Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Νέα συνέλευση σήμερα των εργατών




Η κυβέρνηση τους καλεί να σταματήσουν τον αγώνα και να δεχτούν να δουλεύουν σαν σκλάβοι

Την τεράστια σημασία που έχει ο αγώνας των χαλυβουργών, ο οποίος ξεμπροστιάζει τους υπηρέτες των μεγαλοεργοδοτών και συμβάλλει αποφασιστικά στον αγωνιστικό συντονισμό όλης της εργατικής τάξης ενάντια στην εξαθλίωσή της, επιβεβαίωσε η νέα χτεσινή συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη το σωματείο εργαζομένων και μέλη των Επιτροπών απολυμένων και γυναικών.

Οι απεργοί χαλυβουργοί με παράσταση διαμαρτυρίας απαίτησαν από τον υπουργό σειρά αιτημάτων για ουσιαστική στήριξη των οικογενειών τους όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει συνεχώς προνόμια στην εργοδοσία. Από την πλευρά του ο υπουργός το μόνο που είπε καθαρά και μάλιστα επανέλαβε αρκετές φορές μπροστά στους απολυμένους ήταν να σπάσουν την απεργία και να επιστρέψουν στο εργοστάσιο, δηλαδή να πάνε να δουλέψουν σαν σκλάβοι.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ανακοίνωνε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα προκαλέσει κυβερνητική σύσκεψη για την απεργία των χαλυβουργών, την Τετάρτη διακομματική επιτροπή και την Πέμπτη θα ενημερώσει το σωματείο για τα αποτελέσματα. Επιπλέον, αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματα που του τέθηκαν και συγκεκριμένα: Κάλυψη ενσήμων από το υπουργείο για όλες τις ημέρες της απεργίας, παρέμβαση για τους πρόσφατους 13 απολυμένους που ο ΟΑΕΔ δηλώνει ότι δικαιούνται μόνο 8 μήνες το τσεκουρεμένο επίδομα ανεργίας. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση, πάγωμα δανείων, ενώ κατήγγειλαν ότι η εργοδοσία δεν έχει κολλήσει τα ένσημα του δώρου των Χριστουγέννων. Αιτήματα που όπως είπαν οι χαλυβουργοί αν ικανοποιηθούν θα αποτελέσουν και ουσιαστική πίεση της κυβέρνησης προς την εργοδοσία.

Οι απεργοί πάντως δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον περήφανο αγώνα που δίνουν και σήμερα προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση στις 12 το μεσημέρι για να αποφασίσουν την εξέλιξη του αγώνα τους.


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου