Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/5 ΣΤΙΣ 9:30πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28/5/2012

Την  πιο περασμένη Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 στο Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε αυτό που λέγαμε σαν Σωματείο εδώ και καιρό ότι: «Η εργοδοσία του Μπαχαράκη διάλεξε να στήσει ένα βουνό από ψευτομηνύσεις και δικαστικές διώξεις για να προστατευτεί». Στην  ακροαματική διαδικασία η ίδια η εργοδοσία έπεσε μέσα στην  δική της παγίδα και τελικά το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον πρόεδρο του Σωματείου αλλά και τον απολυμένο-εκδιωχθέντα συνάδελφο Γ. Παπαγιάννη, από τα Φροντιστήρια Μπαχαράκη. 
Για άλλη μια φορά, ακόμη και τώρα, καλούμε σαν Σωματείο την εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη να δώσει  λύση σε ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε και η ίδια διαιωνίζει, ίσως ακολουθώντας λάθος συμβουλές, οι οποίες τις έχουν κοστίσει ήδη ακριβά και ίσως στο μέλλον τις κοστίσουν ακόμη περισσότερο.

Για το Σωματείο, η συνέχιση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος έως την πλήρη και άμεση αποκατάσταση του συνάδελφού μας αλλά  και την απόσυρση όλων των ψευτομηνύσεων προς το Σωματείο, τα μέλη του και τα μέλη του ΔΣ ή την απόρριψή τους ενώπιων των δικαστηρίων. 

Την Τετάρτη 30/5/2012, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε ζητήσει η εργοδοσία του  Μπαχαράκη ενάντια στο Σωματείο, τον πρόεδρο και τον απολυμένο. Με ασύστολα ψέματα ζητάει η εργοδοσία να απαγορευτεί στο Σωματείο να : 

1.    πραγματοποιεί οποιαδήποτε παράσταση διαμαρτυρίας σε απόσταση 300 μέτρων από το φροντιστήριο!

2.    να μην δημοσιοποιεί οτιδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο, οπουδήποτε!

  Αυτά τα  ασφαλιστικά μέτρα και όλο αυτό το όργιο «ποινικοποίησης και απαγόρευσης μιας εργατικής διεκδίκησης και κινητοποίησης», που έχει στήσει η εργοδοσία του Μπαχαράκη, δεν αφορά  μόνο το ΣΜΕΘ. Το θέμα πλέον,  έχει ξεπεράσει την εργατική διαφορά και  αφορά όλο το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, κάθε συλλογικότητα πολιτική, κοινωνική ή άλλη. Αφορά τους πάντες, όλους και όλες, γιατί  χτυπάει το στοιχειώδες δικαίωμα της οποιασδήποτε αγωνιστικής διεκδίκησης  του οποιουδήποτε και μάλιστα σε μια εποχή που οι απειλές από τα Μνημόνια, την Τρόϊκα, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και τις δανειακές συμβάσεις, για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι θανάσιμες. 

Καλούμε το ΕΚΘ που ήδη έχει προχωρήσει στις πρώτες ενέργειες, την ΓΣΕΕ, Σωματεία, Συνδικάτα, κάθε κοινωνική ( Δικηγορικοί Σύλλογοι, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α.), κάθε  πολιτική συλλογικότητα αλλά και κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο να δώσουμε από κοινού μια άμεση απάντηση. 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, την Τετάρτη 30 Μάη 2012, στις 9:30πμ
ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, 

Για το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
           Ο Πρόεδρος                                                       Η  Γραμματέας

ΛΑΧΑΝΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ                                            ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου