Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Δελτίο τύπου για τις συναυλίες του Ηλία Ανδριόπουλου στη Μικρή Επίδαυρο

ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αρχαίο Θέατρο Μικρής Επιδαύρου
Παρασκευή & Σάββατο 26 και 27 Ιουλίου

Μία διαδρομή από τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
έως τις ΩΔΕΣ του Ανδρέα Κάλβου

ερμηνευτές της συναυλίας: Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Θεοδώρα Μπάκα
φιλική συμμετοχή: Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή


Ο Ηλίας Ανδριόπουλος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ελλήνων συνθετών, με έργο διαχρονικό και με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί βαθιά από το ευρύ κοινό της πατρίδας μας.

Στη Μικρή Επίδαυρο, στις 26 και 27 Ιουλίου θα παρουσιάσει ένα απάνθισμα των πιο
όμορφων τραγουδιών του, που μέσω αυτών καταγράφεται μία πορεία τριάντα πέντε ετών του συνθέτη, στην ελληνική μουσική.

Μία γόνιμη διαδρομή που άφησε πίσω της έργα, όπως τα Γράμματα στο Μακρυγιάννη, τα Λαϊκά Προάστια, τους Προσανατολισμούς, τις Ξένες Πόρτες, τους Αργοναύτες, τη Μουσική για Σαντούρι, τις Ωδές κ.α.

Την ορχήστρα αποτελούν φυσικά όργανα κλασσικού κλίματος πιάνο, βιολοντσέλο, μαντολίνο-μπουζούκι. Η ενορχήστρωση κινείται αφαιρετικά, αναδεικνύοντας έντονες συναισθηματικές εικόνες, που μεταφέρουν στην ψυχή μας τις πιο φρέσκιες και ώριμες ιδέες του συνθέτη, για το πώς πρέπει να ακούγεται σήμερα η μουσική του.

Στις δύο αυτές συναυλίες στη Μικρή Επίδαυρο, ο Ανδριόπουλος κάλεσε ερμηνευτές που αγαπούν βαθιά το έργο του και ανταποκρίνονται στο ύφος και στον ιδιαίτερο μουσικό του χαρακτήρα. ΄Ετσι, θα χαρούμε τα τραγούδια του από τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, τη Θεοδώρα Μπάκα και τις ταλαντούχες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.

Στο τέλος, ο ίδιος ο συνθέτης θα καθίσει στο πιάνο και θα τραγουδήσει ανέκδοτες συνθέσεις του. Οι δυο αυτές συναυλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2013»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου