Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Υποταγή στην αστική νομιμότητα *



ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ



Από το Βήμα: 


"Κοινωνικό χάος και πολιτική αστάθεια στη χώρα βλέπει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, εάν, την επομένη των εκλογών, σχηματιστεί κυβέρνηση των κομμάτων του μνημονίου. «Νέα επώδυνα σκληρά μέτρα, φυσικά αγανάκτηση, οργή και αντίδραση από το λαό, καταστολή, δακρυγόνα, χημικά», ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας την κατάσταση που, κατά την άποψή του, θα επικρατεί, μετεκλογικά, σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠαΣοΚ." 

Προκειμένου λοιπόν να ξεσηκωθεί ο λαός....

"Ο κ. Τσίπρας προτάσσει ως λύση σταθερότητας και ελπίδας μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά. Ξεκαθάρισε ότι αντίπαλος του συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο δεν είναι «ούτε ο κ. Κουβέλης, ούτε η κυρία Παπαρήγα. Για μας βασικός αντίπαλος είναι τα κόμματα του μνημονίου και, αν θέλετε, ιδιαίτερα ο κ. Σαμαράς»."

«Νέα επώδυνα σκληρά μέτρα, φυσικά αγανάκτηση, οργή και αντίδραση από το λαό, καταστολή, δακρυγόνα, χημικά. Θα έχουμε μια κατάσταση χάους, που θα επιτείνεται φυσικά από την απόγνωση που θα προκαλεί η βίαιη εφαρμογή αυτών των νέων επώδυνων σκληρών μέτρων που θα αφορούν τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που θα στοχεύουν στη διάλυση των βασικών δυνατοτήτων επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας». 

Να ψηφίσει ώριμα λοιπόν ο ελληνικός λαός, ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς θα είναι ανώριμος, για να ακολουθήσει μια αριστερή κυβέρνηση με φιλολαϊκή πολιτική, για να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, όλα τα μνημονιακά κόμματα και βεβαίως "Την κυρία Λαγκάρντ, τον κ. Τόμσεν, την τρόικα, όλους αυτούς που μας απειλούν και μας εκβιάζουν με τη χρεοκοπία της δικής τους πολιτικής."

Και όλα αυτά για να μην έχουμε κοινωνική αναταραχή!

Λες και όλα αυτά που μας συμβαίνουν είναι βίτσιο των παραπάνω και όχι κατεύθυνση του κεφαλαίου και επιβολή των ιμπεριαλιστών στη χώρα.

Και αναρωτιέται κανείς, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται και εν είδει απειλής προσπαθεί να εκβιάσει τη ψήφο του λαού, απειλώντας με "ταραχές", πώς θα τα κάνει όλα αυτά που υπόσχεται και πού θα στηριχθεί; 'Η μήπως το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές θα μείνουν να μας κοιτάνε με σταυρωμένα τα χέρια;

Ωραία και καλά όλα αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως βασικός κορμός μιας αριστερής κυβέρνησης, πολύ θα το θέλαμε να είμαστε αραχτοί στους καναπέδες μας και να μας έρχονταν όλα βολικά αλλά δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και η πραγματικότητα, ιστορική, τρέχουσα και μελλοντική. Αυτή η πραγματικότητα λέει ότι χωρίς οργάνωση μαζική εργατική και λαϊκή, χωρίς σύγκρουση (που η άτιμη εμπεριέχει και τη βία, ενίοτε και την ένοπλη!) με το σύστημα και τους μηχανισμούς του ακόμη και αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να γίνουν. 

Το να υποστηρίζει κανείς το αντίθετο, δίκαια μας κάνει να πιστεύουμε ότι άλλα πράγματα έχει κατά νου. Τα οποία τα ομολογεί κιόλας μιλώντας για το φόβο της αποσταθεροποίησης (αν δεν είναι αυτό η αριστερή εκδοχή της αστικής τρομοκρατικής προπαγάνδας τότε τι είναι;).Τουλάχιστον αυταπατάται τα μάλα και δεν έχει μάθει τίποτα όχι μόνο από τον Αλιέντε αλλά ούτε από τους σύγχρονους Λούλα, Τσάβες, Μοράλες και λοιπούς.

Ταξική πάλη είναι αυτή και δεν γίνεται με κανόνες δημοκρατικούς, έτσι όπως τους εννοούν κάποιοι αριστεροί, γίνεται με άλλους κανόνες πιο σκληρούς και πιο δημοκρατικούς όπως τους εννοούμε κάποιοι άλλοι αριστεροί, ούτε πρόκειται να γίνουν όλα αυτά, εφ' όσον τα εννοούν, έτσι ομαλά στη περίπτωση που βγει μια αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση, αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα όσο και αν την ξορκίζει κάποιος.

Από ΄κει και πέρα όποιος θέλει να τιμήσει το σύνθημα "ή εμείς ή αυτοί" θα πρέπει να το αποδεικνύει καθημερινά και όχι μόνο στις εκλογές! 

* Το κείμενο προέρχεται από το ιστολόγιο Αντίσταση στις γειτονιές   και ο πρωτότυπος τίτλος του είναι " Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να μην έχουμε εξεγέρσεις! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου