Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Όταν το χωνί έγινε ακροδεξιό σουρωτήρι

Αφού εξάντλησε κάθε περιθώριο συνεργασιών εξ αριστερών, αφού τμήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς συμπορεύθηκαν μαζί του (βλ. αριστερούς οικονομολόγους), αφού έτυχε ιδιαίτερης προβολής από blogs που πρόσκεινται στην αντικαπιταλιστική και στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, ο Καζάκης βρήκε στο πρόσωπο του Παπαθεμελή έναν άξιο συνοδοιπόρο...

kokkinostupos


Περιθωριακή “αίρεση” θυμίζει η συνεργασία ΕΠΑΜ και Αναγέννησης

Θυσία στο θεό του Παπαθεμελή  ακόμα και «το κορυφαίο αίτημα της εποχής» (κατά τον Καζάκη): η έξοδος από το ευρώ



Αφού απέτυχε το οργανωμένο σχέδιο από… «μουλούδες και λοιπά αριστερά ερείπια να μετατρέψουν το μέτωπο σε αριστερό γκρουπούσκουλο» ο Δ. Καζάκης φρόντισε να θωρακίσει τα δεξιά άκρα του με τη συνεργασία του με την ελληνορθόδοξη ακραία συντηρητική και αντιδραστική ομάδα του Παπαθεμελή.  Με αυτό τον τρόπο οι προτάσεις του Καζάκη ενισχύονται με τις προφητείες από τους «γέροντες της εποχής μας» και το θρησκευτικό σκοταδισμό και εθνικισμό της Δημοκρατικής Αναγέννησης.


Ούτε η πιο γραφική γκρούπα δεν θα αυτοκτονούσε πολιτικά λίγο πριν τις εκλογές με το να συνεργαστεί στη σημερινή κατάσταση με μια τόσο φθαρμένη,  πολιτικά γερασμένη και ξεπερασμένη «τσόντα» του δικομματισμού, όπως είναι η Αναγέννηση την οποία το ΕΠΑΜ προφανώς θεωρεί (όπως τον στρατό και την εκκλησία) «μη καθεστωτική δύναμη» .

Για να πάρει με το μέρος του μερικές δεξιές ενορίες της Θεσσαλονίκης όπου η Δημοκρατική Αναγέννηση έχει ακόμα κάποια επιρροή στο –προχωρημένης ηλικίας-  θρησκόληπτο κοινό ο Δ. Καζάκης θυσίασε ακόμα και τον έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες της πολιτικής του την έξοδο από το ευρώ! Η συμμαχία, (όπως το ΠΑΣΟΚ το ’81) αντικαθιστά τη θέση για έξοδο με..δημοψήφισμα για την θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.

Μετά την ανακοίνωση του νέου στρατηγικού εταίρου μπορεί κανείς να δει υπό νέο πρίσμα την έκκληση του ΕΠΑΜ προς την Εκκλησία να ξεσηκωθεί:

«Καλούμε την Εκκλησία της Ελλάδας να συμπράξει με τις λαϊκές δυνάμεις και να προχωρήσει στην οργάνωση κληρικολαϊκών συνελεύσεων κατά του καθεστώτος σε όλες τις ενορίες.»

Και των ένοπλων δυνάμεων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους:

«Καλούμε  το ένστολο τμήμα του Δημοκρατικού Ελληνικού Λαού να συνδράμει και να προστατεύσει αν χρειαστεί, το μεγάλο Κίνημα Δημοκρατίας και Απελευθέρωσης που αναπτύσσεται στη χώρα, για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας, της αποτροπής του πολιτικού εξανδραποδισμού και τον ενδεχόμενο διαμελισμό της χώρας, όπως αυτός σχεδιάστηκε σε ξένα κέντρα και αρχίζει να υλοποιείται, απομονώνοντας τις διορισμένες ηγεσίες, που ίσως ετοιμάζονται πάλι να «αποκαταστήσουν την τάξη» σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.»

Διαβάστε την ανακοίνωση εκλογικής συνεργασίας. Όπως τονίζεται στο “ΟΧΙ” θα συμμετέχουν και ….”κινήματα πολιτών”. Εφόσον το κίνημα των αγανακτισμένων δεν τυλίγεται σε εκλογική συσκευασία τόσο εύκολα και το κίνημα της πατάτας ξέμεινε από βενζίνη,  ίσως έχουμε συνεργασία με την ομάδα που ισχυρίζεται  ότι εκπροσωπεί το σύνολο  των επιτροπών ανυπακοής “Δεν πληρώνω”. Το γεγονός ότι το εν λόγω εκλογικό σχήμα προβάλλεται από το Χωνί κάθε βδομάδα, ενισχύει τις υποψίες για κοινή εκλογική κάθοδο αν και η συνεργασία με ένα ξενοφοβικό συντηρητικό σχήμα ίσως περιπλέξει τα πράγματα.

Δήλωση του Δ. Καζάκη για τις εκλογές του 2010:

Το υπάρχων καθεστώς δεν σώζεται, δεν μπορεί να αλλάξει, δεν μπορεί να τροποποιηθεί προς όφελος του λαού. Μπορεί μόνο να ανατραπεί. Κι έτσι βρίσκεται πια ανοιχτά προ του διλλήματος: να σκύψει το κεφάλι και να χάσει τα πάντα, ή να εξεγερθεί. Αυτό είναι το πραγματικό δίλλημα που σιγοβράζει στα κατάβαθα της κοινωνίας. Επομένως η μάχη που καλείται να δώσει κανείς σ’ αυτές τις εκλογές δεν αφορά απλά και μόνο στην προώθηση των θέσεων του, αλλά στην ανάδειξη της αναγκαιότητας, της ρεαλιστικότητας και του κατεπείγοντως της ανατροπής. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από έναν τυφλό αντιμνημονιακό αγώνα, ο οποίος σήμερα δεν μπορεί να σε ξεχωρίσει ούτε καν από τον Σαμαρά. Οφείλει να γίνει μέσα από την ανάδειξη των κορυφαίων αιτημάτων της εποχής, δηλαδή την άρνηση του χρέους και την άμεση έξοδο από το ευρώ. Μόνο η ψήφος σε δυνάμεις που προτάσσουν αυτά τα αιτήματα μπορεί να μετρήσει θετικά στην κάλπη.

29/10/2010



Πηγή:http://mao.gr





6 σχόλια:

  1. Κατάντια

    Μου αρέσει που ο Καζάκης απευθυνόταν στην αριστερά ο ηλίθιος

    Την καρέκλα θέλει και την δημοσιότητα.Ακόμα ένας ματαιόδοξος ηλίθιος χωρίς ιδεολογία.

    Πολλοί που τον ακολουθούν είναι χειρότεροι από κομματόσκυλα .Βρίζουν στα φόρουμ στο ιντερνετ λες και κατέχουν την υπέρτατη αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην πραγματικότητα ο Παπαθεμελής βρήκε αποκούμπι τον Καζάκη.

    Τα περί "ακροδεξιού χωνευτηριού" είναι η συνήθης λάσπη βάσει της λογικής πλάνης του "Guilt by Association".


    (Guilt By Association) http://omadeon.wordpress.com/2008/06/01/guilt-by-association/


    ...και επίσης αυτής εδώ της παραλλαγής της ίδιας πλάνης

    (Μια Λογική Πλάνη Που Κυκλοφορεί Πολύ Στα Blog)
    http://omadeon.wordpress.com/2008/06/09/logic-fallacy2


    Ο Καζάκης απλώς τηρεί όσα δήλωσε ,κατά γράμμα. Ηθελε ένα πολύ ευρύ μέτωπο ΧΩΡΙΣ τους νεοναζί, αλλά η αριστερά του φέρθηκε ελεεινά καθ τούμεινε ο Παπαθεμελής, η γριά αλεπού... η οποία έβαλε ΠΟΛΥ νερό στο κρασί της όμως, ταπεινώθηκε αφάνταστα αποδεχόμενος σαν σύμμαχο κάποιον... (τον Καζάκη) που θεωρεί τις μακεδονομαχίες σαν άχρηστο και πατριδοκάπηλο εθνικισμό, δηλώνοντας ότι "το όνομα δεν έχει σημασία" στο μακεδονικό ζήτημα. Υπάρχει και σχετικό άρθρο που σήκωσε θύελλες αντιδράσεων από "ελληνόψυχους μακεδόνες". Αυτό είναι σχεδόν κωμικό γεγονός και δείχνει ΠΟΣΟ παμπόνηρη αλεπού είναι ο Παπαθεμελής. Ας είναι κι έτσι όμως. Εφόσον προσυπογράφει τη λίστα θέσεων που θέτει το ΕΠΑΜ με γειά του με χαρά του.

    Αλλά... εσείς (του mao.gr) ΠΟΥ να τα πάρετε χαμπάρι αυτά. Λάσπη νάναι κι ό,τι νάναι...


    Μ' αυτό δεν λέω ότι δεν έχει κι ο Καζάκης τα ελαττώματά του (κυρίως στην επιλογή συνεργατών και συμμάχων). Ομως οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες και δεν έχουν καμμία σχέση με συκοφαντικά τσουβαλιάσματα που τις παρερμηνεύουν συστηματικά.

    Προσωπικά δεν ξέρω ακόμη αν θα ψηφίσω Καζάκη ή... ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θα ενισχύσω όμως καποιον που ΕΧΕΙ ελπιδα να μπει στη Βουλή, διότι αλλοιώς θα πάει χαμένη η ψήφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα καθε... πικραμενος βγαζει οτι αυθαιρετο συμπερασμα θελει. Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εξ αρχης εχει δηλωσει την ανεξαρτητη καθοδο του στις εκλογες πανελλαδικα και σε ολες τις περιφερειες. Τωρα οταν ο καθε ενας γραφει στο ποδι τα πολιτικα του συμπερασματα παρατηρωντας το φλυτζανι του...καφε μαλλον πρεπει να αποφευγει τις κακοτοπιες γιατι εκτιθεται... Οποιος πραγματικα ενδιαφερεται για γεγονοτα και πολιτικη και οχι παραπολιτικα κουτσομπολια ας επικεφτει τον παρακατω συνδεσμο
    ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
    www.kinimadenplirono.gr
    www.oxidiodia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νότης Μαριάς τέως υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της επιτροπής για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους - ΕΛΕ, τώρα υποψήφιος με τον Καμμένο.

    http://politika-gr.blogspot.com/2012/04/blog-post_4316.html

    Θα γελάσουμε σίγουρα πολύ σε αυτές τις εκλογές και φυσικά θα ξεκαθαρίσουν και πολύ τα πράγματα, κυρίως μετά τις εκλογές ...που έρχονται και τα μεγάλα αγγούρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "για να έχουμε καλό 'ρώτημα" αφού και το επάμ λέει "διαγραφή του χρέους-έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ-εθνικοποιήσεις τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων με εργατικό και λαϊκό έλεγχο-αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις" και λέει εκανε πρόταση για συνεργασία γιατί δεν έγινε συνεργασία. Ποιά ηταν η απάντηση απο πλευράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή