Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

Καλούμε σε Σύσκεψη τη Δευτέρα 21-3-2011, στις 7:00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη) για την ανάληψη πρωτοβουλιών του Αντιπολεμικού και Αντιμιλιταριστικού κινήματος, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά του λαού της Λιβύης.

Το δικτατορικό καθεστώς του Καντάφι, τρομοκρατημένο από την ιμπεριαλιστική απόφαση συντριβής του Σηκώνει τα Χέρια Ψηλά και δηλώνει Ανακωχή. Όμως ΗΠΑ-Ε.Ε. είναι αποφασισμένες να χτυπήσουν! Αφού έδωσαν στο δικτάτορα Καντάφι τον απαιτούμενο χρόνο να φθείρει και συντρίψει όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιο ριζοσπαστικές και μαχητικές δυνάμεις της εξέγερσης, βασιζόμενος στους μισθοφόρους, τα τεθωρακισμένα, το βαρύ πυροβολικό και κυρίως την Πολεμική Αεροπορία, τώρα στρέφονται ενάντια του, για να προστατεύσουν δήθεν τους αμάχους! Η αποχώρηση του Καντάφι από το πολιτικό προσκήνιο και η ταυτόχρονη ισχυρή στρατιωτική παρουσία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων θα τους επιστρέψει να συνδιαλλαγούν με τις πιο «διαλλακτικές» και συμβιβαστικές τάσεις των αντικατανταφικών δυνάμεων, διαφυλάττοντας το αστικό καθεστώς εξουσίας και τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα, ορθώνοντας τείχη στους πρόσφυγες.

Παράλληλα, τα πέπλα της συγκάλυψης που με τα βίας έκρυβαν την προειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να σταθεί για μια ακόμη φορά αλληλέγγυα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας που πρωταγωνίστησαν στη λήψη απόφασης από τον ΟΗΕ για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και την έναρξη αεροπορικών βομβαρδισμών, έπεσαν. Με χθεσινή της απόφαση η κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ οριστικοποίησαν την συμμετοχή στη νέα δολοφονική Συμμαχία των Προθύμων με 4 F-16, ένα ιπτάμενο ραντάρ, με 2 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης, ενώ οι βάσεις της Σούδας και Άκτιο θα παίξουν, όπως και έπαιζαν τόσο καιρό, κομβικό ρόλο, αναλαμβάνοντας την τεχνική υποστήριξη, τον ανεφοδιασμό κλπ. των πολεμικών αεροσκαφών.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσδοκώντας οικονομικά και πολιτικά οφέλη, θέλοντας να προστατεύσει και διευρύνει τις μεγάλες επενδύσεις του ελληνικού κεφαλαίου στη Λιβύη, χρησιμοποιεί τον ελληνικό στρατό ως Μισθοφόρο με διαταγές να σκοτώσει. Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς, η επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού της Λιβύης συνεπάγεται συντριπτικούς βομβαρδισμούς επιλεγμένων στρατιωτικών στόχων και κυρίως της Αεράμυνας του Λιβυκού στρατού (αντιαεροπορικά, θέσεις πυραυλικής άμυνας, σταθμούς ραντάρ κλπ) με την συμμετοχή ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων και πληθώρα από σμήνη πολεμικών αεροσκαφών.


Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που βάζει όλους μας, εργαζόμενους, φαντάρους και μόνιμο προσωπικό προ των ευθυνών. Στις προηγούμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις η Ελλάδα συμμετείχε σε Εμπάργκο και παρείχε διευκολύνσεις.

Τώρα, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήδη πολεμούν στη Λιβύη. Αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και τα ελληνικά ραντάρ συνδράμουν εδώ και μέρες στην επιβολή Ζώνης Επιτήρησης Πτήσεων. Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, οι φρεγάτες ΥΔΡΑ-ΨΑΡΑ-ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ με τη συνδρομή του πλοίου γενικής υποστήριξης ΑΛΙΑΚΜΩΝ, συμμετέχουν στον Θαλάσσιο Αποκλεισμό της Λιβύης.
Από την Κυριακή, η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο θα προσφέρει όποιες διευκολύνσεις της ζητηθούν από το ΝΑΤΟ και την Συμμαχία των Προθύμων αλλά θα βομβαρδίσει με τα μαχητικά-βομβαρδιστικά F-16 (για να πιάσει τόπο και η κοινή ισραλοελληνική εκπαίδευση πιλότων της Ελληνικής και Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, για βομβαρδισμούς στην έρημο), θα εντοπίσει στόχους με τα Ιπτάμενα Ραντάρ, ενώ τα ελικόπτερα έρευνας διάσωσης πιθανόν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις εντοπισμού πιλότων των οποίων τα αεροσκάφη έχουν καταρριφθεί ή θα συμμετέχουν σε επιδρομές των Ειδικών Δυνάμεων που μπορούν να μεταφέρουν.
Κανείς στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν υπολογίζει τις εκατόμβες των θυμάτων, τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν τα ελληνικά στρατεύματα, τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης που θα καλλιεργηθούν ζητώντας Εκδίκηση, την απόγνωση του λαού της Λιβύης που θα αναζητήσει οδούς σωτηρίας και θα βγει στην Προσφυγιά, τέλος το οικονομικό κόστος της επίθεσης. Γιατί δεν είναι δυνατόν σε εποχές ανέχειας και κοινωνικών αδιεξόδων, όταν κλείνουν σχολεία-νοσοκομεία-παιδικοί σταθμοί, η ανεργία ξεπερνά το 1 εκατομμύριο, η κυβέρνηση να πετά 600.000 με 1 εκατομμύριο ευρώ τη μέρα! (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ώρα πτήσης κάθε F 16 κοστολογείται 15.000 ευρώ. Κάθε ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη μας θα πετάει τέσσερις ώρες την ημέρα. Άρα έχουμε για κάθε αεροσκάφος 60.000 ευρώ ημερησίως. Για τα τέσσερα φθάνουμε τις 240.000 ευρώ την ημέρα! Μόνο τα F-16! Αν βάλουμε ιπτάμενο ραντάρ, ελικόπτερα και φρεγάτες εύκολα φθάνουμε στο εκατομμύριο)!


ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΙΒΥΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Η εξέγερση του λαού της Λιβύης έχει ανάγκη την Αλληλεγγύη μας. Νίκη στους Εξεγερμένους, Ανατροπή του Δικτάτορα Καντάφι, έξω όλοι οι Ιμπεριαλιστές από Αφρική και Μέση Ανατολή.

Καθήκον η εναντίωση μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το μπλοκάρισμα της συμμετοχής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της παραχώρησης διευκολύνσεων σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Να απαιτήσουμε την Έξοδο της χώρας μας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε., διάλυση τους και την επιστροφή των χιλιάδων στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Καλούμε όλες τις οργανώσεις του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Όλους αυτούς που φορτώνονται απίστευτους φόρους για να αγοράζονται όπλα και να πλουτίζουν Έλληνες και Ξένοι έμποροι και βιομήχανοι όπλων, ενώ τα κόμματα εξουσίας συντηρούνται από τις μίζες των εξοπλισμών και τα σκάνδαλα της διαπλοκής. Όλους αυτούς ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που συμμετέχει ο ελληνικός στρατός, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι εκπαιδεύεται για να Καταστέλλει τις Κοινωνικές Εξεγέρσεις που προκαλεί η κρίση και ο Κοινωνικός Μεσαίωνας που επιβάλλουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, στην Ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.


Καλούμε τους φαντάρους και τους μόνιμους να αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών τους
σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ


Να απαιτήσουμε το Άνοιγμα των Ευρωπαϊκών Συνόρων, την Χορήγηση Πολιτικού Ασύλου σε όσους το έχουν ανάγκη, τη διάλυση της FRONTEX, την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών και την στήριξη των προσφύγων.

Εργατικοί Διεθνιστικοί αγώνες για τα κοινά μας δικαιώματα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου