Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Εθνικό Φρόνιμα



Ζυγώνει λοιπόν η ιστορική μέρα, η μέρα μνήμης, η μέρα εθνικής ανάτασης και παλιγγενεσείας, η μέρα που νέοι, γέροι, γυναίκες, παιδιά και νεράτζια θα καμαρώνουν καθώς θα περνάνε από μπροστά τους τα σπίτια του Άκη, οι μίζες των οπλέμπορων, τα “προστασιάτικα” των Ισχυρών Εταίρων τα οποία σε άψογο σχηματισμό και υψηλό φρόνημα θα μας υπενθυμίζουν ότι οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, αλλά οι Έλληνες προτιμούν να τα ακουμπάνε σε προστάτες για να ΄χουν τον κώλο τους ήσυχο και το σπίτι τους στην Αρεοπαγίτου, άλλωστε κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, και είναι πάντα καλύτερο να ανήκεις σε μια Μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια που να μη μπορεί να διασφαλίσει τα σύνορά σου, παρά να το κάνεις αυτό μόνος σου.

Ώπα. Λαϊκισμός, εχθροπάθεια και ευρωφοβία: Έχετε δίκιο, ανακαλώ, δεν είναι έτσι τα πράγματα,για να είμαστε ακριβής δε μπορούν να εγγυηθούν τα σύνορά σου στο έμπα, αλλά μπορούν να τα εγγυηθούν στο έβγα, πάρε μια καμπούρα τώρα, λέγε τη “Δουβλίνο ΙΙ” για συντομία και βρείτε τα με τους ξεριζωμένους φτωχοδιάβολους απ΄τα μέτωπα του Καλού Αγώνα που δίνουμε για να μείνει η Ανατολή Δυτική.
Ας μείνουμε στα καθ’ ημάς κύριε, τί είναι αυτά τα κοσμοπολίτικα χρονιάρα μέρα, άλλωστε η Κρίση είναι αμιγώς Ελληνική, απλώσαμε τα πόδια μας πέρα απ’ την κουβέρτα και κλωτσήσαμε κατα λάθος την Λήμαν Μπράδερς, αυτό είναι όλο. Έχετε δίκιο κυρ-ξυγχρονιστά, το δίκιο σας βουνό, ας επικεντρωθούμε στα καθ΄ημάς, δεν θα τό ‘χανα άλλωστε με τίποτα, για τις επόμενες μέρες, η Ελληνική Αρθρογραφία θα είναι the place to be, πιάστε καρέκλα και πόπ κόρν και απολαύστε τους γνωστούς Νηφάλιους  Εγκέφαλους να αυτοκαταστρέφονται στην προσπάθεια να υπερασπιστούν το δικαίωμα του πολιτικού σε μια ήρεμη και ειρηνική παρέλαση, την οποία τις υπόλοιπες 364 μέρες καταδικάζουμε σαν στρατοκρατικό κατάλοιπο μιας καθυστερημένης κοινωνίας. Πραγματικά, ζώ για να διαβάσω αύριο protagon:  “ποιός είσαι εσύ ρε βίαιε Ελληνάρα της Δραχμής που τολμάς να αμαυρώνεις το στρατοκρατικό κατάλοιπο;”.
Κοίτα Μιχάλη μου το χάλι μου και έλα εσύ, ο Άγγελός, μου, ο Άνθρωπός μου, Εσύ, έλα αύριο με τον τρόπου που μόνο εσύ ξέρεις, μπουζούριασε κόσμο, δείρε κόσμο, ψέκασε κόσμο, εκφόβισε κόσμο και πάρε άλλο ένα παράσημο απ΄το FBI για το υπέροχο κατόρθωμα να προστατεύσεις την παρέλαση (εις ανάμνησιν του ξεσηκωμού των ραγιάδων ενάντια στους δυνάστες) από τους ραγιάδες, γιά τους δυνάστες.


Και του θρόνου!

Πηγή:ΕΚΤΟΣ ΚΑΡΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου