Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

25η ΜΑΡΤΙΟΥ: ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΟΡΓΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Όλοι Εμείς,
Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες έχουμε κάθε δικαίωμα και πρέπει να διαδηλώσουμε ενάντια στην κυβέρνηση που καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα και επιβάλλει Εργασιακό και Κοινωνικό Μεσαίωνα, που ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί κάθε κοινωνικό αγαθό,  κάνοντας πράξη και τις πιο ακραίες επιλογές του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου.



Μιλούν για Εθνική Συνεννόηση
Όλοι αυτοί που πλούτισαν και ευημερούν με το δικό μας αίμα και ιδρώτα. Γιατί η Δικτατορία των Νόμων της Αγοράς έστελνε πάντα στους εργαζόμενους το λογαριασμό και τους φόρους για την αστική "εθνική" τους ανάπτυξη. Γιατί το Ελ Ντοράντο των ελληνικών επενδύσεων στα Βαλκάνια, οι επενδύσεις τους στη Μ.Ανατολή-Αφρική και Ασία απαίτησαν τις δικές μας θυσίες.
Απαιτούν Εθνική Ενότητα, διεκδικώντας τη διαιώνιση της ταξικής αστικής κυριαρχίας
Τα ογκούμενα μεταναστευτικά ρεύματα από τα Βαλκάνια, Αφρική, Ασία, Μ.Ανατολή, τις χώρες του φτωχού ευρωπαϊκού νότου, της Ανατολικής Ευρώπης και τα περιθωριακά κοινωνικά στρώματα των καπιταλιστικών μητροπόλεων της ανεπτυγμένης Δύσης αποδεικνύουν και επικαιροποιούν την εκτίμηση ότι οι Προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα. Σήμερα εδώ, αύριο εκεί. Πάντα σε καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης, με το φόβο του πολέμου και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, αναλώσιμοι της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κρίσης.
Αλήθεια, τολμούν να μιλούν οι εκπρόσωποι του αστικού κατεστημένου για τον «εθνικό κίνδυνο» που αποτελούν οι μετανάστες, όταν οι πλούσιοι μεταναστεύουν τα κέρδη τους από τη δική μας εκμετάλλευση στο εξωτερικό για επενδύσεις και αποταμίευση στην Ελβετία; Όταν σήμερα υποχρεώνουν δεκάδες χιλιάδες νέους να φεύγουν από την Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη; Χτίζουν Τείχη στο Έβρο και πνίγουν πρόσφυγες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου, αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε Ορμητήριο των Ιμπεριαλιστών δολοφόνων!
Το μόνο που έχουν να υπερασπίσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι τα όνειρα τους, το αποτέλεσμα του ιδρώτα και των αγώνων τους. Και αυτό το κλέβει σήμερα η Τρομοκρατία των Ελλειμμάτων και του χρέους, αφορμή για την Χρεωκοπία του Κόσμου της Εργασίας. Την ευτυχία και την ελπίδα σήμερα μας στερούν η κυβέρνηση, οι εργοδότες, οι τράπεζες, οι τοκογλύφοι εθνικοί και αλλοεθνείς, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ με την απόλυση, κατάσχεση, περικοπές, ακρίβεια, βαρείς φόρους, φτώχεια. Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι οι ΜΟΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ Μας!
Καλούν σε νέους Εθνικούς Αγώνες
Παπούλιας, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Κουβέλης, Μπακογιάννη, καναλάρχες, και εκδότες, τραπεζίτες, εφοπλιστές και εργολάβοι, γιατί θέλουν την Υποταγή μας. Με πρόσχημα να σώσουν τη χώρα από την χρεωκοπία φορτώνουν σε εμάς την κρίση και τα χρέη που δημιούργησε ο προηγούμενος γύρος της εκτίναξης των κερδών τους. Να πληρώσουμε για αυτά που έκλεψαν, για τις περιουσίες που δημιούργησαν, διαπλεκόμενοι αστοί πολιτικοί και κεφαλαιούχοι. Για τα Ασφαλιστικά ταμεία που διέλυσαν και έπαιξαν τα αποθεματικά τους στα Χρηματιστήρια.  Για τα Μεγάλα Έργα που εξυπηρετούν τα δικά τους σχέδια ανάπτυξης των κερδών τους και πληρώθηκαν διπλά και τριπλά. Για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ της ξιπασιάς της Αγγελοπούλου, της μεγαλομανίας του αστικού κατεστημένου και των τεράστιων κερδών ελληνικών και ξένων εταιριών. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ που βάφτηκε με το αίμα δεκάδων νεκρών εργατών!
Μας θέλουν Χάνους να θαυμάζουμε τα όπλα τους και το Μιλιταρισμό τους
Ελληνικού στρατού που συμμετέχει στην Ιμπεριαλιστική  Κατοχή 15 λαών με κόστος 500 εκατ. ευρώ ετησίως, δίνει διευκολύνσεις και εμπλέκεται στο βομβαρδισμό  του λαού της Λιβύης, στη νέα βάρβαρη εκστρατεία που πληρώνουμε 5 εκατ. ευρώ τη μέρα, ενώ ο Ευ.Βενιζέλος σχεδιάζει επιπλέον αγορές όπλων αξίας  25 δις ευρώ. Παραγγελίες που πλουτίζουν ξένες βιομηχανίες του ολέθρου, αλλά και τον Κόκκαλη, Μυτιληναίο, Χούμπαλη κλπ. Θέλουν να χειροκροτούμε τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, να θαυμάζουμε τους πωρωμένους Ακροδεξιούς Εθνικιστές των Ειδικών Δυνάμεων που για μια χούφτα ευρώ εκστρατεύουν στο εξωτερικό και εκπαιδεύονται στην Καταστολή πλήθους του εχθρού λαού που παλεύει για το σύγχρονο «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», βάρβαρα όργανα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που το οπλοστάσιό του εμπλουτίζει  ο ακραίος αστυνομικός και δικαστικός αυταρχισμός, η χυδαία αστική προπαγάνδα και η τηλεοπτική χειραγώγηση.
Μιλούν για Δημοκρατία
Υπονοούν να σκύψουμε το κεφάλι για πάντα. Η απεργία είναι δικαίωμα αλλά τα αστικά δικαστήρια τις βγάζουν όλες παράνομες. Κυβέρνηση, αστικά κόμματα εξουσίας και δυνάμεις καταστολής φροντίζουν να υπερασπίζουν τον κόσμο του πλούτου, παραβιάζοντας αν χρειαστεί τους δικούς τους νόμους και το δικό τους Σύνταγμα.
Μιλούν για Δικαιοσύνη και σεβασμό του Ατόμου
Αυτοί που καταχράστηκαν το μόχθο της εργατικής τάξης κατακλέβοντας διαμέσου του δανεισμού ακόμη και τη μελλοντική υπεραξία μας. Οι μιζαδόροι της SIEMENS και των πολεμικών εξοπλισμών, οι πρωταγωνιστές του Σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, του Βατοπεδίου. Αυτοί που κόβουν μισθούς και συντάξεις, πετούν στην ανεργία και στην ευκαιριακή ταπεινή απασχόληση εκατομμύρια εργαζόμενους, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, αλλά χαρίζουν τα πρόστιμα στη VODAFON. Σβήνουν τα χρέη στο Δημόσιο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία των μεγάλων εταιρειών. Στηρίζουν με 90 δις ευρώ τις τράπεζες διαμέσου δανεισμού που φορτωνόμαστε εμείς. Χρηματοδοτούν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το Μέγαρο Μουσικής φροντίζοντας ακόμη και μετά θάνατον τη ματαιοδοξία του Λαμπράκη. Αγοράζουν φρεγάτες για να προστατεύουν τα πλοία των εφοπλιστών, των οποίων τα κέρδη μένουν αφορολόγητα. Χαρίζουν τις συχνότητες στους καναλάρχες. Αφήνουν  αφορολόγητη την τεράστια Εκκλησιαστική Περιουσία. Στηρίζουν την απληστία των τραπεζιτών και του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα με την παγκόσμια πατέντα των Διοδίων για δρόμους που φτιάχνονται με λεφτά του Δημοσίου, δηλαδή από τους φόρους μας και τους χρυσοπληρώνουμε πριν ακόμη κατασκευαστούν!
Όλοι Εμείς, Έχουμε κάθε δικαίωμα
Και κάθε λόγο να μετατρέψουμε τις παρελάσεις από γιορτές του εθνικιστικού μίσους σε μαζικές, δυναμικές διαμαρτυρίες της ταξικής οργής. Να κράξουμε άγρια τους πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τους άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, την Εκκλησιαστική Ιεραρχία και τον κόσμο του πλούτου, την οικογενειοκρατία και τα τζάκια, γιατί Αυτοί ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ!
Οι αγωνιστές του εργατικού, νεολαιίστικου, αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος, τα μέλη των Επιτροπών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, οι ανυποχώρητοι της Κερατέας, Πρέπει να Είμαστε Όλοι Εκεί!
Να μετατρέψουμε τις Παρελάσεις σε Διαδηλώσεις
Κατά της κυβέρνησης της αντεργατικής λαίλαπας, του βάρβαρου κρατικού αυταρχισμού και του πολεμικού παροξυσμού. Απαιτώντας την ανατροπή της κυβέρνησης και της αντιδραστικής πολιτικής, την Ανατροπή του Μνημονίου κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ-εργοδοτών, την αποδέσμευση από την Ε.Ε.-ΝΑΤΟ και τη διάλυση τους.
Έτσι τιμάμε τους λαϊκούς αγωνιστές του 1821
Οι αγώνες μας για τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα και για την Κοινωνική Απελευθέρωση από την κυριαρχία της αστικής τάξης, για την Ανατροπή της Δικτατορίας των Νόμων της Αγοράς και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού  είναι ο καλύτερος και μόνος τρόπος για να τιμήσουμε Αυτούς που στράφηκαν απέναντι στην Οθωμανική Κυριαρχία, το Φανάρι, το Πατριαρχείο και τους φορογδάρτες κοτζαμπάσηδες. 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου