Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα γεγονότα στην Πάτρα, στις 29/6

Το  Σάββατο  29-6 στο κέντρο της Πάτρας η αστυνομία εκτελώντας την απόφαση μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης εξαπέλυσε άλλο ένα όργιο καταστολής, χημικών και συλλήψεων. Είναι σαφές πλέον πως όπου πραγματοποιείται μια αντιφασιστική συγκέντρωση, η ευρύτερη περιοχή τίθεται σε καραντίνα ,όποιος κυκλοφορεί εκεί κοντά  θεωρείται αυτομάτως ύποπτος και η αστυνομία μπορεί να συλλαμβάνει τον καθένα και να του φορτώνει τον μισό ποινικό κώδικα. Ο εχθρός λαός πρέπει να τρομοκρατηθεί πάση θυσία, πρέπει να παριστάνει τον ικανοποιημένο με την ανάπτυξη που τάχα φέρνει ο Σαμαράς και πρέπει να μάθει να ζει με 400 ευρώ μισθό.

Οι συλληφθέντες του Σαββάτου θα αντιμετωπίσουν ένα ψεύτικο κατηγορητήριο ακριβώς επειδή στην Πάτρα έγιναν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. Το μήνυμα είναι ότι η Χρυσή Αυγή θα προστατευθεί με κάθε κόστος. Άλλωστε είναι ο πιο αποτελεσματικός σύμμαχος της κυβέρνησης. Ο πιο πιστός υποτακτικός του κεφαλαίου και ο πιο λυσσασμένος σκύλος των αφεντικών. Ας μην ξεχνάμε πως η Χ.Α. συμφώνησε με το κλείσιμο της ΕΡΤ, συμφώνησε με το ξεπούλημα της Αγροτικής ,συμφώνησε με τα πογκρόμ των μεταναστών , συμφώνησε με την επιστράτευση των καθηγητών και για  το μόνο για το οποίο νοιάστηκε είναι μην τυχόν και αυξηθεί η ήδη ελάχιστη φορολογία των εφοπλιστών. Την ίδια στιγμή ο ένας  φασίστας, ο Άδωνις ,απειλεί να κλείσει νοσοκομεία ενώ ο άλλος ,ο Βορίδης, από το συνέδριο της ΝΔ πλέον δηλώνει ότι για να ορθοποδήσει ο τόπος πρέπει να τσακιστεί η αριστερά. Αυτό που θέλουν είναι ένας εξαθλιωμένος λαός άβουλος και καθυστερημένος χωρίς καμία αξία. Θέλουν να βγάζουμε ο ένας το λαρύγγι του άλλου για ένα κομμάτι ψωμί και το βράδυ να χαζεύουμε τα σκουπίδια που θα σερβίρουν οι καναλάρχες. Θέλουν να βγούμε στο δρόμο να κυνηγάμε μετανάστες που δήθεν παίρνουν τις δουλειές και μετά να δουλέψουμε με 15 ευρώ τη μέρα. Θέλουν η πιο μορφωμένη γενιά που έβγαλε μέχρι τώρα αυτός ο τόπος    είτε να σηκωθεί να φύγει είτε να συμφωνήσει να ξεπουληθούν όλα. Γι'αυτό συκοφαντούν και απειλούν όσους αγωνίζονται. Όσους μιλούν για αξιοπρέπεια ,αλληλεγγύη, ανατροπή. Αυτούς που θέλουν να έχουμε δικαίωμα στον πλούτο που παράγουμε και όχι υποχρέωση στην φτώχεια

    
Όμως όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση γίνεται καθήκον

Συμπαραστεκόμαστε στους άδικα συλληφθέντες και παρευρισκόμαστε στο δικαστήριο την Δευτέρα 1 Ιούλη στις 13:00.                                                                              
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ και ανεβαίνουμε στην ΕΡΑ στο δασύλλιο.                                                        
Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε γειτονιά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή. Οι εργαζόμενοι παραγωγοί του πλούτου μπορούν να τα λειτουργήσουν όλα και όχι οι κάθε λογής διευθυντές και κεφαλαιοκράτες που μόνο βαρίδια στην κοινωνική εξέλιξη έχουν καταντήσει.

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου