Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση - Ενημέρωση



Συναδέλφισσες /συνάδελφοι,

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:
1. Το φιάσκο της προκήρυξης με τον περιορισμό των οκτώ μαθημάτων
2. Την δραστική μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού
3. Την παράνομη μη καταβολή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας του ακαδημαϊκού έτους 2010 – 2011 στις οριζόμενες από το νόμο ημερομηνίες
4. Την ανάληψη διδακτικού έργου χωρίς να έχουν υπογραφεί συμβάσεις το χειμερινό εξάμηνο πριν την ανάληψη έργου όπως ορίζει ο νόμος (αλλά το Δεκέμβριο…)
5. Την για ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ μη καταβολή των δεδουλευμένων μας
6. Την παράνομη μη καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων το προηγούμενο εξάμηνο
7. Την ανάληψη διδακτικού έργου χωρίς να έχουν υπογραφεί συμβάσεις το τρέχον εξάμηνο πριν την ανάληψη έργου όπως ορίζει ο νόμος (η υπογραφή συμβάσεων μέσα Μαρτίου είναι ακόμα σε εξέλιξη)   
8. Αναθέσεις 18 ωρών σε συναδέλφους επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες χωρίς να τους έχει ενημερώσει κανένας ότι θα πληρωθούν 14 και 16 ώρες αντίστοιχα.



Η τμηματική καταβολή των οφειλών του ΤΕΙ για το χειμερινό εξάμηνο άρχισε μόλις τις προηγούμενες μέρες και αφού έχουν γίνει αλλεπάλληλες προσφυγές από το σωματείο μας στην επιθεώρηση εργασίας, παρεμβάσεις στο ελεγκτικό συνέδριο, δεκάδες παραστάσεις στον πρόεδρο και τη γραμματέα του ΤΕΙ και υπό την κατακραυγή της πλειοψηφίας των συναδέλφων και των σπουδαστών μας. 

Η Διοίκηση του ιδρύματος φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτήν απαράδεκτη, αντικοινωνική, αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πρακτική, όσες δικαιολογίες και αν εφευρίσκει. Το γεγονός ότι τα εντάλματα πληρωμής των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου (και μόνο αυτά) στάλθηκαν στο ελεγκτικό συνέδριο για έγκριση στις αρχές Φεβρουαρίου, μαρτυρά από την πλευρά της διοίκησης του ιδρύματος πρόθεση υποβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του ιδρύματος συνολικά δια μέσω της απαξίωσης των εκπαιδευτικών του. Η εν λόγω συντελούμενη υποβάθμιση αφορά άμεσα την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία του κάθε τμήματος και την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια διατήρησης του υψηλού επιπέδου ποιότητας εκπαιδευτικού έργου. Η όποια όμως προσπάθεια  προσκρούει στις αντικειμενικές συνθήκες ηθικής και οικονομικής υποβάθμισής μας που αγγίζουν τα όρια της επιβίωσης. Δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση διατεθειμένοι να αποτελέσουμε ένα επιπλέον άλλοθι για την διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη συρρίκνωση, την ιδιωτικοποίηση που μεθοδεύουν κυβέρνηση – υπουργείο - τρόικα. Με κάθε μέσο θα υπερασπιστούμε τα μισθολογικά μας δικαιώματα ως όρο και προϋπόθεση για την λειτουργία και αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας αποτελεί υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το γεγονός ότι η διοίκηση του ΤΕΙ μετά από τις πιέσεις ξεκίνησε να καταβάλει απελπιστικά καθυστερημένα τις αμοιβές μας δεν πρόκειται να μας «ρίξει στάχτη στα μάτια». Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο οξύνεται στις συνθήκες γενικότερης απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και στο οποίο πρέπει να δώσουμε οριστικά λύση. Θυμίζουμε πως ήδη βρισκόμαστε στα τέλη Μάρτη και θα έπρεπε να μας έχουν καταβληθεί από το χειμερινό εξάμηνο Ιανουάριος, Φεβρουάριος, δώρο Χριστουγέννων, Φεβρουάριος από το εαρινό. Είναι βέβαιο πως αν δεν επιμείνουμε θα συμβούν τα ίδια και σε αυτό το εξάμηνο.     

Για όλους τους παραπάνω λόγους η διοίκηση του Σωματείου μας έχει απευθυνθεί ήδη σε νομικό σύμβουλο και θα προβεί τις επόμενες μέρες σε εκ νέου προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας. Παράλληλα καλεί όλους τους συναδέλφους να βοηθήσουν στην προετοιμασία και να συμμετάσχουν σε επίσχεση εργασίας μέχρι την οριστική καταβολή εξολοκλήρου των οφειλών του ΤΕΙ.   

Προϋπόθεση για την επιτυχία των κινητοποιήσεων και των ενεργειών μας είναι η συμμετοχή κάθε συναδέλφισσας/συναδέλφου. Ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους συναδέλφους των τμημάτων της Πάτρας και των Παραρτημάτων.

Καλούμε τους σπουδαστές μας, να είναι στο πλευρά μας και αφιερώνουμε όλοι λίγο χρόνο προκειμένου να τους ενημερώσουμε για το πώς έχει η κατάσταση. Η υποβάθμισή μας και κατ’ επέκταση η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας. Να πάψει πια η κοροϊδία!
- Να πληρωθούμε για όλες τις ώρες που έχουμε εργαστεί. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τις παρανομίες της Διοίκησης ούτε και θα κάνουμε «πράσινα μεροκάματα»
- Να σταματήσουν πια οι παρανομίες και τα «μαγειρέματα» από την πλευρά της διοίκησης του ΤΕΙ. Πρώτα υπογραφή σύμβασης και μετά ανάληψη έργου.      
- Να καταβάλλονται οι αμοιβές μας εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου κάθε μήνα.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

- Για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
 - Ενάντια στην υποταγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αγορά και τους νόμους της
- Να ανατραπεί ο νόμος έκτρωμα 4009/2011 που οδηγεί στην υποβάθμιση/συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην ιδιωτικοποίηση, στο κλείσιμο τμημάτων, στην απόλυση εκπαιδευτικών, στον αποκλεισμό της νεολαίας από τη μόρφωση
- Να ανατραπεί η αντικοινωνική πολιτική κυβέρνησης – τρόικας που δημιουργεί συνθήκες εργασιακού και εκπαιδευτικού μεσαίωνα  


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πάτρας
«ΑΡΤΙΝ ΔΑΝΕΛΙΑΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου