Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμιος τραμπούκος το Ισραήλ

Tο Ισραήλ αποκαλύπτει με τρόπο απροκάλυπτο, το ρόλο του Παγκόσμιου Τρομοκράτη που έχει αναλάβει. Πλέον το πολιτικό-στρατιωτικό κατεστημένο ηγεσία του Κράτους Κατακτητή κινείται με μεσσιανικούς όρους, αυτοαναγορευμένο σε υπέρτατο κριτή, που με γκανγκστερικούς τρόπους θα επιβάλλει τα συμφέροντα του. Ο καπιταλισμός του Δικαστή Ντρέντ, έβαλε το αστέρι και ξεχύθηκε κατά των λαών. Σύμφωνα με την αρθρογραφία ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ehud Barak ενέκρινε την δημιουργία μίας μονάδας ειδικών επιχειρήσεων Task Force η οποία θα περιλαμβάνει τμήματα των ειδικών δυνάμεων του Στρατού της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Η μονάδα αυτή θα διοικείται από τον Στρατηγό Shai Avital και θα ελέγχεται από το Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Beni Gantz. Η νέα δύναμη βαπτίστηκε ως «Σώμα Βάθους» (Depth Corps).


Στη νέα μονάδα θα ενταχθούν τα κορυφαία στελέχη των λοιπών ισραηλινών μονάδων ειδικών δυνάμεων, οι οποίοι θα περάσουν από ειδικά σχολεία όπου θα παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα ξένων γλωσσών στις περιοχές όπου αναμένεται να δραστηριοποιηθούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ ο πρώτος ηγέτης της μονάδας υποστράτηγος Σάι Αβιτάλ, έχει μεγάλη πολεμική εμπειρία (υπηρέτησε από το 1970 μέχρι το 2002 στον Ισραηλινό Στρατό, συμμετείχε στους πολέμους του Γιομ Κιπούρ, στο Λίβανο το 1982 και στις δύο Ιντιφάντα, έχει διατελέσει διοικητής τάγματος στην 188η Ταξιαρχία και τέλος διοικητής της γνωστής Sayeret Matkal) έχει πολύ υψηλή μόρφωση: Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ Αγροτική Οικονομία και Διαχείριση, με μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση από το Χάρβαρντ. Άμυνα και Ασφάλεια, Πόλεμος και Καταστολή αλληλοδιαπλέκονται!!!
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μπένι Γκαντζ στο οποίο θα υπάγεται η νέα δύναμη είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και δύο μεταπτυχιακών (!) στις Πολιτικές Επιστήμες από το Παν/μιο της Χάιφα και στη Διαχείριση Εθνικών Πόρων από το National Defense University στις ΗΠΑ. Αλλά βέβαια διετέλεσε και διοικητής της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων της αεροπορίας, της Shaldag, διοικητής της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, διοικητής σχηματισμών στον βόρειο τομέα, καθώς και ΑΚΑΜ στις ΗΠΑ.
Βασικός στόχος της μονάδας είναι η εκτέλεση πάσης φύσεως αποστολών που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα του ισραηλινού κράτους όπως η διενέργεια δολιοφθοράς στο έδαφος εχθρικών χωρών, η υποστήριξη δυνάμεων φίλιων κρατών που έρχονται σε «θερμή» αντιπαράθεση με αντίπαλα προς το Ισραήλ κράτη, η φυσική εξόντωση ηγετών απολυταρχικών καθεστώτων που εχθρεύονται το Ισραήλ, η απαγόρευση διακίνησης πάσης φύσεως όπλων προς μη φιλικά κράτη, η πραγματοποίηση επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατίας, σε περιοχές μακριά από το Ισραήλ, επεκτείνοντας τις δυνατότητες πραγματοποίησης αποστολών των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατηγικό βάθος, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού Α/ΓΕΕΘΑ, όπως το Ιράν και το Κέρας της Αφρικής.
Η νέα διακλαδική δύναμη για ειδικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα με τα όμορα και γειτονικά κράτη που δημιουργεί το Ισραήλ, αναφέρεται επίσης στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για ενίσχυση των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ από Ισραηλινούς πράκτορες, για δολιοφθορές και δολοφονίες από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις στο Ιράν. Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν πολύ σύντομα θα δούμε τη δύναμη αυτή σε ασκήσεις επί ελληνικού εδάφους καθώς θα επεκταθούν οι ασκήσεις μεταξύ των ελληνικών-ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Επίσης, έτσι εξηγούνται και οι μείζονες ασκήσεις με μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 ελληνο-ϊσραηλινών και ισραηλινο-κυπριακών δυνάμεων, όπως αυτή που έγινε αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο.
Εμείς απαιτούμε την άμεση κατάργηση της στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Να σταματήσουν οι ασκήσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο κρατών, που μεταξύ άλλων εμπλέκονται στην πολεμική προετοιμασία ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου