Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων στις 9.3.2012 στα Γιάννενα, στιγματίστηκε από τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στη δυναμική πορεία εργαζομένων-φοιτητών έξω από το ξενοδοχείο Du Lac και τον τραυματισμό 6 φοιτητών και της γραμματέως του συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού που πήγε να βοηθήσει τραυματισμένο φοιτητή.

Η βίαιη καταστολή της πορείας στον απόηχο της επίθεσης που δέχτηκαν οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι της Δωδώνης στην παρέλαση της 21ης Φεβρουαρίου, κάνει ολοφάνερο το γεγονός του ότι η βάρβαρη πολιτική της δοτής κυβέρνησης και της τρόϊκας μόνο με τη βία μπορεί να επιβληθεί.


Ποιόν ακριβώς προστάτευαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ και από ποιους? Από τους εργαζόμενους και από τους φοιτητές που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν στη Σύνοδο ενάντια σε ένα νόμο που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το Δημόσιο Πανεπιστήμιο? Από τους εργαζομένους που υπερασπίζονταν το δικαίωμά τους στη δουλειά και το μέλλον των παιδιών τους, από τους φοιτητές που βλέπουν τα όνειρά τους για ζωή να διαλύονται?

Εκείνο που προστάτευαν  οι δυνάμεις καταστολής ήταν το σφαγείο Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ  που εξαθλίωσε έναν ολόκληρο λαό και ταϊζει τράπεζες, εφοπλιστές, βιομήχανους και παντός είδους λαμόγια. Αυτούς προστάτεψαν τα ΜΑΤ από ένα κομμάτι του αγωνιζόμενου λαού την Παρασκευή το απόγευμα.

Δηλώνουμε ότι δεν μας φοβίζουν αλλά μας εξοργίζουν.


Συνεχίζουμε με μαζικότητα και αποφασιστικότητα σε ένα πλατύ μέτωπο εργαζομένων, φοιτητών και καθηγητών, την προσπάθεια για την κατάργηση του Ν.4009/2011.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της Δημόσιας και δωρεάν Παιδείας για την υπεράσπιση του δικαιώματος μας στη δουλειά και τη ζωή.

                              Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Πηγή:http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου