Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Όταν σε επαινεί ο αντίπαλος, ψάξε να δεις πού έχεις κάνει λάθος

Δεν είναι στραβός ο γιαλός "σύντροφοι"...

7 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ " ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ... (τους συντάκτες του blog εννοώ).
    Σας αφιερώνω απόσπασμα απο την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

    Η ηγεσία της ΟΛΜΕ παίζει πολιτικά, επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες του κλάδου. Οι μεν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ για να εξιλεωθούν από τη στήριξη που έδιναν και δίνουν τόσα χρόνια στην κυβερνητική πολιτική, οι δε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν αυτή την απεργία ως πολιτική επένδυση, ως εφαλτήριο που θα συμβάλλει ώστε να ‘ρθει στο κυβερνητικό προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από την πλευρά τους χρησιμοποιούν τα καλέσματα γι’ αυτή την απεργία για τις δικές τους επικοινωνιακές ανάγκες, για την αυτοεπιβεβαίωσή τους ότι «και καλά» είναι το πιο αγωνιστικό κομμάτι του κλάδου. Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΠΑΜΕ ότι αυτές οι ηγεσίες δεν μπορούν να οργανώσουν αγώνες με αποτελέσματα, μπαίνουν σε έναν αγώνα για να βγουν γρήγορα-γρήγορα, αρκεί η απεργία στις εξετάσεις να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό τους παιχνίδι! Μία τέτοια εξέλιξη βολεύει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που θέλουν ένα κίνημα ηττημένο, βολεύει και το ΣΥΡΙΖΑ που σε συνθήκες «αριστερής» διακυβέρνησης δεν θα θέλει πολλά-πολλά μπερδέματα στα πόδια του από ένα ισχυρό, λαϊκό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την αφιέρωση!

      Μην σε πιάνει πανικός όμως...

      Διαγραφή
  2. Σωστά.
    Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο ''αντίπαλος''επαινεί το κκε.Εχει εισπράξει πολλούς ύμνους ειδικά τα τελευταία χρόνια απο το αστικό καθεστώς και τα ΜΜΕτους.
    Νομίζω όμως πως το κκε δεν έχει κάνει καθόλου λάθος με την στάση του στην ΟΛΜΕ.
    Είναι απόλυτα σωστή και συνεπής με τις εν γένει πολιτικές επιλογές του.
    Σαν βασικό στήριγμα του αστικού κράτους,είναι αντίθετο πάντα και στην παραμικρή κίνηση που θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του καθεστώτος.
    Είναι καιρός πιά η υπόλοιπη Αριστερά να κόψει κάθε επαφή,γιατί όσο συγχρωτίζεται μαζί του τόσο περισσότερο λερώνεται και φορτώνεται τις αμαρτίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βούιξε το twiter που είπε ο Πορτοσάλτε "μπράβο" στο ΚΚΕ.
    Σιγά τα σπουδαία!
    H δουλεια του Πορτοσάλτε είναι να κτυπάει τον κυριο εχθρό των αφεντικών του.Που ειναι το περίεργο στο προβοκατόρικο μπράβο που παπαγαλίζουν λοιπόν;

    Για να σταματήσει η διαστρέβλωση και το ψέμα ας ρίξουν οι ενδιαφερόμενοι μια ματια στο τι λεει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις 2/5:
    "Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι σε καμιά μορφή πάλης και ως εκ τούτου δεν είμαστε αντίθετοι ούτε με την απεργία στις εξετάσεις, αρκεί η εκάστοτε μορφή πάλης να συνδέεται με προϋποθέσεις για την επιτυχία του αγώνα. Και τέτοιες προϋποθέσεις επιτυχίας κατά τη γνώμη μας είναι:
    Η οργάνωση, ο σχεδιασμός του αγώνα με αιτήματα και στόχους πάλης που να εξασφαλίζουν την ενότητα του κλάδου, τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, αν είναι δυνατόν από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών.
    Αιτήματα, πλαίσιο και προσανατολισμός πάλης που θα συμβάλει στη συμμαχία, στον κοινό αγώνα με εργαζόμενους γονείς, μαθητές, με τους άλλους κλάδους των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα...κλπ.κλπ"

    Οσοι έχουν μισος για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ας το βγαλουν.
    Αυτη η ελευθερία παρέχεται χωρις όριο.
    Οι άλλες ελευθερίες θέλουν πάλεμα όμως. Κι εκεί κάποιοι δεν την παλεύουν με τίποτα.
    Από κει και πέρα αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το κίνημα και τη συνέχειά του, ας κλείσουν τα αυτιά στις φωνές και τα ύποπτα ουρλιαχτά των αγωνιστών που μας προέκυψαν ξαφνικά από το πουθενά, από τα κυβερνητικά γραφεία ή τον καναπέ κι ας τραβήξουν το δρόμο τους μακριά από την τόση ελαφρότητα για τόσο βαριά και δύσκολα ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. tasos, λίγο πολύ όλοι είμαστε γνωστοί στη blogόσφαιρα. Επειδή συμβαίνει να μην έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, να σου θυμίσουμε κάποια πραγματάκια στα 2 χρόνια και λίγους μήνες παρουσίας του ιστολογίου (προς ενημέρωση και των αναγνωστών του ιστολογίου):

      1) Ήσουν από τους πρώτους αναγνώστες (στη στήλη δεξιά) του ιστολογίου, μέχρι που αυτοδιαγράφηκες αφού πρώτα έστειλες σχόλιο (αναφερόσουν σε χαφιέδες και άλλες αρλούμπες) σχετικά με τις αναρτήσεις μας για τη περιφρούρηση του σεχταρισμού του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ στις 20 Οκτώβρη 2011.

      Να σου ξαναθυμίσουμε τις αναρτήσεις εδώ: http://kokkinostupos.blogspot.gr/search/label/20%20%CE%9F%CE%BA%CF%84%CF%8E%CE%B2%CF%81%CE%B7%202011


      2) Η τελευταία "συνάντησή" μας μέχρι την σημερινή ήταν όταν μας είχες στείλει ενημερωτικό μήνυμα προς προώθηση, επειδή είχαν "ρίξει" το ιστολόγιό σας, το οποίο και είχαμε αναμεταδώσει. Δες εδώ: http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/03/tasos-manifesto.html

      3) Είχε υποπέσει στην αντίληψή μας αντίστοιχη επίθεση στο ιστολόγιο του Οικοδόμου (ιστολόγιο που βρίσκεται σαφώς πιο κοντά στις πολιτικές σου πεποιθήσεις από ό,τι ο Κόκκινος Τύπος) σχετικά με την απεργία των μεταλλωρυχων στη Ν. Αφρική, αν δεν απατώμαστε. Μπορεί κάποιος να ανατρέξει στο πολύ αξιόλογο ιστολόγιο του Οικοδόμου και θα το διαπιστώσει.

      Αυτά, για να γνωρίσουν και οι αναγνώστες του Κόκκινου Τύπου τι ρόλο βαράς. Πάμε στα φρέσκα τώρα:


      Είτε σου αρέσει είτε όχι, το γεγονός είναι ότι για ακόμη μια φορά, το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ εξυπηρετεί με τη στάση του, το σύστημα. Αφού σου αρέσει να αφιερώνεις αποσπάσματα, να σου αφιερώσουμε κι εμείς ένα: "Πρότεινε 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μάη, γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις 17 Μάη, όπου παίρνοντας υπόψη τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία θα εκτιμηθεί η κατάσταση, και συνέχιση του αγώνα".- Ποιο είναι το όριο πάνω από το οποίο θα υπάρξει κλιμάκωση;;; Είναι πολύ πιο τίμιο να λες ότι δεν θες απεργία, πάμε για εξετάσεις και ακολουθούν τα μπανια του λαού...


      Μπορεί τελικά η απεργία των εκπαιδευτικών να μην έχει θετική έκβαση (δεν υπάρχει ακόμα φυσικά η έγκριση από τις τοπικές ΕΛΜΕ), άσχετα από αυτό όμως, εκείνο που θα μνημονεύεται θα είναι η εχθρική στάση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ σε έναν ακόμη αγώνα που δεν ελέγχει.

      Σε μία από τις ανακοινώσεις (των τελευταίων ημερών) του πολιτικού σου φορέα, γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για την απουσία συμμαχιών, όπου αναφέρεται το παράδειγμα της ΔΟΕ. Γελάνε και οι πέτρες! Η απεργία των δασκάλων το 2006 σου θυμίζει κάτι;; Τότε είχες πρόβλημα με τον πασόκο τον Μπράτη... Ο οποίος παρεμπιπτόντως σύρθηκε σε εκείνη την μεγαλειώδη απεργία από τις ταξικές δυνάμεις στο χώρο της εκπαίδευσης, από όπου όλως τυχαίως έλειπε το ΠΑΜΕ! Δικαίωμά σου είναι να τρέχεις να ξαναμαζέψεις τους νοικοκυραίους που σου πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά...

      Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμη, επιφυλασσόμαστε όμως για κάποια άλλη στιγμή. Δεν περιμέναμε πάντως την στάση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για να ασκήσουμε κριτική στο ΚΚΕ (όπως προφανέστατα θα έχεις διαπιστώσει), οπότε εξακολουθούμε να μην κατανοούμε το νόημα και το ύφος της νέας σου παρέμβασης. Ούτε φυσικά αντιλαμβανόμαστε σε ποιους αναφέρεται το "μίσος για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ". Μάλλον κάπου έχεις μπλεχτεί πολύ άσχημα.

      Σε κάθε περίπτωση, θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι που για ακόμα μια φορά αυτοεπιβεβαιώνεστε για τον ρόλλο σας.
      Πολιτική αντιπαράθεση έκανα με τα σχόλια μου, δεν σας χαρακτήρισα , δεν σας φακέλλωσα, δεν σας έβρισα.
      Αλλά στις πολιτικές απόψεις εσείς απαντάτε με λάσπη...
      Δεν θα συνεχίσω αυτή την προσωπική αντιπαράθεση, την θεωρώ αποπροσανατολιστική και γελοία.
      Οσον αφορά την ουσία της υπόθεσης τα γεγονότα έχουν δικαιώσει απόλυτα το ΠΑΜΕ, όποιος δεν είναι προκατηλημένος το διαπίστωσε μετά και απο τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν.
      Και τώρα τι θα κάνουν οι υπερεπανατάτες της ΟΛΜΕ, και όχι μόνο, που λοιδορούσαν το ΠΑΜΕ για τη στάση του στην απεργία των εκπαιδευτικών;
      Θα σηκώσουν επί τέλους τη σημαία της… επανάστασης για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση για την επιστράτευση που είναι η πλέον κατάπτυστη πράξη εναντίον των δικαιωμάτων τους ή θα κάνουν τις κότες;

      Θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια, θα αποδεχτούν τη πρόταση του ΠΑΜΕ για άμεση απεργία – απάντηση στην επιστράτευση
      ή θα το παίξουν νομοταγείς ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ;

      Διαγραφή
    3. Από πότε θεωρείται πολιτικό επιχείρημα το "υπερεπαναστάτες του γλυκού νερού" το ανακαλυφθέν "μίσος για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ" ή η υποτιθέμενη "αυτοεπιβεβαίωση του ρόλου (ορίστε;) μας";

      Μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθεί (για μια ακόμη φορά...) το ΠΑΜΕ. Αυτό είναι το ζήτημα όμως;

      Τώρα, το να μας λες για τους υπερεπαναστάτες της ΟΛΜΕ (υπαινισσόμενος ότι το λέμε εμείς, άραγε;) είναι τουλάχιστον αστείο. Εκτός κι αν δεν παρακολουθείς το ιστολόγιο οπότε....δικαιολογείσαι σε ένα βαθμό.

      Δεν έχουμε υπάρξει χαρτορίχτρες, οπότε για όλα τα υπόλοιπα τα ξαναλέμε από Τρίτη

      Διαγραφή