Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΕΦΕΤ: Βλέποντας τ’ άλογα να περνούν…

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την αγυρτεία του ΕΦΕΤ. Yπό την προεδρία του ΔΗΜΑΡίτη Ι. Τσιάλτα ξεπέρασε κάθε προηγούμενη διοίκηση σε λογικές και πρακτικές συγκάλυψης του διατροφικού σκανδάλου.

Στις 30 Απρίλη,
ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι βρήκε άλογο και σε πάριζα «χοιρινή» της ΝΙΚΑΣ. Τι έκανε; Ο,τι και τις προηγούμενες φορές. Αντί να βάλει λουκέτο στο συγκεκριμένο εργοστάσιο (όπως και σε άλλα που πιάστηκαν πριν να χρησιμοποιούν άλογο σε προϊόντα που πουλούσαν ως βοδινά), περιορίστηκε ν’ ανακοινώσει ότι «απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την αγορά».

Μόλις δυο μέρες μετά, στις 2 Μάη, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι βρήκε και άλλη παρτίδα «χοιρινής» πάριζας με άλογο. Και τι έκανε; Τα ίδια ανακοίνωσε και πάλι ότι «απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την αγορά».

Τι να πει κανείς; Ο ΕΦΕΤ λειτουργεί ως ένας οργανισμός που βλέπει τ’ άλογα να περνούν μπροστά στα μάτια του και περιορίζεται να επαναλαμβάνει τις ανακοινώσεις των εταιριών-βρομιάρηδων, οι οποίες αποσύρουν τις παρτίδες που πιάνονται με άλογο και συνεχίζουν ανενόχλητες το θεάρεστο έργο τους.

Πηγή: Κόντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου