Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έφαγε τα μούτρα της στα πανεπιστήμια θα τα φάει και με τους ναυτεργάτες

 Με κατάρες κι απειλές για τη τύχη που τη βρήκε, απειλεί θεούς και δαίμονες, ενώ είναι σίγουρο ότι έχει στο τσεπάκι της την απειλή της επίταξης/επιστράτευσης. Κι αμέσως μετά εκλογές…

Άκαρπη η συνάντηση Διαμαντοπούλου- ΠΝΟ



Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχε η Άννα Διαμαντοπούλου με μέλη της ΠΝΟ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να μην προχωρήσουν οι ναυτεργάτες στην απεργία που είχαν προαναγγείλει τη Μ. Εβδομάδα, καθώς η υπουργός δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματα των ναυτεργατών, σύμφωνα με τον athina984.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία και αναμένεται αργότερα επίσημη ανακοίνωση των συνδικαλιστών ναυτικών για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Όπως όλα δείχνουν εμμένουν στην αρχική τους απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τη Μ. Τρίτη και Μ.Τετάρτη.
Στη συνάντηση μετείχαν ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Νικόλαος Λίτινας, ο διευθυντής Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Αθανάσιος Πάλης και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Κυριάκος Σουλιώτης. Η υπουργός, μετά τις συνομιλίες με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.


Δήλωση Υπουργού Ανάπτυξης, Άννας Διαμαντοπούλου
“Μετά από πολύωρη συνάντηση η κυβέρνηση, δια των συναρμοδίων Υπουργών, απάντησε στα πολύ συγκριμένα ζητήματα που αφορούν και στο ΝΑΤ αλλά και στον Οίκο του Ναύτου. Σήμερα δίνονται και γραπτά οι προτάσεις της κυβέρνησης, που θα εξετάσει σε λίγο η ΠΝΟ, οι οποίες, σε ορισμένα θέματα, περιλαμβάνουν και εξαιρέσεις, μια και το ναυτικό επάγγελμα έχει ιδιαιτερότητες.
Μέσα, όμως, από τη συζήτηση με την ΠΝΟ έχει γίνει σαφές ότι συγκεκριμένα στελέχη της, που εκφράζουν το Κομμουνιστικό Κόμμα, έχουν προειλημμένες αποφάσεις και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου εάν θα υπάρξει ή όχι συμφωνία.
Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες. Και σήμερα διατυπώθηκαν απειλές για απεργίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, που πλήττουν τη λειτουργία του τουρισμού, που είναι η πιο σημαντική πηγή πλούτου αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση.  Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αποδεκτές από κανέναν τέτοιου είδους απειλές.
Θεωρούμε ότι η ΠΝΟ, με όλα τα  σωματεία της -και με τις θέσεις που τους δόθηκαν και γραπτά- θα αποφασίσει απόψε, με γνώμονα και το συμφέρον των 200.000 ναυτικών, οι οποίοι έχουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύουμε ότι θα λάβει, επίσης, υπόψη της και το πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά, ο τουρισμός, η γεωργική παραγωγή η εθνική οικονομία και η εικόνα της χώρας.”


Δήλωση Υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη
“Έγινε μία ακόμη διεξοδική συζήτηση και νομίζω ότι υπήρξαν σαφείς απαντήσεις και διευκρινήσεις για όλα τα θέματα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την χρηματοδότηση του ΝΑΤ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ ή τα επιδόματα.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον Οίκο του Ναύτη, όπου αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος  έχουμε έναν σχεδιασμό με βάση τον οποίο παραμένει ο Οίκος του Ναύτη ως αυτοτελές ταμείο, ενώ τόσο η περιουσία του όσο και οι παροχές σε χρήμα παραμένουν επίσης στον Οίκο του Ναύτη. Το μόνο που γίνεται είναι ότι μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ οι παροχές σε είδος, δηλαδή η φαρμακευτική, η ιατρική και η νοσοκομειακή περίθαλψη, όπως συμβαίνει άλλωστε και με όλα τα ταμεία στην Ελλάδα. Αυτό είναι το κρίσιμο θέμα. Εμείς θεωρούμε ότι εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα οι ναυτικοί, οι ασφαλισμένοι και οι οικογένειες τους από το νέο σχήμα και περιμένουμε αυτή την κρίσιμη ώρα όλοι να πάρουν τις ευθύνες τους. Εμείς, ως Κυβέρνηση αναλάβαμε τις δικές μας ευθύνες.
Έχουμε κάνει έναν διεξοδικό διάλογο και πιστεύουμε ότι με την ίδια υπευθυνότητα θα λειτουργήσουν όλοι τις επόμενες ημέρες.”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου