Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΚΕΛ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ



Καθημερινά αποδεικνύεται ότι το παιχνίδι με την ενέργεια είναι πολύ επικίνδυνο και απειλεί να εμπλέξει την κυπριακή κοινωνία σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Το ελληνοκυπριακό κατεστημένο θολωμένο από την λάμψη των τεράστιων κερδών που περιμένει από την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων αφενός σκληραίνει την στάση του έναντι της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, αφετέρου είναι έτοιμο να επιρρίψει στον λαό το απαραίτητο κόστος. Οι τεράστιες κοινωνικές περικοπές και η αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της εξυγίανσης της κυπριακής καπιταλιστικής οικονομίας, συνδυάζονται με τις νέες αγορές όπλων, την αντιφατική συνεργασία με τις ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία-Γερμανία-Ρωσία, όπου τα συγκρουόμενα συμφέροντα τους είναι δύσκολο να συγκεραστούν, την συμμετοχή σε όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Βασικοί στόχοι Συρία και Ιράν.

 

Εξαιρετικής σημασίας ζήτημα είναι η συμμαχία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πολιτικό-οικονομικό και πρωτίστως στρατιωτικό επίπεδο με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, που πλέον αποτυπώνεται σε όλο το φάσμα της συγκρότησης των  Ένοπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η επιλογή του ελληνοκυπριακού κατεστημένου να εμπλακεί σε πάσης είδους πολεμικές περιπέτειες προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του, ενέχει εκτός των άλλων και την πολιτική απόφαση να θυσιάσει την νεολαία ως κρέας στα κανόνια των ΑΟΖ και της ενέργειας. Αυτοί οι παράγοντες ουσιαστικά αποτελούν τους ρυθμιστές των σχέσεων μεταξύ των κρατών της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου που εμπλέκονται σε ένα άγριο ανταγωνισμό, όπου η κατοχή της Βόρειας Κύπρου και η παρουσία τεράστιων  ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην  Κύπρο, αλληλοδιαπλέκεται με τις βλέψεις των Μητέρων Πατρίδων και με το καθεστώς των στρατηγικής σημασίας βρετανικών βάσεων, τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Κύπρου και τους σχεδιασμούς απεμπλοκής της Ε.Ε. από την ενεργειακή εξάρτηση της Ρωσίας. 


Η οργάνωση ετοιμοπόλεμων στρατιωτικών δυνάμεων είναι ζήτημα τεράστιας σημασίας. Και φυσικά το κυπριακό κατεστημένο θα στρατολογήσει φθηνούς αναλώσιμους της πρώτης γραμμής φαντάρους,  από την Ελληνοκυπριακή νεολαία. Από αυτή την σκοπιά πρέπει να δούμε την απόφαση όλων των αστικών κομμάτων της Κύπρου να αντιμετωπίσουν τη «φυγοστρατεία» της νεολαίας, της άρνησης της δηλαδή να θυσιαστεί για τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου. Θυμίζουμε ότι η Ελληνοκυπριακή νεολαία υποχρεώνεται να ντυθεί στα χακί αμέσως μετά το σχολείο, σε ηλικία 18 ετών και να εκτελέσει μια από τις μεγαλύτερες χρονικά στρατιωτικές θητείες στον κόσμο. 

Με πρόσχημα επομένως την ένταση «της καταπολέμησης της φυγοστρατείας» η κυβέρνηση ΑΚΕΛ στοχεύει να καλλιεργήσει συστηματικά το μιλιταρισμό και τη πολεμοκαπηλεία, ακολουθώντας το ισραηλινό στρατιωτικό πρότυπο σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό «Τρόπους συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ και των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του Οργανισμού Νεολαίας και άλλων φορέων για πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της φυγοστρατίας εξέτασε, στην πρώτη της συνεδρία η Επιτροπή για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Φυγοστρατίας υπό την προεδρία του Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Άμυνας, με τη ψήφιση του νόμου κατά της φυγοστρατίας το 2011 τα επίπεδα του εν λόγω φαινομένου έχουν ελαχιστοποιηθεί προσθέτοντας ότι επιπρόσθετα μέτρα θα πρέπει να καταρτισθούν και να υιοθετηθούν ώστε η φυγοστρατία να εξαλειφθεί. Επιπλέον, ο κ. Ηλιάδης κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν προτάσεις οι οποίες θα ενδυναμώνουν την νομοθεσία του 2011.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει το αστικό ελληνοκυπριακό κατεστημένο στην προπαγανδιστική επίθεση που θα εκδηλωθεί στα σχολεία, που θεωρείται ο καλύτερος χώρος για να περάσουν τα σκοτεινά τους μηνύματα στους αδύναμους πολιτικά και ιδεολογικά μαθητές. Κυβέρνηση και Στρατός ετοιμάζονται να εκστρατεύσουν στις σχολικές αίθουσες, όπου ο κρατική ιδεολογικός μονόλογος «των εθνικών δικαίων και της εθνικής ενότητας» επιδιώκει να παγιδεύσει εφήβους και να στρατολογήσει τους μελλοντικούς πολεμιστές. Σε αυτό το πλαίσιο επιπλέον συζητήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη προγραμμάτων για επισκέψεις μαθητών σε στρατόπεδα και αξιωματικών σε λύκεια, με σκοπό «τη σωστή ενημέρωση των μαθητών και την καλλιέργεια του αναγκαίου πνεύματος, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι το να υπηρετεί κανείς την Εθνική Φρουρά είναι τιμή και προσφορά προς την πατρίδα»! Επίσης, εκτιμάται ότι «θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην κατάλληλη ενημέρωση των νεοσύλλεκτων πριν την κατάταξη τους και εάν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, με ειδικά σεμινάρια που θα γίνονται από το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Παιδείας». Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ δήλωσε ότι το θέμα θα τεθεί στην ολομέλεια του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος και ο Ιατρικός Σύλλογος θα καταρτίσει ειδικό έγγραφο το οποίο και θα αποστείλει στο Υπουργείο Άμυνας.

Το ζήτημα της καταπολέμησης της φυγοστρατείας, δηλαδή της καλλιέργειας του μιλιταρισμού και της πρόσδεσης της νεολαίας στον στρατό είναι πρόταγμα για την Ελληνοκυπριακή αστική τάξη και για αυτό συστάθηκε Επιτροπή στα πλαίσια του νόμου περί Εθνικής Φρουράς του 2011, με αρμοδιότητα να μελετά το θέμα της φυγοστρατίας και να υποβάλλει εισηγήσεις αναφορικά με τη λήψη νομοθετικών και διοικητικών μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου. Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στη συνεδρία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τα μέλη της Επιτροπής, Υπουργοί Υγείας Σταύρος Μαλάς, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους και Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους.

Οι μιλιταριστικές και πολεμοκάπηλες κινήσεις στην Κύπρο, αφενός αποτελούν πρόβα τζενεράλε και για το ελληνικό κατεστημένο. Η μαύρη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που ετοιμάζεται για την επομένη των εκλογών εντάσσει στους σχεδιασμούς της την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, την στράτευση στα 18, ενώ ήδη προχωρούν γοργά τα Τάγματα Εθνοφυλακής και οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων, που όμως καθοδηγεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι όλες αυτές τις εχθρικές πολιτικές για τους εργαζόμενους και την νεολαία επεξεργάζεται και υλοποιεί η αριστερή κυβέρνηση ΑΚΕΛ. Αποδεικνύοντας ότι η εμπλοκή της αριστεράς με το εθνικό ζήτημα, ουσιαστικά σημαίνει την εξυπηρέτηση των εθνικών αναγκών της αστικής τάξης. Επίσης, η διεκδίκηση της εξουσίας που δεν είναι γέννημα αντικαπιταλιστικών επαναστατικών διαδικασιών και απαίτησης της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας για συνολικές ανατροπές σε όλη την σφαίρας της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας από την σκοπιά της εξυπηρέτησης των εργατικών αναγκών, ουσιαστικά αποτελεί μια κυβερνητική αριστερά-εφεδρεία του αστικού συστήματος εξουσίας και έρχεται να επιβάλλει με αριστερή ορολογία όλες τις αντιλαϊκές επιλογές.

Εμείς καλούμε την ελληνοκυπριακή νεολαία και τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν όλες αυτές τις επικίνδυνες μιλιταριστές και πολεμικές επιλογές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με το κοινωνικό ζήτημα. Οι εργατικές ενώσεις και τα σωματεία στο χώρο της εκπαίδευσης πρέπει να πετάξουν τους μιλιταριστές από τα σχολεία. 

Σπάζοντας τα δεσμά των εθνικών μύθων και των εθνικών συμφερόντων, να προτάξουμε τα ταξικά εργατικά μας συμφέροντα και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου Εργατικού Διεθνιστικού κινήματος που θα αγωνιστεί ενάντια στους εχθρούς των εργαζομένων και της ειρήνης, το ΑΚΕΛ και το Χριστόφια, τον Ερντογάν και τους Κεμαλιστές, την κυβέρνηση Παπαδήμου και τα αστικά κόμματα εξουσίας. Συγκρουόμενοι με τα αστικά συμφέροντα που εξυπηρετούν και παλεύοντας  για την έξοδο από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩ, για την ανατροπή του καθεστώτος εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου