Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Επεισόδια μελών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη δίκη των 39 ΟΥΚάδων για τα εμετικά συνθήματα


Κλίμα τρομοκρατίας επεδίωξαν και τελικά κατάφεραν να δημιουργήσουν οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών-εθνικιστικών οργανώσεων. Γρήγορα οι φραστικές επιθέσεις εξελίχθησαν σε βιαιοπραγίες, αρχικά εναντίον μεταναστών εκτός του δικαστηρίου, αλλά και εις βάρος του δικηγόρου πολιτικής αγωγής, εντός της δικαστικής αίθουσας όπου διεξάγονταν η δίκη των 39 μελών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος. Οι συγκεκριμένοι κάθισαν στο εδώλιο του Ναυτοδικείου στον Πειραιά, καθώς κατηγορούνται για τα ακραία εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν στην παρέλαση της 25ης Μάρτη του 2010 στην Αθήνα, ακολουθούμενοι από τους συμμορίτες της Χρυσής Αυγής.


Η δίκη σημαδεύτηκε αρχικά από διακοπές της διαδικασίας. Η πρώτη διακοπή έγινε όταν κατά την προβολή βίντεο από την παρέλαση, παρευρισκόμενοι στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ανάλογου περιεχομένου με αυτά που ακούγονταν από τη διμοιρία των βατραχανθρώπων που παρήλαυνε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί η απομάκρυνση τους από το δικαστήριο. Λίγο αργότερα έγινε νέα διακοπή, αφού όμως είχε προηγηθεί ένταση. Κατά την εξέταση του δημοσιογράφου που ανέδειξε το θέμα, ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων τον κατηγόρησε ότι πέφτει σε αντιφάσεις και ζήτησε από το δικαστήριο να συλλάβει το μάρτυρα για ψευδορκία. Μετά από την νέα διακοπή το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα του συνηγόρου και να αποφασίσει αν θα πρέπει να κρατηθεί ή όχι ο μάρτυρας μετά την λήξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «κι ενώ η δίκη συνεχιζόταν ξαφνικά δημιουργήθηκε ακόμα ένα επεισόδιο. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κατήγγειλε πως κάποιος από το ακροατήριο του έκανε απειλητικές χειρονομίες και ζήτησε την απομάκρυνσή του. Τότε εκείνος προσπάθησε να του επιτεθεί πηδώντας πάνω από καρέκλες. Επικράτησε πανδαιμόνιο και τελικά η δίκη διακόπηκε οριστικά και θα συνεχιστεί την Τρίτη".

Αργότερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ο Απόστολος Κοκκινόπουλος πρώην μέλος των ΟΥΚ ο οποίος επετέθη κατά του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Τάρτη.

Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι ανάλογο κλίμα είχαν προσπαθήσει να καλλιεργήσουν διαμέσου του διαδικτύου και των ακροδεξιών εντύπων ακραίες οργανώσεις που συνδέονται ακόμη και με δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

Χαρακτηριστική είναι η στάση του μιλιταριστικού περιοδικού ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και του defencenet.gr

Στο άρθρο με τίτλο «Η δίκη των Βατραχανθρώπων: Τους δικάζουν επειδή είναι Έλληνες!», αποκαλύπτεται όλη η φιλοσοφία του εντύπου που ταυτίζει τον λαό μας με τους παρανομούντες, αιμοδιψείς και ρατσιστές Μισθοφόρους. «Όσοι κατηγορούν τους ΟΥΚΑδες με την παραβατική συμπεριφορά που προσβάλλει τα φιλειρηνικά συναισθήματα μας και επιθυμεί οι σχέσεις με τους γειτονικούς λαούς να σφραγιστούν με μίσος, απέχθεια και πολεμοκαπηλεία είναι ανθέλληνες», αφού για αυτούς Έλληνας = Ακροδεξιός !

Ας δούμε: «Η δίωξη στους 39 άνδρες της ομάδας ΟΥΚ - Μ.Υ.Α.Λ.Σ. έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (EΠΣΕ). Μέλη του εν λόγω παρατηρητηρίου είναι και η Μιρέλλα Τσελνίκου αλβανικής καταγωγής, κάτοικος Αθήνας και ο Ντέιβιντ Βίτκος, πολίτης της ΠΓΔΜ, κάτοικος Αθηνών, οι οποίοι και προσεβλήθησαν από τα συνθήματα των ΟΥΚάδων. Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι γνωστός για τις θέσεις του περί υπάρξεως ποικιλίας μειονοτήτων στην Ελλάδα, όπως η «τουρκική», η «μακεδονική» κλπ. Αναφορικά με τις θέσεις του για την ύπαρξη των δύο αυτών μειονοτήτων ο Π. Δημητράς υιοθετεί πλήρως τις θέσεις της διπλωματίας της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας, σε σημείο που να προκαλεί το λαϊκό αίσθημα σπέρνοντας σπόρους διχόνοιας μεταξύ των πολιτών για ένα θέμα που ουσιαστικά υποκινείται από μερικές δεκάδες άτομα και τις μυστικές υπηρεσίες των δύο γειτονικών μας κρατών.

Ειδικότερα για το ζήτημα της λεγόμενης κατά των Π. Δημητρά «τουρκικής μειονότητας» οι θέσεις του ΠΣΕ έρχονται σε άμεση αντίθεση με την Συνθήκη της Λοζάνης η οποία αναφέρεται στην ύπαρξη θρησκευτικής μειονότητας στην Ελλάδα, την μουσουλμανική και όχι κάποια εθνικής. Στην δε πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο των Οικολόγων, ο Π. Δημητράς είχε επισημάνει την ανάγκη να αναγνωριστούν οι παραπάνω μειονότητες στην Ελλάδα, ακόμα και με το «στανιό» θα μπορούσε κανείς να πει.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι κατά των 39 στελεχών της ΟΥΚ - Μ.Υ.Α.Λ.Σ. θα καταθέσουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν στείλει την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, άνθρωποι οι οποίοι προκαλούν τα εθνικά αντανακλαστικά και προβοκάρουν με ύποπτες προθέσεις με τις δηλώσεις τους, τις φιλήσυχες κοινωνίες της Θράκης και της Δυτικής Μακεδονίας».

Όσοι επομένως αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων είναι πράκτορες και σπέρνουν διχόνοια. Ενώ, η πολιτική συμφωνία μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, που προσδιόρισαν τις μειονότητες με βάσει τις επιδιώξεις τους εκείνης της εποχής, θεωρείται πανάκεια για τον καθορισμό των συναισθημάτων και της συνείδησης των λαών.

Όμως ύποπτος κρίνεται και ο ρόλος της στρατιωτικής δικαιοσύνης: «Αυτό που αξίζει να σημειωθεί σε αυτή την υπόθεση δεν είναι τόσο η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς που έκανε ο Π. Δημητράς και οι συνεργάτες του, αλλά η αποδοχή της από την στρατιωτική δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα από τον εισαγγελέα ο οποίος αν και προφανώς γνωρίζει το παρελθόν του Π. Δημητρά και τις προθέσεις του, αποφάσισε να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης».

Και συνεχίζουν: «Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης αύριο το μεσημέρι, ένα είναι σίγουρο ότι οι 300 Έλληνες που στάθηκαν δίπλα στους 39 ΟΥΚάδες στην εκδίκαση της υπόθεσης τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν θα είναι μόνοι τους. Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιοι τον προστατεύουν και ποιοι θέλουν η Ελλάδα να γίνει μία νέα Γιουγκοσλαβία».

Η εθνικιστική ρητορεία του ΔΙΚΤΥΟΥ 21 που προαναγγέλλει για την Ελλάδα το εθνικιστικό και επεμβατικό ιστορικό προηγούμενο της Γιουγκοσλαβίας επαναλαμβάνεται από τους γραφιάδες του defencenet.gr, που έτσι και αλλιώς συνδέονται με την ακροδεξιά και λαϊκίστικη εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αποκαλύπτοντας τη μαύρη κλωστή που συνδέει Σαμαρά-Λαζαρίδη-ΔΙΚΤΥΟ 21-μιλιταριστικά έντυπα-Χρυγή Αυγή..

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των αιμοδιψών και πολεμοκάπηλων μισθοφόρων του Λιμενικού.

Καλούμε στη δημιουργία Αντιπολεμικού Αντιμιλιταριστικού Αντιεθνικιστικού Συντονισμού  
που πλάι πλάι θα αγωνίζονται όλες οι τάσεις του αντιμιλιταριστικού κινήματος, όσοι θεωρούν ότι η Αντιπολεμική-Αντιεθνικιστική πάλη πρέπει να τείνει και να αλληλοτροφοδοτείται από έναν σύγχρονο Εργατικό Διεθνισμό που θα συνενώνει το έθνος των εργαζόμενων σε Ελλάδα-Τουρκία-Βαλκάνια ενάντια στον κοινό τους εχθρό, από την συνολική αμφισβήτηση του συστήματος εξουσίας και του κράτους, του χυδαίου καθεστώτος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 http://Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου