Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Δήλωση της Αγγελικής Φατούρου: Ξεκινάμε έναν μεγάλο απεργιακό αγώνα

Η Αγγελική Φατούρου είναι μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων εκπαιδευτικών ΔΕ.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ διαμορφώθηκε τελικά, μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της απεργίας από 17 Μάη και μετά. Με τη μορφή 24ωρης απεργίας στις 17 Μάη ημέρα Παρασκευή και πενθήμερης απεργίας 20 έως 24 Μάη (Δευτέρα έως και Παρασκευή) και νέες Γενικές Συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση Προέδρων.


Η τυπική επικύρωση θα γίνει στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ όπου και θα συζητηθούν και τα απαιτούμενα μέτρα για τη στήριξη της απεργίας και τις επαφές με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες. Η Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ για την επικύρωση της πρότασης της ΟΛΜΕ θα γίνει την Τρίτη 14 Μάη και θα ακολουθήσει Συνέλευση Προέδρων στις 15 Μάη. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί το ξεκίνημα ενός μεγάλου απεργιακού αγώνα για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου ενάντια στις απολύσεις στην εκπαίδευση και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, ενάντια στον εξωβελισμό χιλιάδων μαθητών. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες και ιδιαίτερα τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να συμπαραταχθούν στο μεγάλο αυτό αγώνα.
alfavita.gr

1 σχόλιο:

  1. Το ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρη θέση! Δεν μπορεί να γίνονται απεργίες:

    - των καθηγητών στην πλάτη των μαθητών των εργατικών οικογενειών
    - των ναυτεργατών στην πλάτη των διακοπών των εργατικών οικογενειών (απεργίες τέλος για τους ναυτεργάτες ή μήπως όχι γιατί ελέγχει κάποια ναυτεργατικά σωματεία;;;;)
    - των οικοδόμων σε βάρος της ανέγερσης κατοικιών των εργατικών οικογενειών (απεργίες τέλος για οικοδόμους ή μήπως όχι γιατί ελέγχει συνδικάτα οικοδόμων;;;;)
    - των εργαζομένων σε 902portal και ριζοσπάστη σε βάρος του κόμματος των εργατικών οικογενειών
    - των λαχειοπωλών σε βάρος της "τύχης" των εργατικών οικογενειών

    Γενικά, αυτοδιαλύεται και μετατρέπεται σε ΜΚΟ υπέρ της διάσωσης του μαυσωλείου του Στάλιν.

    Καλά μπάνια, σύντροφοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή