Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ H ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ

«Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως υποστήριζαν κάποιοι» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γ.Στουρνάρας. Κάνει ότι δεν ακούει «Οι οικονομικές δυσκολίες μπορούν εύκολα να εκτραπούν σε πολιτική και κοινωνική κρίση σε φίλες χώρες», όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, προειδοποίησε ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ. «Κάποιες χώρες βρίσκονται ήδη σε πολιτική αποσταθεροποίηση, λόγω της διαχείρισης της κρίσης που αποφασίζουν η Γερμανία και τα ευρωπαϊκά όργανα. Μπορεί κανείς να το παρατηρήσει στην Πορτογαλία. Μερικές φορές φοβάμαι ότι το ίδιο ισχύει πάλι και για την Ελλάδα» δήλωσε επίσης.

Από αυτή την σκοπία η «Μάχη της Αθήνας» –όπου το αστικό σύστημα εξουσίας συμφωνεί με την Τρόικα τους κτηνώδους όρους εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και το νέο Μνημόνιο, συνδέεται άμεσα με τη «Μάχη των Βουνών» μεταξύ αστυνομικών-στρατιωτικών δυνάμεων και της Αλβανικής συμμορίας. Δείχνοντας ότι πλέον έχει χαραχθεί και ακολουθείται η
πορεία για την δράση των Ειδικών Δυνάμεων από τα ορεινά της χώρας, στο πλαίσιο του αντι-αντάρτικου αγώνα, ως την Πανεπιστημίου και την Τσιμισκή, ενάντια στον εχθρό λαό.Ας θυμηθούμε ότι και ο τρομονόμος, είχε ως αφορμή την καταπολέμηση της εγκληματικότητας...

Η σχετική αρθρογραφία επισημαίνει «Για πρώτη φορά από το 1949, οι Ειδικές Δυνάμεις στα βουνά ως αστυνομική δύναμη»! Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε μια επικίνδυνη επίδειξη πυγμής και στέλνοντας μηνύματα αυταρχισμού με πολλούς αποδέχτες, μαζί με τον πάντα «συνεργάσιμο» ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο διέταξε Βατραχάνθρωπους του Λιμενικού Σώματος και άνδρες των ΕΤΑ, να συμβάλλουν στην επιχείρηση εντοπισμού των πέντε δραπετών. Πρόκειται για επιστράτευση των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να συμβάλλουν στην εφαρμογή της πολιτικής Μηδενικής Άνοχηςτου υπουργού ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδια καθώς εκτιμούν ότι η εγκληματική δράση των δραπετών δικαιολογεί στην κοινή γνώμη ένα συντριπτικό χτύπημα από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Παράλληλα, η κοινωνία εθίζεται στη δράση του στρατού στο εσωτερικό της χώρας.

Στην «εκστρατεία» συμμετέχουν 10 άνδρες του Λιμενικού και 12 άνδρες από τα ΕΤΑ. Η παρουσία τους έχει τον "μανδύα" άσκησης με την κωδική ονομασία "Εύηνος".Στο γιατί αποφασίστηκε η συμμετοχή τους απαντά κείμενο του defencenet.gr μετά το θάνατο των δύο Αλβανών φυγάδων: «Η τακτική εντοπισμού και εν συνεχεία νυχτερινής προσβολής τους (με θερμικές κάμερες, η εκπαίδευση δράσης σε ανταρτοπόλεμο) όταν οι επιτιθέμενοι είχαν το τεχνολογικό πλεονέκτημα, αποδείχθηκε αποτελεσματική..» (!) απαντώντας εμμέσως από ποιους και πως δόθηκε τέλος. Επίσης, ο Σ.Ξ. συμμετείχε με ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) τύπου Sperwer, που κατέπεσε στην περιοχή του χωριού Αγία Ευθυμία Φωκίδος ενώ εκτελούσε αποστολή εντοπισμού - με θερμικές κάμερες, βίντεο και άλλους αισθητήρες- των Αλβανών δραπετών.Οι Στρατιωτικές πηγές διάψευδαν ανεπισήμως οποιαδήποτε εμπλοκή των ΕΔ στην επιχείρηση, τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά στις χερσαίες επιχειρήσεις, μέχρι πουάλλαξαν τα δεδομένα και ομολογούν την συμμετοχή της ΜΥΑ/Λ.Σ.

Ουσιαστικά επαναλαμβάνεται και στην χώρα μας η κατασταλτική πολιτική που είδαμε πρόσφατα σε Τουρκία και Βραζιλία (εντάθηκαν οι φωνές για συγκρότηση στρατο-χωροφυλακής), όπου στρατιωτικά μέσα και δυνάμεις εφορμούν άλλοτε στις φαβέλες κατά των συμμοριών και άλλοτε στις πλατείες των εξεγερμένων, όπως επιβάλλει ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός.Τώρα ο ελληνικός στρατός κυνηγά δραπέτες, τον Οκτώβριο κατέβαινε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Στρατιωτική Παρέλαση της επετείου του ΟΧΙ, στο Πεντάγωνο η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στρέφεται κατά του εργατικού κινήματος, αύριο θα κατέβει στην Πανεπιστημίου ενάντια στα κονωνικά κινήματα.Αυτοί είναι και οι μοναδικοί δημόσιοι υπάλληλοι που λαμβάνουναύξηση, καθώς«κατόπιν διαταγών του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ.Κωσταράκου και του Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αθ.Τσέλιου, δρομολογείτε η αναδρομική, από 1-1-2013, καταβολή αποζημιώσεως 4 Ημερών Εκτός Έδρας ανά μήνα στα στελέχη των ΕΤΑ και της Ζ΄ ΜΑΚ, ήτοι 105 ευρώ καθαρά, ενώ θα πληρωθούν και αναδρομικά!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΤΡΕΝΤ. ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σύντομα εντάθηκαν οι φωνές π.χ. defence-point, defencenet.gr που απαιτούν την προμήθεια νέων ελικοπτέρων, θερμικών καμερών και διάφορων μέσων για την επιτήρηση των συνόρων, αλλά και την συγκρότηση Χωροφυλακής.
Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.

Αφενός, σε κάθε περίπτωση άγριου εγκλήματος η Χρυσή Αυγή, μιλιταριστές και εθνικιστές, απαιτούν την επιστροφή της θανατικής ποινής, με τους βουλευτές της ΝΔ να τους ανταγωνίζονται. Στο ΕΚΕΟ, γνωστό για την ακροδεξιά και ρατσιστική του αντίληψη, διαβάζουμε: «Αλλοδαποί βίασαν 69χρονη μπροστά στον άντρα της – Βαρύτατες ποινές προτείνει το ΕΚΕΟ. Στο EKEO δεν έχουμε πρόβλημα με τους οικογενειάρχες μετανάστες που ζουν ειρηνικά στην Ελλάδα (με απολύτως νόμιμο τρόπο και όχι με παράνομες Ελληνοποιήσεις). Όμως ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ με τους Εγκληματίες Αλλοδαπούς τους οποίους δεν λυπούμαστε και επιθυμούμε βαρύτατες ποινές σε φυλακές υψίστης ασφαλείας (Ζητούμε θανατική ποινή για απεχθή εγκλήματα όπως βιασμός ανηλίκου μετά φόνου, ένοπλη ληστεία μετά φόνου κλπ)».

Θανατική Ποινή ΜΟΝΟ για Αλλοδαπούς! Στο ίδιο μήκος κύματος και «η ναζιστική Χρυσή Αυγή που επιμένει πως για την καταπολέμηση της εισαγόμενης βαριάς εγκληματικότητας και για να απαλλαγεί η κοινωνία μας από ανάλογα ειδεχθή εγκλήματα είναι αναγκαία η επαναφορά της θανατικής ποινής». Ενώ ο Κασιδιάρης στη Βουλή απαιτεί: "Θανατική ποινή για τους αλλοδαπούς δολοφόνους"!!! Ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, με αφορμή την κινηματογραφική απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων και ζήτησε βαρύτερο οπλισμό για τους φρουρούς φυλακών. Αδιαφορώντας για τις καταγγελίες συνδικαλιστών που άφηναν να νοηθεί εμπλοκή των δεσμοφυλάκων του συγκεκριμένου σωφρονιστικού ιδρύματος!!!

Είναι κείμενα που έχουν την τιμητική τους στο defencenet.gr ενώ και ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος συμφωνεί στην πρόταση της ΧΑ για επαναφορά της θανατικής ποινής: «Είμαι υπέρ της θανατικής ποινής για ειδεχθή εγκλήματα», δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του Α989 ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος διευκρινίζοντας ότι το είχε ζητήσει πριν από 10 χρόνια αλλά κάποιοι έκαναν τους «μοντέρνους».

Όμως στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας-Ηπείρου σημειώνεται μια τομή. Γράφει το defende-point: «το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να εξαχθεί από την επιχείρηση της αστυνομίας στην ορεινή Ναυπακτία όπου εξουδετερώθηκαν δύο από την ομάδα των δραπετών[...] είναι ότι αποκαταστάθηκε σε έναν βαθμό η αποτροπή απέναντι στις εγκληματικές συμμορίες που δρουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα.Ο μοναδικός τρόπος για να αναχαιτιστεί η συγκεκριμένη – το τονίζουμε – κατηγορία εγκληματιών είναι η καταδίωξη με σκοπό την πλήρη εξουδετέρωση, εκτός κι αν αποφάσιζαν να παραδοθούν. Τούτων λεχθέντων, η αστυνομία έπραξε σωστά και σκότωσε τους δύο από την ομάδα που καταδίωκε. Ακολουθούν οι υπόλοιποι, εκτός κι αν η θανατηφόρα βία οδηγήσει ορισμένους εξ αυτών να το ξανασκεφτούν».

Η θεωρία «των Συμμοριών με τα 10000 Καλάσνικοφ» είναι βολική και παλιά. Με ιδιαίτερη ένταση γνωστοί κύκλοι προβάλλουν τον κίνδυνο για τη «Δημόσια Ασφάλεια», απαιτώντας περισσότερη αστυνόμευση, απελευθέρωση της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, εφαρμογή των εθνικών-νατοικών δογμάτων «άμυνας-ασφάλειας» που προβλέπουν την χρήση των στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας για την αντιμετώπιση των «ασύμμετρων απειλών», διαφημίζουν την ανάγκη οργάνωσης Πολιτοφυλακών, τους ιδιωτικούς στρατούς-αστυνομίες που δημιουργούν, διεκδικώντας μερίδιο εξουσίας και κέρδος.

Έτσι στρώθηκε ο δρόμος στον Δένδια να παρουσιάσει το σχέδιο για περιορισμό των αστυνομικών δυνάμεων και παράλληλη δημιουργία του στρατιωτικού τμήματος της ΕΛ.ΑΣ. Ο πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκου ως ΥΕΘΑ της προσωρινής κυβέρνησης του Πικραμένου πρόβαλε τον κίνδυνο ταραχών σε περίπτωση Πτώχευσης, όπου οι Συμμορίες των ξένων με τα χιλιάδες καλάσνικοφ θα καταλάμβαναν τα αστικά κέντρα, που στη συνέχεια θα ανακαταλάμβαναν οι Ειδκικές Δυνάμεις. Αφού κάλεσε το ΓΕΣ να προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση αυτών των σεναρίων, οργάνωσε την εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στον ανταρτοπόλεμο – μιλιταριστές και εθνικιστές να ωρύονται για τον κίνδυνο εισβολής του UCK και τον ανταρτοπόλεμο της πέμπτης φάλαγγας, της τουρκικής μειονότητας που θα λάβει μέρος στην απόσχιση της Θράκης!

Το θεσμικό πλαίσιο για τη δράση στρατού στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει: από το νόμο 2292/95 «η εθνική άμυνα περιλαμβάνει το σύνολο των λειτουργιών και δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται από το κράτος με σκοπό την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της προστασίας της ασφάλειας των πολιτών, εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής...», μέχρι το νόμο για τον Επαγγελματία Οπλίτη που αναφέρεται και στη δράση του στρατού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σε συνδυασμό με την εμπειρία της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 2004 όπου ο στρατός ανέλαβε συγκριμένα καθήκοντα φρούρησης, ενώ είχε προηγηθεί η εμπλοκή του στην Σύνοδο της Ε.Ε. (2003). Όλα αυτά συνοδοιπορούν με την Συνθήκη της Λισαβόνας και θα βρουν την ολοκλήρωση τους στην Σύνοδο της Ε.Ε. για την Άμυνας και Ασφάλεια (Δεκέμβριος 2013)!

Απαιτείται επομένως η κλιμάκωση του αγώνα για την επιστροφή του Στρατού στα στρατόπεδα. Η Ανατροπή του Κοινοβουλευτικού Οκληρωτισμού και των σύγχρονων πολεμικών-κατασταλτικών δογμάτων άμυνας-ασφάλειας που αναθέτουν στον Στρατό αστυνομικά καθήκοντα και στρατιωτικοποιούν την αστυνομία. Των κυβερνήσεων και της βάρβαρης ταξικής πολιτικής που προκαλεί την κοινωνική άβυσσο σε όλες της τις εκφράσεις.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου