Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ταξική Πτέρυγα: ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το επόμενο διάστημα η επίθεση ενάντια στον κόσμο της δουλειάς θα ενταθεί 

Στη βάση των δεσμεύσεων των μνημονίων επιχειρούν να περάσουν ένα σύνολο αντεργατικών- αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων σε όλες τις πλευρές της εργασίας, της ασφάλισης, του δημοσίου, της εκπαίδευσης και της υγείας. Πρόκειται για προσπάθεια να αναιρεθούν κατακτήσεις δεκαετιών για να επιβληθεί ένα καθεστώς υπερεκμετάλλευσης, εργοδοτικής ασυδοσίας, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση. 

Η επίθεση στους εργαζόμενους του εμπορίου, να θεσμοθετήσουν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές είναι ολοκληρωτική για τις εργασιακές σχέσεις στο χώρο. Είναι άλλη μια (μεταρρύθμιση) προς όφελος της αγοράς, μια (διαρθρωτική αλλαγή) για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων των πολυεθνικών του εμπορίου και των αφεντικών. Άλλο ένα βάρβαρο μέτρο για τους εργαζόμενους. 

Ας είμαστε καθαροί:
το μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων 7 σήμερα, 15 αύριο, 52 Κυριακές τα επόμενα χρόνια, σημαίνει 7ήμερη δουλειά για πάνω από 500000 εργαζόμενους στο εμπόριο. Σημαίνει ξεζούμισμα και ζωή λάστιχο. 

Κανένας εργοδότης δεν θα προσλάβει ούτε έναν επιπλέον υπάλληλο για να ανοίγει τις Κυριακές, κανένα αφεντικό δεν θα δώσει αυξήσεις ή θα πληρώσει αυτά που πρέπουν για την δουλειά τις Κυριακές. Εδώ δεν πληρώνουν αυτά που οφείλουν ήδη, αφήνοντας απλήρωτους για μήνες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους των 400, 500 , 600 ευρώ το μήνα. Ωφελημένοι από το μέτρο αυτό είναι οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα κάτεργα των μισθών πείνας. 

Αν περάσει, αύριο και μεθαύριο ολόκληρος ο ιδιωτικός τομέας θα δουλεύει Σαββατοκύριακο. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο πρέπει να συστρατευθούν στον κοινό αγώνα με τους εμποροϋπάλληλους, να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της Κυριακής αργίας, ενάντια στην καταστολή, την πολιτική της τρομοκρατίας και των συλλήψεων αγωνιζόμενων εργαζομένων. 

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν την μάχη για υπογραφή κλαδικής σύμβασης στο εμπόριο με αύξηση του κατώτερου μισθού και παράλληλη μείωση των ωρών εργασίας, για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους και ενιαίο υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. 

Ενάντια στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό που αποδέχεται την καπιταλιστική οικονομία του κέρδους ως βασικό κριτήριο, αποδεχόμενοι έτσι στην τελική και όλες τις κυρίαρχες επιλογές των αφεντικών, της Κυβέρνησης και της ΕΕ. Που στην εποχή του κοινωνικού πολέμου που έχουν κηρύξει όλοι οι παραπάνω, αυτοί μιλούν ακόμα για «εργασιακή ειρήνη», αρνούμενοι στην πράξη για τη δημιουργία ενός πολιτικού εργατικού απεργιακού μετώπου αντίστασης κι ανατροπής. 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

Πανεργατικός-παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή της Κυβέρνησης και συνολικά της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ και ΔΝΤ που φορτώνει την κρίση στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ελληνική κοινωνία με 

• την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. 
• την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. 
• να σταματήσουμε το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών (υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό, καθαριότητα) και να επιστρέψει στο δημόσιο ό,τι ιδιωτικοποιήθηκε. 
• την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-λαϊκό έλεγχο. 
• τη μονομερή καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. 
• τη μονομερή διαγραφή του χρέους. 
• την αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ. 


ΤΑΞΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ 
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου