Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πρόταση μελών ΑΡΑΝ για εκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στο ευρώ για τον επανακαθορισμό τους έθνους στο διεθνή καταμερισμό εργασίας

Το ακούσαμε και αυτό. Το μέλος της ΑΡΑΝ Λ. Χύτας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΝ "στο κόκκινο 105,5" με αφορμή το κείμενο - πρόταση μελών της ΑΡΑΝ για συνεργασία με το Συριζα, ανέφερε τα ακόλουθα αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει ο Συριζα να υιοθετήσει σαν άμεσο αίτημα την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα:


"....όμως εάν μια επανακατοχύρωση του ζωτικού χώρου μια κοινωνίας μιας οικονομίας, η δυνατότητα ενός έθνους να επανακαθοριστεί στη σφαίρα του διεθνούς καταμερισμού εργασίας με ένα δικό του νόμισμα, θα μπορούσε να δώσει από την πλευρά των λαϊκών δυνάμεων, μιας αριστερής κυβέρνησης, θα μπορούσε να ξαναδώσει τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να ανασάνει..." (δείτε παρακάτω και το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο)

Έτσι, ταξικά αφόρτιστα για το καλό του έθνους και για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Να γίνεται υποτίμηση του νομίσματος να πουλάνε φθηνά τα προϊόντα τους στο εξωτερικό τα αφεντικά, να ανοίξουν τα εργοστάσια για να έχουν δουλειά και οι εργάτες και να είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα! Υπάρχει συναίσθηση των λεγομένων; Φυσικά και δεν γίνεται λόγος για έξοδο από την ΕΕ, για επαναστατική αριστερά. Εννοείται δεν γίνεται λόγος για εργατικό κίνημα, αυτό δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο παρά μόνο (οι αυταπάτες) της κεντρικής πολιτικής σκηνής ως υποκατάστατο των αγώνων. Περαστικά μας!


kokkinostupos

10 σχόλια:

  1. Αμάν ρε παιδιά με τις προβοκάτσιες σας!!!

    Είπαμε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς βήμα για τον πόλο της ανεξάρτητης αριστεράς, σταθερα προσανατολισμένο στον 3ο επαναστατικό πόλο στην εργασία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν διδάχθηκε τίποτα ο Χήττας από την κατάντια της ΚΟΕ, στην προσπάθειά της να αλλάξει τους συσχετισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε παρακαλώ..3 βουλευτές έβγαλε η ΚΟΕ. Not bad at all.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "" θα μπορούσε να δώσει από την πλευρά των λαϊκών δυνάμεων, μιας αριστερής κυβέρνησης,"" Πως συνάδει αυτό που είπε ο Λ.Χύτας με την άποψη του συντάκτη του άρθρου.." Έτσι, ταξικά αφόρτιστα για το καλό του έθνους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δες δυο γραμμές παραπάνω και συνάδει μια χαρά...

    "....όμως εάν μια επανακατοχύρωση του ζωτικού χώρου μια κοινωνίας μιας οικονομίας, η δυνατότητα ενός έθνους να επανακαθοριστεί στη σφαίρα του διεθνούς καταμερισμού εργασίας με ένα δικό του νόμισμα, θα μπορούσε να δώσει από την πλευρά των λαϊκών δυνάμεων, μιας αριστερής κυβέρνησης, θα μπορούσε να ξαναδώσει τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να ανασάνει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει "δίκιο" ο Ανώνυμος, δεν είναι ταξικά αφόρτιστη η τοποθέτηση του Λ.Χύτα. Είναι ταξικά φορτισμένη και μάλιστα θετικά διακείμενη προς τα ταξικά συμφέροντα του κεφαλαίου, καθώς η έννοια του έθνους είναι κεντρικό στοιχείο του κεφαλαίου ως σχέση, που ως γνωστόν αναπτύσσεται πρώτα και κύρια σε εθνική βάση.

    Εύγε Λ.Χύτα μεγάλε διανοητή της μαμφάρας!

    Η απόψεις τύπου Λ.Χύτα και ΑΡΑΝ (πιο καλυμμένα από την ΑΡΑΝ επισήμως) είναι εξαιρετικά επικύνδινες όσο φιλοξενούνται στους κόλπους της αυτοαποκαλούμενης αντικαπιταλιστικής και σε ορισμένες περιπτώσεις επαναστατικής αριστεράς.

    Είναι η γνωστή από την ιστορία βασική διαφοριοποίηση της σοσιαλδημοκρατίας με την ταύτισή της με τα εθνικά συμφέροντα. Αυτή η διαφοροποίηση στοίχισε στο κομμουνιστικό κίνημα την ήττα της επανάστασης στην Γερμανία, την συντριβή στην Ιταλία, συνεπακόλουθα την επέκταση του φασισμού και ναζισμού, την ήττα σε τελευταία ανάλυση της απομονωμένης Σοβιετικής Ένωσης, την ανάπτυξη σε αυτό το έδαφος της θεωρίας του σοσιαλισμού σε μια μόνο χώρο και της παράλληλης με αυτή τη θεωρία γραμμής των λαϊκών μετώπων.

    Όχι άλλες φάρσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ξέραμε εδώ και αρκετό καιρό πως υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις στους κόλπους της επαναστατικής αριστεράς. Το γνωρίζαμε πως κομμάτια της ρέπουν σε έναν απίστευτο φιλοκυβερνητισμό και τους γοητεύει η λογική της αριστερής διακυβέρνησης. Που σε μια λογική συνέχεια έχει τη λογική του εξανθρωπισμού του καπιταλισμού.

    Προφανώς θα μπορούσε ο καθένας να γράψει ολόκληρες σελίδες για το πόσο αποτυχημένες είναι τέτοιου είδους αντιλήψεις. Όμως θεωρώ ότι ένα απλό παράδειγμα αρκεί.

    Ας δούμε όλοι σύντροφοι το τι έγινε σε μια γειτονική χώρα πριν λίγα χρόνια. Στην ιταλία με τη κυβένρηση του Πρόντι και τι αντίκτυπο είχε αυτή σε ολόκληρη την αριστερά...

    Όσοι δε το βλέπουν απλά τρέφουν αυταπάτες!

    Οσοι θεωρούν ότι δε θα γίνει έτσι τότε απλά έχουν ιστορική άγνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις : "Το ξέραμε εδώ και αρκετό καιρό πως υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις στους κόλπους της επαναστατικής αριστεράς. Το γνωρίζαμε πως κομμάτια της ρέπουν σε έναν απίστευτο φιλοκυβερνητισμό και τους γοητεύει η λογική της αριστερής διακυβέρνησης. Που σε μια λογική συνέχεια έχει τη λογική του εξανθρωπισμού του καπιταλισμού."
      Απλά ή είναι επαναστατική αριστερά Ή ρέπει σε φιλοκυβερνητισμό.
      Τα δύο μαζί αντιφάσκουν, δεν ήταν ποτέ επαναστατική αριστερά , αλλά έκρυβαν τον συριζα μέσα τους και δοθείσης της ευκαιρίας τον εξέφρασαν.
      ΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ... ΜΗΝ ΠΕΥΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ...

      Διαγραφή
  8. Το να διαβάζουμε καμιά φορά και κανα Λένιν, κανα Μαρξ κανα Έγκελς δε βλάπτει τελικά τελικά.

    Οι σύγχρονοι Έλληνες αριστεροί μάλλον θα κρεμάγαν το Λένιν στη κόκκινη πλατεία επειδή θα τα έλεγε δεξιά κατ'αυτούς με όλες τις καταστρεπτικές συνέπειες...

    Δε γνωρίζω αν με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα ήταν καλύτερα αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ με μαύρο μέτωπο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Αντωνάκη Σαμαρά θα είναι χειρότερα. Απροπό...σε όλους εμάς και στο λαό που θα νιώσει το μαστίγιο στη πλάτη του και το τσεκούρι στο μισθό του θα πούμε κάτι ή αγώνας αγώνας αγώνας και στις εκλογές ή εμάς άιντε μια από τα ίδια και στο τέλος θα φάμε στη μάπα και να μη σας πω που αλλού και ταράξω τον αστικό καθωσπρεπισμό σας, τον εκάστοτε τυχάρπαστο πρωθυπουργολιγούρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απόδειξη ότι ο οπορτουνισμός δεν έχει ΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή