Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΜΑΤ στις Σκουριές - "Θα είμαστε κάθε μέρα στο βουνό"

Από antigoldgreece.wordpress.com

Ομάδα κατοίκων που ανέβηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο βουνό για να ελέγξει αν η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ συνεχίζει την αποψίλωση του ρέματος του Καρατζά, βρήκε το δημόσιο δασικό δρόμο κλειστό από διμοιρίες ΜΑΤ και ασφαλίτες. Οι κάτοικοι παραμένουν εκεί μέχρι αυτήν την ώρα, αλλά περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν προς το παρόν γιατί η τηλεφωνική επικοινωνία είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Πίσω από τα ΜΑΤ, οι μπουλντόζες της εταιρείας συνεχίζουν την καταστροφή του ΑΡΧΕΓΟΝΟΥ δάσους της περιοχής του ρέματος, για να το μετατρέψουν σε χώρο απόθεσης αποβλήτων του μεταλλείου των Σκουριών. Οι σχετικές άδειες δεν έχουν παρουσιαστεί από την εταιρεία αν και ζητήθηκαν επανειλημμένως. Ο Δασάρχης Αρναίας στις 23 Απριλίου υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τη νομιμότητα των συγκεκριμένων εργασιών και θα ενημερώσει άμεσα τους κατοίκους. Δύσκολο έργο προφανώς γιατί ακόμα να αποφανθεί… Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κ. Μακεδονίας στις 27 Απριλίου υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του εισαγγελέα, του δασάρχη, της εταιρείας και των επιτροπών αγώνα, όπου η εταιρεία θα παρουσιάσει όλες τις άδειες και εγκρίσεις που διαθέτει. Οι υποσχέσεις παρέμειναν υποσχέσεις και η καταστροφή συνεχίζεται.
Το βίντεο που ακολουθεί, από τις Χρυσές Αυτ-απάτες, είναι χθεσινό. Τα ΜΑΤ είναι πλέον καθημερινά πάνω στο βουνό για να προστατεύουν τους παράνομους. Κι εμείς εκεί θα είμαστε. Κάθε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου