Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του Δικτύου Πανεπιστημιακών για την ΑΠΕΡΓΙΑ της 15ης ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Απεργία στις 15 Ιουνίου
Οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για τους συνταξιούχους, για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού καθώς η Κυβέρνηση προχωράει στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ενός νέου μνημονίου που θα εκποιήσει την δημόσια περιουσία, θα καταργήσει τον δημόσιο χαρακτήρα μιας σειράς αγαθών (όπως παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, ηλεκτρικό, νερό, λιμάνια κα) θα συρρικνώσει δραστικά τα εργασιακά δικαιώματα, θα αυξήσει υπέρογκα το κόστος ζωής, και θα δημιουργήσει στρατιές ανέργων.

Σε αυτήν την συγκυρία το δημόσιο πανεπιστήμιο δεν θα μπορούσε να μείνει ανέπαφο: υποχρηματοδότηση, περικοπές σε όλα τα επίπεδα (συμβασιούχων διδασκόντων, πάγωμα διορισμών, εξελίξεων, προκηρύξεων), απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων διδασκόντων από την επόμενη χρονιά. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει αμέσως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή εν μέσω θέρους(!) την κατάθεση του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια και την αλλαγή του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων. Μεθοδεύονται καταργήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων και πανεπιστημίων, προς εξοικονόμηση 1,1 δισ. ευρώ, διάλυση της ακαδημαϊκής υπόστασης των σπουδών, ρευστοποίηση των εργασιακών σχέσεων των πανεπιστημιακών. 

Σε αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε δεν υπάρχει κανένα όριο. Η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή νομιμοποίηση για όλα αυτά τα μέτρα, γι' αυτό η οργή του κόσμου ξεχειλίζει σε πλατείες. Σε αυτήν την επίθεση δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Ο μόνος δρόμος είναι ο συλλογικός αγώνας μαζί με όλους τους εργαζόμενους με κεντρικό αίτημα να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της.
Συμμετέχουμε μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 15 Ιούνη. 

12 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου