταργώντας ουσιαστικά το Κοινοβούλιο, τείνει να ενσωματώσει και τη δικαστική, καθώς αγνοεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων που της δημιουργούν προσκόμματα έστω και στο ελάχιστο (βλέπε ΕΡΤ), απελαύνοντας Τούρκους-Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες παρακάμπτοντας με μαφιόζικες μεθόδους την αστική δικαιοσύνη, μετατρέποντας τους κουκουλοφόρους της ΕΛ.ΑΣ. σε εκτελεστές δικαστές Ντρεντ!

Αυτή η πολιτική επιλογή λαμβάνεται στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτισμού Ολοκληρωτισμού της εποχής μας καθώς το πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο έχει συνείδηση της όξυνσης της παθογένειας που προκαλεί η βάρβαρη ταξική αστική πολιτική, αλλά και γιατί θέλει να στείλει ένα Προληπτικό Τρομοκρατικό μήνυμα στις τάσεις αμφισβήτησης που αργά ή γρήγορα θα μετουσιωθούν σε ριζοσπαστικά κινήματα, προβάλλοντας τη χωρίς όρια βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής (θυμίζουμε τα βασανιστήρια των αντιφασιστών διαδηλωτών και την επίδειξη της αστυνομικής βίας στους συλληφθέντες στο Βελβεντό).

ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ

Την σκυτάλη έχουν πάρει εδώ καιρό γνωστοί φασιστικοί-εθνικιστικοί-μιλιταριστικοί κύκλοι οι οποίοι απαιτούν την συγκρότηση νέας Χωροφυλακής με τα χαρακτηριστικά Στρατοχωροφυλακής. Πρόσφατο το παράδειγμα της εισβολής της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής στην πλατεία Ταξίμ εναντίον των διαδηλωτών, εφαρμόζοντας όλες τις βρώμικες τακτικές που ακολούθησε για χρόνια στην Νοτιοανατολικη Τουρκία εις βαρος των Κούρδων. Επίσης, το σύνολο των ευρωπαϊκών αστικών κοινοβουλίων έχουν νομοθετήσει τη δράση των στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό των χωρών τους, ενώ τις βλέπουμε ήδη στη Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Μαδρίτη. Τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση αντιμετώπισης κοινωνικών κινημάτων.

Η επιχείρηση Στρατού-Αστυνομίας κατά των δραπετών πρόσφερε την πολυπόθητη ευκαιρία να μιλήσουν ξανά για τους πυρήνες του UCK και να σπέιρουν το «φόβο» μιλώντας για τις «περιπέτειες της ΕΛΑΣ και της ελληνικής κοινωνίας με κάθε λογής παρανόμους που «οργώνουν» την ελληνική επαρχία και η γενικότερη μείωση του αισθήματος δημόσιας ασφάλειας στη χώρα, αναπόφευκτα καθιστούν το ζήτημα της αντιμετώπισης του προβλήματος κομβικής σημασίας».

Ποια είναι η λύση που υποστηρίζουν;

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ!». Σε σχετικό άρθρο παρουσιάζονται όλα τα κυρίαρχα ιδεολογήματα, που εμπεριέχονται στα κείμενα της ΕΥΠ και του ΝΑΤΟ: «Τις τελευταίες δύο δεκαετίες το περιβάλλον ασφαλείας στον ελλαδικό χώρο έχει μεταβληθεί δραματικά. Η δραματική αύξηση της εγκληματικότητας, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, η εμφάνιση της απειλής της διεθνούς τρομοκρατίας καθώς και η αναμόχλευση αλυτρωτισμών εκ μέρους παραστρατιωτικών οργανώσεων θέτουν νέα δεδομένα στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας με προεκτάσεις που φθάνουν να αφορούν την εθνική άμυνα και ασφάλεια».

Η δαιμονοποίηση των μεταναστών είναι το μόνιμο κλισέ:

«Γιατί Χωροφυλακή; Θα μπορούσε να είναι το αρχικό μας ερώτημα. Για να το απαντήσουμε θα πρέπει να προβούμε σε ακριβή διάγνωση των μορφών απειλών που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και την ικανότητα του σημερινού μοντέλου άμυνας και ασφάλειας να τις διαχειριστεί. Καταρχήν οφείλουμε να σημειώσουμε τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην επαρχία που σχετίζεται τόσο με την προϊούσα οικονομική κρίση όσο κυρίως με την αύξηση της λαθρομετανάστευσης. Η ύπαιθρος έχει στην κυριολεξία κατακλυστεί τα τελευταία χρόνια με εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, μουσουλμανικού κυρίως θρησκεύματος, που πέραν των κακουργηματικών πράξεων στις οποίες προβαίνουν αποτελούν δυνητικό συνεργάτη ξένων κέντρων και παράκεντρων εξουσίας με στοχεύσεις που ξεπερνούν τα στενά όρια της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Δίπλα της και η τρομοκρατία, η «μουσουλμανική» βεβαίως-βεβαίως:

Την ίδια στιγμή η πολιτική τρομοκρατία δείχνει να επανεμφανίζεται ενώ έχει εδώ και καιρό επισημανθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποίηση πυρήνων ισλαμιστικής τρομοκρατίας σε ελληνικό έδαφος. Το σημαντικότερο όμως είναι πως κάνουν πλέον αισθητή την παρουσία τους εξτρεμιστικές ομάδες που στόχο έχουν την απόσπαση ελληνικών εδαφών από τον εθνικό κορμό ή έστω την απομείωση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας σε αυτές τις περιοχές. Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στις ελληνικές αρχές οι οποίες όμως έχουν προς το παρόν επιλέξει την αποσιώπηση του θέματος και την προβολή εικόνας ανυπαρξίας προβλήματος.

Αναρωτιόμαστε, ο συγγραφέας του άρθρου, αλλά και οι συντάκτες της Κρατικής Ασφάλειας-ΕΥΠ τι έχουν να μας πουν για την υπαρκτή, θρασύδειλη μαύρη-ακροδεξιά τρομοκρατία; Τα γεγονότα στην Σπάρτη τα ξέχασαν; Το ρατσιστικό έγκλημα στο Κουκάκι; Τις εμπρειστικές-βομβιστικές επιθέσεις σε σπίτια-μαγαζιά μεταναστών, σε κοινωνικά κέντρα και οργανώσεις της Αριστεράς;

Αλήθεια, μήπως αποκτά άλλη, πιο ουσιαστική σημασία και περιεχόμενο η δήλωση ¨Ποιος θα μας Προστατεύσει από τους Προστάτες», όταν είναι γνωστη η σχέση ναζιστικής ακροδεξιάς βαθέως ελληνικού κράτους και κατασταλτικών μηχανισμών!

Ο συγγραφέας όμως απαιτει την Στρατιωτικοποίηση ολόκληρου του Κατασταλτικού Μηχανισμού:

«Όσον αφορά δε τα Σώματα Ασφαλείας και συγκεκριμένα την ΕΛ.ΑΣ, αυτή έχει σοβαρά κενά σε δόγμα, εκπαίδευση, οργάνωση και βαρύ οπλισμό ώστε να ληφθεί σοβαρά υπόψη ως παράγοντας αποτροπής. Είναι λανθασμένη η άποψη που θέλει τα σώματα ασφαλείας εστιασμένα αποκλειστικά στην πάταξη της εγκληματικότητας την στιγμή που ανακύπτουν απειλές που απειλούν τον «σκληρό πυρήνα» της κρατικής και εθνικής ασφάλειας. Η επιλογή λοιπόν της στρατιωτικοποίησης των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μονόδρομο. Η λέξη «στρατιωτικοποίηση» δεν πρέπει να τρομάζει. Η εμπειρία έχει δείξει πως όσες υπηρεσίες κατά καιρούς αποστρατιωτικοποιήθηκαν (ΕΛ.ΑΣ, ΕΥΠ ακόμη και η ΕΜΥ) απώλεσαν μέρος της αποτελεσματικότητας τους και της επιχειρησιακής τους ικανότητας. Επιβάλλεται λοιπόν η δημιουργία ενός «παραστρατιωτικού» σώματος με ζώνη ευθύνης την επαρχία που θα εγγυάται την επιτυχή αντιμετώπιση της απειλής αλλά και θα συμβάλλει γενικότερα στην εθνική άμυνα αποτελώντας άξιο συμπαραστάτη του στρατού ξηράς.

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ-Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ της νεάς ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ;

«Η Ελληνικών χωροφυλακή με την επανίδρυση της θα πρέπει να συγκροτηθεί διοικητικά σε περιοχές εθνικά ευαίσθητες και κυρίως κατά μήκος των συνόρων σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη. Οι πόλεις και οι κωμοπόλεις θα αστυνομεύονται από την Ελληνική Αστυνομία ενώ η Χωροφυλακή θα αναλάβει την αστυνόμευση κυρίως της υπαίθρου πλησίον των συνόρων που μαστίζεται από το έγκλημα. Η Χωροφυλακή δεν θα υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία απλά θα δρα ως συμπλήρωμα καίριας σημασίας στην Εθνική Ασφάλεια της χώρας ενώ παράλληλα δύναται να αναλάβει και επιπλέον αποστολές στρατιωτικού χαρακτήρα.

Όσο αφορά την πρώτη θα πρέπει να υιοθετηθεί το κάθετο σύστημα διοίκησης Ανωτέρα Διοίκηση Χωροφυλακής (στην έδρα κάθε περιφέρειας)-Διοίκηση Χωροφυλακής (στην έδρα κάθε παλιού νομού)-Υποδιοίκηση Χωροφυλακής (στην έδρα κάθε Καλλικρατικού δήμου)-Τμημάτων Χωροφυλακής. Η στατική Χωροφυλακή θα περιορίζεται στην εκτέλεση τυπικών αστυνομικών καθηκόντων με σύνθεση και οργάνωση όχι πολύ διαφορετική από αυτήν της σημερινής αστυνομίας. Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην Κινητή Χωροφυλακή. Αυτή θα είναι οργανωμένη σε καθαρά στρατιωτικά πρότυπα και θα αποτελεί τη στρατηγική εφεδρεία της χωροφυλακής. Θα αποτελείται, τόσο από μονάδες με γεωγραφικό τομέα ευθύνης, όσο και από μονάδες απαλλαγμένες από συγκεκριμένη ζώνη ευθύνης και χώρο δράσης ολόκληρη την επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα στην έδρα κάθε Ανωτέρας Διοίκησης Χωροφυλακής, θα σταθμεύει Λόχος Χωροφυλακής, αντίστοιχου της OMON της Ρωσικής αστυνομίας με πρόβλεψη δράσης σε διττό ρόλο: τόσο ως δύναμη riot police (ΜΑΤ) όσο και σαν ελαφρύ επίλεκτο πεζικό. Το σύνολο των λόχων Χωροφυλακής της επαρχίας θα βρίσκεται υπό την κεντρική διοίκηση Ταξιαρχίας Χωροφυλακής υπό τον ενδεικτικό τίτλο 1η Ταξιαρχία Κινητής Χωροφυλακής.

Επίσης, θα υπάρχει και δεύτερη Ταξιαρχία Κινητής Χωροφυλακής αποτελούμενη από με έδρα την Αθήνα και 2 Μηχανοκίνητα Τάγματα Χωροφυλακής με έδρες την Αθήνα και τη Θεσ/νίκη και ζώνες ευθύνης τη νότια και βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα που θα αποτελούν τη «βαριά» εφεδρεία του Σώματος. Ειδικά για τη Θράκη, την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να υπάρχει η πρόβλεψη διάθεσης πρόσθετων τμημάτων επιπέδου τάγματος ή ενισχυμένου λόχου κατά περίπτωση, κατά προτίμηση μηχανοποιημένων επί ελαφρών τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων.

Απαραίτητη είναι και η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων των υποψήφιων στελεχών της Χωροφυλακής που θα δρα σαν ένα προπαρασκευαστικό στάδιο για τη φοίτηση τους στις σχολές. Απαραίτητη είναι η σύσταση Τμημάτων Επιχειρήσεων Χωροφυλακής που θα αποτελούν τον κύριο επιχειρησιακό βραχίονα της στατικής χωροφυλακής προσφέροντας την αριθμητική μάζα εκείνη που απαιτείται για την ανάληψη αστυνομικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας στην ύπαιθρο.

Στα καθήκοντα της μπορούν να περιλαμβάνονται:

1. Η αντιμετώπιση των «ασύμμετρων» απειλών.
2. Η ευρύτερη συμμετοχή στην εθνική άμυνα.
3. Ασφάλεια μετόπισθεν.
4. Πολιτική άμυνα και προστασία.
5. Έλεγχος- Φύλαξη συνόρων.
6. Συμμετοχή σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις και διεθνής εκπροσώπηση της χώρας.
7. Φύλαξη ευαίσθητων στόχων και υποδομών εν καιρώ ειρήνης.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως ο εξοπλισμός της Χωροφυλακής δεν μπορεί να περιορίζεται σε ελαφρύ οπλισμό αλλά οφείλει να ενισχυθεί με βαρύτερο οπλισμό ώστε να είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Ο φορητός οπλισμός εκτός από τα κλασσικά πιστόλια θα πρέπει να περιλαμβάνει και ευρεία γκάμα φορητού οπλισμού, πολυβόλων, φορητών αντιαρματικών, τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή, καραμπινών κ.τ.λ. Όσον αφορά τα οχήματα αυτά εστιάζονται σε σύγχρονα περιπολικά οχήματα, μοτοσικλέτες, απλές και enduro, σύγχρονα οχήματα SUV και ημιφορτηγά. Πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια τα οχήματα να διαθέτουν κάποιο στοιχειώδες επίπεδο βαλλιστικής προστασίας χωρίς όμως υποβάθμιση των επιδόσεων στους τομείς της ταχύτητας και της ευελιξίας. Να σημειωθεί πως η Χωροφυλακή επιβάλλεται να διαθέτει οχήματα κατηγορίας MRAP».

Αξίζει όμως να επισημάνουμε ότι όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά τα εντοπίζει κανείς διαβάζοντας την σχετική αρθρογραφία για την σύσταση και δράση των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων, των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής, αλλά και τις προτάσεις ακράιων κύκλων για την συγκρότηση Εθνοφυλακής στα πρότυπα των ΗΠΑ.

Περιγράφονται επομένως όλοι οι δακτύλιοι αστυνόμευσης-στρατιωτικοποίησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των αναδιοργανομένων κατασταλτικών μηχανισμών-Ενόπλων Δυνάμεων, με απαίτηση ο θεσμός της εφεδρείας να τεθεί στο επίκεντρο και η ακροδεξιά να αναλάβει σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Απαιτείται επομένως η κλιμάκωση του αγώνα για την επιστροφή του Στρατού στα στρατόπεδα. Η Ανατροπή του Κοινοβουλευτικού Οκληρωτισμού και των σύγχρονων πολεμικών-κατασταλτικών δογμάτων άμυνας-ασφάλειας που αναθέτουν στον Στρατό αστυνομικά καθήκοντα και στρατιωτικοποιούν την αστυνομία. Των κυβερνήσεων και της βάρβαρης ταξικής πολιτικής που προκαλεί την κοινωνική άβυσσο σε όλες της τις εκφράσεις.

Εμείς λέμε όχι στην συγκρότηση Στρατοχωροφυλακής και απαιτούμε να διαλυθούν τώρα οι φασιστικές Πολιτοφυλακές, οι Λέσχες Εφέδρων και τα νεά Τάγματα Εθνοφυλακής.

Πρέπει να τους σταματήσουμε. Να μπλοκάρουμε τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Άμεση έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.

Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς. Να δοθούν λεφτά για τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες. Όχι στην Ανακήρυξη ΑΟΖ.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ και ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου