Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η αποϊδεολογικοποίηση της εργατικής τάξης *



Από χθες Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στη θέση «Σκουριές» του όρους Κάκκαβος που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Μεγάλη Παναγία, Ιερισσός και Στρατονίκη στη Χαλκιδική. Σήμερα 20 Μαρτίου 2012, ομάδα αρχαιολόγων δοκίμασε να ξεκινήσει εργασίες αρχαιολογικών τομών αλλά γρήγορα μαζεύτηκε πλήθος κάτοικων της περιοχής για να σταματήσουν την διαδικασία.

Παράλληλα τις μεσημεριανές ώρες άρχισαν να κατευθύνονται και εργαζόμενοι της εταιρείας προς την περιοχή προφανώς με την ανοχή αν όχι με την...παρότρυνση της εργοδοσίας.


Και ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στις «Σκουριές» στη θέση «Χοντρό Δέντρο» μεταξύ Παλαιοχωρίου-Μεγάλης Παναγίας, οι εργαζόμενοι «έσπασαν» το μπλόκο της αστυνομίας και έδειραν χωρίς έλεος τους κατοίκους που αντιδρούν στην περιβαλλοντική καταστροφή. Ένας κάτοικος, όπως λένε ασφαλείς πληροφορίες, βρίσκεται σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βαριά τραυματισμένος από εργαζόμενους στην εταιρεία.




* Η είδηση προέρχεται από το ιστολόγιο http://xronika05.blogspot.com/ και ο πρωτότυπος τίτλος της είναι " Εργάτες εναντίον "Πρωτοβουλίας Κατοίκων" στη Στρατονίκη: Ένας βαριά τραυματίας για να λειτουργήσει το Ορυχείο ".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου