Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Καταγγελία για τις εκλογές στο σωματείο μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας”



Εκλογική παρωδία είναι ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός που θα μπορούσαμε να κάνουμε για την εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε την Τετάρτη 16 Μαϊου σχετικά με την ανάδειξη νέας διοίκησης στο συνδικάτο μέταλλου “Μήτσος Παπαρηγας”.

Η Εργατική Αριστερή κίνηση κατέβηκε με δικό της ψηφοδέλτιο πιστεύοντας ότι μέσα από τις μέρες της βαρβαρότητας και της ανηλέητης επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη με σκοπό να απολέσει τα δικαιώματα και τα κεκτημένα που με τόσους αγώνες κατέκτησε, κάποιοι θα είχαν κατανοήσει και θα είχαν πάρει τα μηνύματα των καιρών κάνοντας το βήμα που απαιτείται και αφήνοντας πίσω τα μικροκομματικά οφέλη, θα έκαναν τα βήματα αυτά που απαιτούνται στη  κατεύθυνση της ανασυγκρότησης των συλλογικών εργατικών οργάνων..

Μια ανασυγκρότηση   ώστε  οι  αηδιασμένοι από την ξεπουλημένη γραφειοκρατία (Γ.Σ.Ε.Ε-Ε.Κ.Β) εργαζόμενοι ή οι απογοητευμένοι από την ηγεμονική στάση του μεγαλοεργολάβου και αποκλειστικού αντιπρόσωπου της ταξικής πάλης (Π.Α.Μ.Ε), αγκαλιάσουν πάλι τα  συνδικάτα-σωματεία ώστε να  πορευτούν μέσα από αυτά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και των απαιτήσεών τους.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν διέψευσαν τις προσδοκίες μας αυτές και έδειξαν για μια φορά ακόμη ποσό αδίστακτοι είναι κάποιοι προκειμένου να κερδίσουν μερικά εκατοστά εξουσίας. Για να γίνουμε ακριβέστεροι παραθέτουμε τα παρακάτω γεγονότα .

Οι εκλογές αποφασίστηκαν στην γενική συνέλευση που έλαβε χώρα στο χώρο του Ε.Κ.Β. τη 10/5/2012 με ημερομηνίες διεξαγωγής 16/5-19/5 (τέσσερις μέρες), επίσης αποφασίστηκε να γίνει περιφορά της κάλπης κατά τη πρώτη μέρα διεξαγωγής των εκλογών.

Από το σημείο αυτό ξεκινάει η φαρσοκωμωδία που εξελίσσεται ακόμη, μια ανακοίνωση που αναγράφονται τα ωράρια ψηφοδοσίας με την σφραγίδα του συνδικάτου μπαίνει επιλεκτικά σε κάποιους εργασιακούς χώρους. Στην ανακοίνωση αυτή επίσης αναγράφονται οι ώρες περιφοράς της κάλπης (αναφέρεται γενικά ότι θα είναι μεταξύ 10.00-14.30 στην Α’-Β’ Β.Ι.Π.Ε), η εν λόγω ανακοίνωση ποτέ δεν έρχεται σε γνώση του συνδυασμού μας παρά μόνο όταν έχει φτάσει η 12.00 π.μ και η διαδικασία εξελίσσεται, επίσης το μυστικό δρομολόγιο μένει κρυφό ακόμη και από μέλη του απερχόμενου Δ.Σ.

Έτσι, κατά την περιφορά του”επιταφίου” στην νεκρώσιμη ακολουθία βρίσκονται μονό μέλη του “ταξικού”ψηφοδελτίου στηριζόμενο  από το Π.Α.ΜΕ.

Τα ευτράπελα όμως συνεχίζονται μιας και από τα τρία μέλη της εφορευτικής στην διαδικασία βρίσκεται μονό ένας, έτσι στο εργοστάσιο “ΣΤΕΦΑΝΟΥ” αναλαμβάνει χρέη γραμματειακής υποστήριξης της εφορευτικής ένας υποψήφιος του συνδυασμού με την ανοχή του δικαστικού εκπροσώπου και η αδιάβλητη διαδικασία ολοκληρώνεται στο Ε.Κ.Β.  όταν για να πραγματοποιηθεί η απογευματινή διαδικασία, η κάλπη εμφανίζεται χωρίς την παρουσία δικαστικού εκπρόσωπου στα χέρια πάλι υποψηφίου του ιδίου συνδυασμού.

Μέτα από όλα αυτά η Εργατική Αριστερή Κίνηση αποφασίζει να αποσύρει τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού, καταγγέλλει  και ζητάει να ακυρωθεί η διαδικασία ώστε να πραγματοποιηθούν εκ νέου με τους όρους της ισονομίας των υποψηφίων συνδυασμών επαναληπτικές εκλογές σε εύλογο χρονικό διάστημα.



Υ.Γ.
Τα μέλη της Ε.Α.Κ, έχοντας πραγματική εργατική συνείδηση δεν θα προσφύγουν στην αστική δικαιοσύνη για ό,τι καταγγέλλουν ώστε να επαναληφθεί η ψηφοφορία, αφού πιστεύουν ότι οι εργατικές διαφορές δεν λύνονται στα αστικά δικαστήρια, καλούν όμως έστω και την ύστατη στιγμή το συνδικάτο να σεβαστεί το εαυτό του και ό,τι εκπροσωπεί, να ακυρώσει την διαδικασία και να προχωρήσει σε νέα.

Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, συγχαίρει εκ των προτέρων το στηριζόμενο από το Π.Α.Μ.Ε. συνδυασμό για την μεγάλη “ταξική” του νίκη και αφήνει στη κρίση των εργαζομένων να δουν πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τα πράγματα και ποιους θεωρούν αντιπάλους μέσα στο κίνημα.


ΟΥΤΕ Γ.Σ.Ε.Ε – ΟΥΤΕ ΚΑΙ Π.Α.ΜΕ. ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου