Σάββατο 21 Απριλίου 2012

« Έβγα έξω Εφραίμ, μπες μέσα Άκη»: η ηθική του συστήματος






Του Σάββα Μιχαήλ


Η προεκλογική περίοδος  άρχισε επισήμως την Μεγάλη Τετάρτη με το στημένο θέαμα του εν πολλαίς αμαρτίας Άκη να δέχεται το φίλημα του Ιούδα από το σύστημα που πιστά και κερδοφόρα υπηρέτησε και να μετακομίζει από το Μέγαρο της Διονυσίου Αρεοπαγίτη, διαμέσου ΓΑΔΑ, στο φιλόξενο σωφρονιστικό  κατάστημα του Κορυδαλλού.





Στις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές είχε αδειάσει μια προνομιούχα θέση, το κελί του ευλαβούς Βατοπεδινού χρηματιστή Εφραίμ.  Άκης και Εφραίμ  είχαν παλαιόθεν συνεταιριστεί προς αμοιβαίον όφελος, με κοινό παρονομαστή την περιβόητη εταιρεία Torcaso (Βλ. σχετικά στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη για τον Εφραίμ, στο Unfollow #2 Ιανουάριος 2012 σ.85). Ο ένας κλέφτης βγαίνει, ο άλλος κλέφτης μπαίνει κι όλη η ευρύτερη συμμορία των λαμογιών στην οποία ανήκουν, των μιζαδόρων της Ζήμενς κ.ά που κυβερνούν για λογαριασμό του κεφαλαίου παραμένει αλώβητη. Με την τελετουργία της φυλάκισης ενός πολιτικού πτώματος, κυβερνώσα ελίτ της άρχουσας τάξης παριστάνει, για τα μάτια του  κόσμου, ότι έχει αρχίσει την «κάθαρση». Επιχειρεί να εξαπατήσει, να αποπροσανατολίσει τον λαό ενόψει εκλογών και προπαντός μπροστά στον μετεκλογικό Αρμαγεδδώνα των βάρβαρων λαοκτόνων  μέτρων του δεύτερου Μνημονίου που επέρχεται τον Ιούνιο.



Ο καπιταλισμός γεννάει την διαφθορά κι η διαφθορά τον αναπαράγει. Αληθινή κάθαρση σημαίνει να σαρώσουμε τους βρωμερούς στάβλους του Αυγεία του καπιταλισμού  με την μάνικα της λαϊκής οργής και της επαναστατικής ανατροπής.


Καμιά ειρήνη στον ταξικό πόλεμο χωρίς εργατική-λαϊκή Δικαιοσύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου