Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σκούπα μεταναστών στα Γιάννενα...



ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

 





Την Πεμπτη 24 Μαϊου, ενα συνεργειο της τεχνικης υπηρεσιας του νοσοκομειου Χατζηκωστα τοποθετησε λαμαρινες στα παραθυρα του πρωην εγκαταλλελειμμενου κτιριου που βρισκεται διπλα απο την Νοσηλευτικη σχολη, στον χωρο του παλιου Χατζηκωστα. Στο κτιριο αυτο, καθως και σε αλλα κοντα σε αυτο, κατοικουν ανθρωποι. Η διοικηση του Νοσοκομειου τους εδωσε την εντολη αυτη ωστε το κτιριο να σφραγιστει σταδιακα, να αποχωρησουν οι μεταναστες απο αυτο, ειδαλλως θα το εκκενωσει η αστυνομια. Στην αποφαση αυτη εμπλεκεται και η διευθυντρια της Νοσηλευτικης Σχολης του παλιου Χατζηκωστα.


Ζουμε σε μια εποχη που ολο και περισσοτεροι ανθρωποι, ντοπιοι και μεταναστες, αντιμετωπιζουν δυσκολιες επιβιωσης λογω οικονομικων συνθηκων. Οικονομικες συνθηκες που δεν προκαλεσαν οι ιδιοι, αλλα οσοι κατέχουν την εξουσία, τους οποιους προφανως συμφερει πολιτικα, να στρεψουν ολα τα προβληματα της ανεργιας, της εγκληματικοτητας, της κρισης, στο πιο αποκλεισμενο και υποτιμημενο κομματι της κοινωνιας, τους μεταναστες. Αυτο τον κανιβαλισμο, του να στρεφονται οι εκμεταλλευομενοι ο ενας εναντιον του αλλου, τροφοδοτουν πολλα ΄΄φυντανια΄΄ της συγχρονης ελληνικης κοινωνιας, τα οποια μπορει να εκφραζονται απο πολλες διαφορετικες μπαντες, και μπορει να ειναι πολιτικοι, δημοσιογραφοι, φασιστες, που στοχευουν ομως ολοι σε ενα πραγμα: την διαχυση του ρατσισμου στην κοινωνια, την επικρατηση του φοβου, τον εκφασισμο. Δημοσιευματα τοπικων εφημεριδων εγραφαν ξαφνικα ΄΄Οι αλλοδαποι κατελαβαν την πολη μας΄΄.  Στην Πατρα, μετα το γεγονος της δολοφονιας του Δ. Λαζανα, χρυσαυγιτες επιτεθηκαν σε χωρο που εμεναν μεταναστες λες και οι τελευταιοι διεπραξαν το εγκλημα απο κοινου, παραπεμποντας στις ναζιστικής εμπνευσης εφαρμογες της συλλογικης ευθυνης. Το κρατος και οι φασιστες στοχοποιουν τα ευκολα θυματα. Η υπολοιπη κοινωνια να μην τους ακολουθησει.

Οσο κομματια του ντοπιου πληθυσμου αλλα και των μεταναστων εξαθλιωνονται, τοσο γινονται πιο ευαλωτα στα διαφορα κυκλωματα που το ιδιο το κρατος και οι φορεις του στελεχωνουν και οργανωνουν. Απο την μερια μας στρεφομαστε εναντια στην εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο, οποιας εθνικοτητας κι αν ειναι αυτοι που την ασκουν . Οι περισσοτεροι μεταναστες αλλωστε που βρισκονται εδω, προσπαθουν απλως να διαφυγουν απο την χωρα, αλλα οι Διεθνεις Συνθηκες που εχει υπογραψει και το ελληνικο κρατος, δεν τους το επιτρεπουν (βλ. Δουβλινο ΙΙ).

 

Πηγή:ΚΟΙΝΑ κ ΑΔΙΑΙΡΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου