Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, «ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ» ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ 21!



Δεν έχουν τελειωμό οι πιέσεις και οι εκβιασμοί που δέχεται ο λαός μας από τους αστούς πολιτικούς του Μνημονίου και της βίαιης ταξικής πολιτικής, από τα κοράκια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, από εγχώρια και διεθνή στρατευμένα μισθοδοτούμενα παπαγαλάκια, για να υποταχθεί και να δεχτεί ακόμη ένα κυβερνητικό πραξικόπημα αποτελούμενο από τις δυνάμεις που περιφρόνησε, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Μάνο, με τον Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ σε ρόλο Τσιριμώκου της νέας Αποστασίας, που θα βίαζε την αντιμνημονιακή  λαϊκή ετυμηγορία. Με τελετάρχη τον κατά όνομα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ουσιαστικά τον επικεφαλής του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Ξεχωρίζουμε όμως από όλο αυτό το σήριαλ των αναμενόμενων φυσικών-πολιτικών-οικονομικών καταστροφών, τις απειλές που διατυπώνονται στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής: Μακεδονικό, ΑΟΖ, Ελληνοτουρκικά, χρησιμοποιούνται για να διαμορφώσουν την εικόνα «μιας Ελλάδας περικυκλωμένης από εχθρούς», που τη βρήκαν ευάλωτη και επιχειρούν να επιβάλλουν «τα επιθετικά τους σχέδια»!




Τι απαιτείται επομένως από τον εργαζόμενο λαό μας; Αφού εκτονώθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ας κάνει πέρα και ας επιτρέψει τον σχηματισμό μιας Ισχυρής Κυβέρνησης από τους αστούς πολιτικούς που μαύρισε «ανεύθυνα», ας υποταχθεί στην  «εθνική ενότητα» που απαιτείται, δεχόμενος αδιαμαρτύρητα τις μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, τα νέα χαράτσια και τις περικοπές, αλλά και την ανάγκη ανασυγκρότησης ενός ισχυρού στρατού με 12μηνη ή 15μηνη στρατιωτική θητεία, Στράτευση στα 18, αλλά και τις νέες αγορές όπλων. 

Φυσικά στη διατύπωση όλων αυτών των εκβιασμών και των απαιτήσεων του αστικού κόσμου υπάρχει ενιαίο επιτελείο, που επιχειρεί να επιβάλλει τους νέους άγριους όρους κερδοφορίας του ελληνικού κεφαλαίου.  
Εδώ όμως πρωταγωνιστεί η εθνικιστική και φιλοπόλεμη συμπόρευση ενός ακραίου και αντίστοιχα αποτυχημένου αστού πολιτικού όπως ο Αντώνης Σαμαράς, του επίσης ακραίου Καμμένου, του ΛΑΟΣ, της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ και της Χρυσής Αυγής, των δεξιών καθεστωτικών εντύπων, με την πάντα σταθερή μισαλλόδοξη προσέγγιση του defencenet.gr- ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. 
Η διάλυση της κεντροαριστεράς, που ως ένα βαθμό τείνει να τη διαδεχτεί η σοσιαλδημοκρατία που επιχειρεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φωτογραφίζονται ως μνημονιακοί δήμιοι της κοινωνίας, ανοίγει το δρόμο στη δεξιά παράταξη του αστικού μπλοκ εξουσίας, που φαίνεται να επιδιώκει την εργολαβική ανάληψη της ικανοποίησης των απαιτήσεων της αστικής τάξης και των δανειστών, με την αναγκαία εξάλλου αναμόρφωσης της.

Όλοι οι παραπάνω φαίνονται να εκπροσωπούνται από ένα ομοιόμορφο άρθρο, που με διαφορετικό τίτλο εμφανίζεται στο defencenet.gr, στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ και σε σειρά ιντερνικών μπλογκ του εθνικιστικού χώρου, που κάνει λόγο για απειλή από επερχόμενη σύγκρουση στα βόρεια σύνορα. 
Ουσιαστικά πρόκειται για κατευθυνόμενη πληροφόρηση από την ΕΥΠ, που για μια ακόμη φορά παρεμβαίνει ωμά στην εσωτερική πολιτική ζωή.

 Η αρχή γίνεται στο defencenet.gr όπου στο άρθρο με τίτλο «Επανεξοπλίζεται ο UCK στα Σκόπια - Πολεμική ατμόσφαιρα και φόβοι για Ελλάδα» (08-05-2012) διαβάζουμε: «Βαριά σύννεφα πολέμου για πρώτη φορά μετά το 2001, συγκεντρώνονται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα: Αναγγέλθηκε από τον παλιό διοικητή του UCK ο επανεξοπλισμός του "προκειμένου να υποστηριχθούν τα δικαιώματα των αλβανόφωνων στα Σκόπια που απειλούνται από τις σερβικές μυστικές υπηρεσίες".

Ο πρώην διοικητής του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου- UCK» Τζεζάιρ Σακίρι ανακοίνωσε την εκ νέου ενεργοποίηση και εξοπλισμό των μονάδων του, διότι όπως ανέφερε «μόνο τα μέλη του UCK, με την εμπειρία που έχουν στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, στα Σκόπια και στη νότιο Σερβία, είναι σε θέση να αντισταθούν  στις σκοπιανές και σερβικές μυστικές υπηρεσίες». Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην διοικητής του UCK στην  ηλεκτρονική εφημερίδα 'Τριμπούνα', ο Τζεζάιρ Σακίρι συναντήθηκε με πρώην διοικητές της αλβανικής οργάνωσης και συζητήθηκε η δυνατότητα ενεργοποίησης των στρατιωτικών ομάδων προκειμένου να αρχίσουν  ανταρτοπόλεμο για την προστασία του αλβανικού πληθυσμού στην περιοχή των Σκοπίων και της Κοιλάδας του Πρέσεβο σε άλλες περιοχές όπου "βρίσκονται Αλβανοί σε κίνδυνο και απειλούνται με εθνοκάθαρση". Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες ότι Αλβανοί εξτρεμιστές συγκεντρώνονται  σε περιοχές  του Τέτοβο και κατά μήκος της γραμμής των συνόρων Σκοπίων- Κοσσυφοπεδίου,  και στην περιοχή των συνόρων με την νότια Σερβία, στην περιοχή της Κοιλάδας του Πρέσεβο.  Όπως η αλβανική εξέγερση στην πΓΔΜ το 2001 δεν θα είναι το τελευταίο αιματηρό κεφάλαιο στην νεώτερη ιστορία των Βαλκανίων.

Από τις ελληνικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών εκφράζονται φόβοι "μήπως η φωτιά περάσει και στην Ελλάδα". "Ποιος θα τους σταματήσει αν αρχίσουν επιχειρήσεις κατά μήκος των συνόρων όπως ετοιμάζονταν να πράξουν το 2001; Κτυπάνε και μετά επιστρέφουν στα Σκόπια; Κανείς!" Την ίδια στιγμή η Ελλάδα οδεύει προς το άγνωστο χωρίς να γνωρίζουμε αν και πότε θα υπάρξει κυβέρνηση ενώ οι πιστωτές μας έχουν επιβάλλει εμπάργκο στις αμυντικές μας δαπάνες για να εξοφληθούν οι τράπεζές τους...»

Στις 10/5/2012, ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ στο κείμενο με τίτλο «Σύννεφα πολέμου στα Βόρεια σύνορα της Ελλάδας...» αναφέρει: «Αυτό μας έλειπε τώρα... Σύννεφα πολέμου για πρώτη φορά μετά το 2001 αρχίζουν να εμφανίζονται συγκεντρώνονται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.». Συνεχίζει με αποσπάσματα από το άρθρο του defencenet.gr

Στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (13/5/2012) συναντούμε άρθρο που υπογράφει ο Βασίλης Θανάσης, με ελαφρώς διαφορετικό τίτλο «Σύννεφα πολέμου (μετά από 11 χρόνια) στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια», που αποτελεί σύνθεση του κειμένου του defencenet.gr που παρουσιάσαμε και ενός προγενέστερου, που βασίζεται και πάλι σε πληροφορίες της ΕΥΠ, και πληροφορεί ότι «ομάδα Σύρων ισλαμιστών αντικαθεστωτικών ταξίδεψε στην Πρίστινα στο Κόσοβο όπου είχε συναντήσεις με μέλη του  UCK. Άλλο κλιμάκιο επισκέφτηκε το Τέτοβο μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα, στην αλβανόφωνη περιοχή των Σκοπιών». Και κλείνουν τα κείμενα των ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και DEFENCENET.GR, φυσικά με τον ίδιο τρόπο: «Είναι φανερό ότι οι εξελίξεις στη Συρία αγγίζουν πλέον και τα σύνορα μας. Γιατί αν οι Σύριοι αντικαθεστωτικοί έρθουν στη Βαλκανική, δεν θα φύγουν και τόσο εύκολα, όπως είχε συμβεί με τον Μπιν Λάντεν που είχε φιλοξενηθεί επί μακρός στην Αλβανία πριν από την 11Η Σεπτεμβρίου 2001».

Ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει την επιχείρηση ΣΟΚ που εφαρμόζεται πλέον και στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων, καλλιεργώντας συνεχώς εντεινόμενους και πολλαπλασιαζόμενους φόβους στον εργαζόμενο λαό μας. Επιπλέον, στη βάση αυτή θα κτιστεί η νέα εθνικοφροσύνη. 

Χαρακτηριστικά τα όσα διατυπώνει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός αναλυτής στο diktyo21.gr, όπως επίσης και απολογητής του Αντώνη Σαμαρά. Χωρίς να ασκήσει ουδεμία κριτική στην εθνικιστική τύφλωση αυτού του ξεπερασμένου από τις εξελίξεις, τελικά μικρού στο πολιτικό μέγεθος, αστού πολιτικού, που καθοδήγησε την ένοπλη εξέγερση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία επιδεινώνοντας δραματικά τους όρους ζωής της, που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το δραματικό αδιέξοδο στο Μακεδονικό Ζήτημα, ο οποίος διατύπωσε τις πιο ακραίες θέσεις εναντίον της Τουρκίας , μόνο και μόνο για να φτιάξει το πολιτικό του προφίλ.

Ο Κ.Χολέβας διατυπώνει με σαφήνεια τις ακραίες και συνάμα επικίνδυνες θέσεις του, ωθώντας μας να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ναζιστική Χρυσή Αυγή αποτελεί απλώς την αιματοβαμμένη, τραμπούκικη αιχμή του ιδεολογικού και κατασταλτικού οπλοστασίου του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Αποκαλύπτοντας ότι ο πρώτος εχθρός του ίδιου, του Δικτύου 21, του Α.Σαμαρά και συνολικά του αστικού κόσμου, είναι ο εσωτερικός εχθρός, το εργατικό κίνημα, η αντίληψη του εργατικού διεθνισμού και της κοινής πάλης των λαών απέναντι στην βάρβαρη αντεργατική πολιτική, τον κρατικό αυταρχισμό και την πολεμοκαπηλεία. Είναι η Αριστερά και η προσπάθεια συναδέλφωσης των λαών. Η απροκάλυπτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του αστικού κόσμου που εκπροσωπεί, ο οποίος απαιτεί οι εργαζόμενοι να μετατραπούν σε σκλάβους χωρίς δικαιώματα και κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αποδεικνύονται μέσα από τα γραπτά του. 

Ακυβερνησία και Εθνικά θέματα ... Συντάκτης: Κωνσταντνίνος Χολέβας, diktyo21.gr



Αφού επικαλείται το πώς η ακυβερνησία επηρεάζει τα εθνικά θέματα με δύο ατυχή παραδείγματα, ξεδιπλώνει τον αντιδραστικό συλλογισμό του, που προπαγανδίζει και απολογείται των φιλομνημονιακών θέσεων της ΝΔ, όπως επίσης επιχειρεί να καμουφλάρει την συνέχεια μεταξύ εσωτερικής-εξωτερικής πολιτικής του ελληνικού αστικού κατεστημένου:  «Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα διλήμματα περί των Μνημονίων θα μας απασχολήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ η τουρκική επιθετικότητα θα είναι εδώ κοντά μας παρούσα και λίαν απειλητική για πολλά ακόμη χρόνια. Όπως επίσης θα ήθελα να θυμίσω σε πολλούς συνέλληνες που το ξεχνούν ότι η διαίρεση μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων στην Ελλάδα είναι ασαφής και προσωρινή, διότι τα οικονομικά μας σε λίγα χρόνια θα έχουν βελτιωθεί. Ενώ η διαχωριστική γραμμή μεταξύ εθνοκεντρικών και εθνοαποδομητών θα είναι παρούσα για τις επόμενες δεκαετίες, όπως και η αντίθεση μεταξύ οπαδών της δυναμικής εξωτερικής πολιτικής και των υποστηρικτών των ενδοτικών και υποχωρητικών λύσεων». Προσωπικά συμφωνώ ότι η οικονομική συνταγή των δύο μνημονίων είναι κακή. Όμως δεν είμαι διατεθειμένος στο όνομα του αντιμνημονιακού αγώνα να δώσω συγχωροχάρτι σε πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πολέμησαν επί χρόνια την έννοια του έθνους και του εθνικού κράτους, καλλιέργησαν την ανοχή προς τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών και υποστήριξαν φιλοτουρκικά βιβλία στα σχολεία μας. Επιτέλους κάποιοι πρέπει να αναρωτηθούν εν όψει μάλιστα και της πιθανότητας νέων εκλογών: Μάς αρκεί ένα κόμμα απλώς να φωνάζει κατά του μνημονίου και θα παραβλέψουμε τις τυχόν ολέθριες θέσεις που έχει στο Μακεδονικό, στα ελληνοτουρκικά, στο μεταναστευτικό και σε άλλα καίρια εθνικά ζητήματα; Τα Σκόπια πανηγυρίζουν που δεν ανέλαβε την Πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τη δική μας στήριξη για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Η ελληνική ΑΟΖ πρέπει αμέσως να ανακηρυχθεί. Στην Κύπρο η Τουρκία ετοιμάζει λύση δύο κρατών. Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι πανηγυρικοί ακκισμοί των Αριστερών Ριζοσπαστών και ας ξαναψηφίσει ο λαός μας για μία στιβαρή και εθνικώς αξιοπρεπή διακυβέρνηση».
 

Απαιτείται τώρα η μαχητική και αποφασιστική επανεξόρμηση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος.
Βάζοντας στην άκρη τις αυταπάτες για συνολική αμφισβήτηση των Μνημονίων και  βελτίωσης της θέσης των εργαζομένων από μια αριστερή κυβέρνηση, θεωρούμε ότι μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οδεύουμε, στην Ελλάδα και συνολικά στην Ευρώπη, σε μια πρωτόγνωρη κοινωνική και πολιτική πόλωση που οι όροι της Αντεπανάστασης και οι δυνατότητες της επαναστατικής ανατροπής θα τεθούν με σκληρό, αλλά συνάμα πρωτότυπο ιστορικό τρόπο.



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου