Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επίδειξη πυγμής από τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό στο Κέντρο της Αθήνας



Σε μια κλιμακούμενη προσπάθεια ωμού κρατικού αυταρχισμού και τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού μας προχωρά το σύνολο του αστικού καθεστώτος εξουσίας με τις κατασταλτικές και δικαστικές δυνάμεις να εφαρμόζουν απόλυτα τις διαταγές της πραξικοπηματικής κυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, υπό τις προπαγανδιστικές ιαχές των καθεστωτικών ΜΜΕ.   

Το πρωί της Παρασκευής η Αθήνα θύμιζε Ραμάλα καθώς η ΕΛ.ΑΣ. είχε αποκλείσει μια τεράστια περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια για να εκκενώσει τα υπό κατάληψη κτίρια του κινηματογράφου ΒΟΞ και ενός ακόμα στην οδό Βαλτεψίου, χωρίς να λείψει φυσικά η αναίτια άσκηση βίας των αστυνομικών οργάνων και οι προσαγωγές. Ως πρόσχημα, οι υφιστάμενοι του υπουργού κρατικής βίας και χαφιεδισμού Χρυσοχοίδη επικαλέστηκαν  αίτημα του ΙΚΑ, για να αποκρύψουν ότι πρόκειται για μια καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση εκφοβισμού που εντάσσεται σε ευρύτερο επιχειρησιακό και πολιτικό σχέδιο.


Θυμίζουμε ότι στις
12 Απριλίου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, με εγκύκλιο, κάλεσε τους εισαγγελείς να ακολουθούν την αυτόφωρη διαδικασία σε καταλήψεις πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων κτιρίων, εφόσον έχουν διαπιστωθεί φθορές, ενώ να διερευνάται και η στάση των υπευθύνων των κτιρίων, οι οποίοι φέρουν ποινικές ευθύνες σε περίπτωση ανοχής.




Η επίθεση αυτή της κυβέρνησης ενάντια σε χώρους αυτοοργάνωσης με ευρύτερους πολιτικούς και κοινωνικούς προσανατολισμούς είναι αλυσίδα του σχεδίου αντιμετώπισης με όρους εσωτερικού εχθρού του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικών κινημάτων. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, καθώς εκτιμούσαμε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τα σύγχρονα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που στοχοποιούν τον εργαζόμενο λαό μας και τους μετανάστες ως ασύμμετρη απειλή.

Ολοένα συχνότερα η Αθήνα θυμίζει κατεχόμενη πόλη. Η αλυσίδα του κρατικού αυταρχισμού που ζώνει πλέον τις ζωές μας έχει βαρείς κρίκους την αστυνομική επιχείρηση της 25ης Μαρτίου, τα πογκρόμ κατά των μεταναστών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη δολοφονική βία κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων στο Σύνταγμα, τις εφόδους των Πραιτοριανών στις εργατικές κινητοποιήσεις, την απαγόρευση των ίδιων των κοινωνικών αγώνων και των συλλαλητηρίων που ως αιχμή του δόρατος έχει το δήμαρχο Αθήνας Καμίνη.

Πλέον συνειδητοποιούν όλοι ότι την επέτειο της 21ης Απριλίου οι εργαζόμενοι δεν έχουν και πολλά να γιορτάσουν. Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δε βρίσκονται μπροστά σε μια δημοκρατική εκτροπή, αλλά βιώνουν με απροκάλυπτο τρόπο όλη την ουσία του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. 

Η ακραία αντεργατική πολιτική έχει συστατικό της στοιχείο την ακραία κρατική βία. Η εφαρμογή των αντεργατικών και κοινωνικών μέτρων που εκτινάσσουν την εκμετάλλευση μας και τα ποσοστά των κερδών του κόσμου του πλούτου, η ανυποχώρητη επιβολή του Μνημονίου απαιτούν το κράτος του Μπάτσου και του Χαφιέ, την χρήση του στρατού αν χρειαστεί. Μόνο που δε θα τον κατεβάσουν στο δρόμο συνταγματάρχες, αλλά αστοί πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και η Τρόικα Ε.Ε.-ΔΝΤ, οι υπάλληλοι των τραπεζών, εφοπλιστών, κατασκευαστών, τοκογλύφων, του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου που πραξικοπηματικά φέρνει σε κάθε εργασιακό χώρο καταστάσεις γαλέρας.

Απαιτείται τώρα το εργατικό κίνημα να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αντίστασης-ρήξης-ανατροπής. Να επιδείξει τη μεγαλύτερη ενότητα του κόσμου της εργασίας, Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στον κοινό εχθρό, την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και τα αστικά συμφέροντα που εξυπηρετούν.  



Ο αγώνας ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, τον κρατικό αυταρχισμό και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς είναι αλληλένδετος.

Το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Τρίτης 24 Απριλίου, στις 6.00 στην Ομόνοια θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτη απάντηση στον κτηνώδη Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό που δεν αλλάζει , δεν μεταρρυθμίζεται, αλλά επαναστατικά ανατρέπεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου