Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ο Καμίνης σε ρόλο αρχιμπάτσου


Την ώρα που η εισαγγελία χαρακτήριζε την παραλίγο δολοφονία της διαδηλώτριας Αγγελικής Κουτσουμπού «τροχαίο ατύχημα»*, ο Καμίνης παρουσίαζε την πρότασή του για τον… εξευρωπαϊσμό των διαδηλώσεων, με τη φιλοδοξία να αναγορευτεί σε έναν ακόμη πόλο συσπείρωσης του φασίζοντος μπλοκ εξουσίας (με άρωμα κοσμοπολίτικης αριστεράς αυτός).
Σε συνέντευξή του στο πρωινάδικο του ΑΝΤ1, ο Καμίνης εγκαλεί το πολιτικό σύστημα, διότι «δεν είχε το σθένος εδώ και 37 χρόνια να ψηφίσει το νόμο που προβλέπει το Σύνταγμα». Το νόμο για την ποδηγέτηση των διαδηλώσεων, για τη λήψη άδειας, για τη δυνατότητα της αστυνομίας να απαγορεύει ή να ορίζει τη διαδρομή ή και άλλο μέρος πραγματοποίησης της διαδήλωσης, για την ποινική και αστική ευθύνη των διοργανωτών αν γίνουν επεισόδια και ζημιές κ.λπ.

 
Ας το πάρουν απόφαση ο Καμίνης κι αυτοί που βρίσκονται πίσω του. Το δικαίωμα της διαδήλωσης στη χώρα μας δεν χαρίστηκε. Κατακτήθηκε κυριολεκτικά με αίμα, στη διάρκεια των πρώτων χρόνων από την πτώση της χούντας. Και δεν πρόκειται να απεμποληθεί.
 
Ξέρουμε πολύ καλά τι φοβούνται και ξεκινούν ξανά αυτή τη φιλολογία, βάζοντας αυτή τη φορά μπροστά τον Καμίνη. Φοβούνται την οργή του ελληνικού λαού και της νεολαίας, που θα εκδηλωθεί και πάλι τους αμέσως προσεχείς μήνες. Ο Δεκέμβρης του 2008 και η νύχτα της 12ης Φλεβάρη του 2012 στοιχειώνει τα όνειρά τους, αλλά ας είναι σίγουροι ότι οι εφιάλτες τους θα γίνουν πραγματικότητα.
 
* Η Αγγ. Κουτσουμπού συμμετείχε στο μπλοκ του ΕΕΚ, που δέχτηκε επίθεση από ομάδα μοτοσικλετιστών της Ομάδας Δέλτα, στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στη διάρκεια της διαδήλωσης για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Μιχάλη Γρηγορόπουλου. Επειδή το μπλοκ της «Κόντρας» ακολουθούσε, υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες αυτής της δολοφονικής επίθεσης και την περιγράψαμε σε άρθρο μας με τίτλο «Γκοτζαμάνηδες με δίκυκλα» (Κόντρα, αρ. φύλλου 580, Σάββατο 12.12.2009 και http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=526&cat_id=25&pos=2&issue_id=75). Δυόμισι σχεδόν χρόνια μετά το γεγονός, που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό της διαδηλώτριας, η εισαγγελία ευθυγραμμίζεται με τη «γραμμή» που έδωσε τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου («ή-ταν ατύχημα», δήλωσε ο Πεταλωτής, ενώ ο Χρυσοχοΐδης, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο και φωτογραφιών, αναγκάστηκε να κάνει διορθωτική δήλωση, για να πει ότι «θα αποδοθεί πλήρως δικαιοσύνη και απόδοση λόγου και τιμωρία αν τυχόν υπάρχει πρόθεση ή υπάρχει συμμετοχή του συγκεκριμένου αστυνομικού σε βάρος της συγκεκριμένης συμπολίτισσάς μας».
 
«Φυσικά ξέρουμε τι θα γίνει», γράφαμε τότε στην «Κ». Και έγινε. Ανάκριση έγινε μετά από μήνυση της παθούσας και κατέληξε στο εισαγγελικό συμπέρασμα, ότι ο μπάτσος Θεμιστοκλής Ποιμενίδης απλώς… «οδηγούσε απρόσεκτα, αφηρημένα και με αυξημένη ταχύτητα με συνέπεια της αμελούς αυτής συμπεριφοράς του να μην αντιληφθεί εγκαίρως την εγκαλούσα Αγγελική Κουτσουμπού, η οποία βρέθηκε στην πορεία του οχήματός του, με αποτέλεσμα της αμελούς συμπεριφοράς του να επιπέσει με σφοδρότητα επ’ αυτής και να την τραυματίσει». Πριν καν γίνει δίκη, ο μπάτσος αθωώνεται από την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και οι επικεφαλής αξιωματικοί από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, αφού αυτοί έδωσαν τη διαταγή να πέσουν με τα μηχανάκια πάνω στους διαδηλωτές.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόντρα στις 7/4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου