Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΑ: ΧΗΜΙΚΑ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΜΑΧΩΝ Ο ΑΣΑΝΤ, ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!

Απεμπλουτισμένο ουράνιο από το Ισραήλ;

 

Βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU) ενδεχομένως να χρησιμοποίησε το Ισραήλ στην επίθεση στην Συρία εκτιμάται  ανώτερος αξιωματούχος  της Συρίας ο οποίος ήταν  κοντά στον τόπο που χτυπήθηκε στα προάστια της Δαμασκού, την Κυριακή το πρωί.

"Όταν συνέβη η έκρηξη αισθάνθηκα σαν σε σεισμό», είπε η πηγή,όπως μεταδίδει η ''Φωνή της Ρωσίας''."Στη συνέχεια ένα γιγαντιαίο χρυσό μανιτάρι  φωτιάς εμφανίστηκε. Αυτό μας λέει ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου "πρόσθεσε περιγράφοντας την χρησιμοποίηση   "ενός νέου είδους  όπλου" από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία .



Η τοξικότητα

Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι υποπροϊόν της διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου που δημιουργεί πυρηνικά όπλα και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ στον πόλεμο στον Κόλπο του 1991. Σε αντίθεση με τα ραδιενεργά υλικά που χρησιμοποιούνται σε πυρηνικά όπλα, το απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν αποτιμάται  για την εκρηκτικότητα του αλλά και για την αντοχή/σκληρότητά του - είναι 2,5 φορές πιο πυκνό από χάλυβα - που του επιτρέπει να διεισδύει σε βαριάς προστασίας εγκαταστάσεις.


Χώρες που χρησιμοποιούν όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου επιμένουν ότι το υλικό είναι τοξικό αλλά δεν είναι επικίνδυνα ραδιενεργό, εφ 'όσον παραμένει έξω από το σώμα.Ωστόσο υπάρχουν μελέτες για την μεγάλη τοξικότητα του όταν διεισδύσει ,με την καύση του σε μεγάλες θερμοκρασίες , στον οργανισμό. Τα παραδείγματα που αναφέρονται είναι πολλά.


 << Αμελητέες οι στρατιωτικές απώλειες>>
Η ίδια πηγή ισχυρίζεται επίσης για την επίθεση ότι  εξυπηρετεί περισσότερο  μια πολιτική από ό,τι έναν στρατιωτικό σκοπό και δίνει μια άλλη εκδοχή για τις απώλειες σε σχέση με προηγούμενες. αναφορές.

"Αρκετά πολιτικά εργοστάσια και κτίρια καταστράφηκαν. Ο στόχος ήταν απλά μια συνηθισμένη αποθήκη όπλων. Ο βομβαρδισμός είναι ένα τελεσίγραφο για μας - δεν είχε κανένα στρατηγικό κίνητρο ».

Δυτικές πηγές έχουν   δηλώσει  στα ΜΜΕ ότι οι  στόχος ήταν  όπλα που μεταφέρονταν στο λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ, το οποίο  διάκειται ευμενώς  στην κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου κ. Μπασάρ Άσαντ-κάτι που η πηγή που μίλησε το αρνείται.«Δεν υπήρχε πολύτιμος εξοπλισμός στο χώρο. Οι στρατιωτικές απώλειες από αυτή την επίθεση είναι αμελητέες ", είπε.
Το τι ακριβώς χτυπήθηκε και τι απώλειες - ανθρώπινες και υλικές - υπήρξαν, ίσως αργήσουμε να το μάθουμε ακριβώς!


Οι αντάρτες χρησιμοποιούν χημικά όπλα λέει έκθεση του ΟΗΕ
- Σφαγή στη Μπανιάς από δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, ανάμεσα στα θύματα και βρέφη
- Όπλα στους αντάρτες σκέφτονται να δώσουν οι ΗΠΑ
Περίεργα παιχνίδια παίζονται τις τελευταίες ώρες στη διεθνή σκακιέρα, με επίκεντρο τη Συρία και τον παράγοντα Ιράν να παίζει το δικό του ρόλο.

Από το Σάββατο τα ξημερώματα, το Ισραήλ άρχισε να βομβαρδίζει στόχους στο συριακό έδαφος. Η επίσημη «δικαιολογία» είναι πως χτυπήθηκαν πύραυλοι που έστελνε το Ιράν στη Χεζμπολάχ μέσω της Συρίας.

Ξαφνικά όμως και ενώ οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εξοπλίσουν τους αντάρτες που εδώ και δυο χρόνια μάχονται κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, παρατηρητές του ΟΗΕ «ανακάλυψαν» ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν χημικά όπλα και συγκεκριμένα το αέριο Σαρίν.

Αναφέρεται σε επίσημη έκθεση Επιτροπής του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, η οποία θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ερευνητές του ΟΗΕ έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες από θύματα του εμφυλίου και του ιατρικού προσωπικού και σύμφωνα με αυτά, οι δυνάμεις των ανταρτών έχουν κάνει χρήση του νευροτοξικού αερίου σαρίν, επιβεβαίωσε μιλώντας στα Ελβετό-ιταλικό ραδιόφωνο η πρώην εισαγγελέας του ΔΠΔ και μέλος της Επιτροπής, Κάρλα ντελ Πόντε.


"Οι έρευνές μας θα φτάσουν σε βάθος, θα επαληθευτούν και θα επιβεβαιωθούν μέσω νέων μαρτυριών, όμως σύμφωνα με τα όσα στοιχεία έχουν συγκεντρώσει ως τώρα είναι οι αντικαθεστωτικοί που έχουν χρησιμοποιήσει αέριο Σαρίν". 

Μόνο οι αντικαθεστωτικοί κάνουν χρήση χημικών. Για τις δυνάμεις του Άσαντ δεν υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με την ντελ Πόντε. «Σύμφωνα με τις εκθέσεις των ερευνητών μας, οι οποίοι έχουν μεταβεί στις γειτονικές χώρες και έχουν πάρει συνεντεύξεις από θύματα, γιατρούς και προσωπικό των νοσοκομείων, υπάρχουν ισχυρές υποψίες για κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα αδιάσειστες αποδείξεις ότι έγινε χρήση του αερίου σαρίν, βάσει των ιατρικών εξετάσεων των θυμάτων», δήλωσε η Ντελ Πόντε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο.
Βέβαια, οι έρευνες, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Οι τουρκικές αρχές έκαναν αιματολογικές εξετάσεις στους Σύρους πρόσφυγες που έχουν περάσει στην Τουρκία, για να εντοπίσουν αν είναι θύματα χημικών όπλων. "Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκαν στα συριακά σύνορα από Τούρκους γιατρούς και επεξεργάζεται εργαστήριο της Άγκυρας, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά", δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και οι αντάρτες αλληλοκατηγορούνται ότι ευθύνονται για τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί στο Χαλέπι και σε περιοχή κοντά στη Δαμασκό τον Μάρτιο και μία ακόμα στη Χομς τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όλα αυτά ενώ μια ακόμη σφαγή αμάχων έρχεται στο φως. Αυτή τη φορά, στην πόλη Μπανιάς. Διαπράχθηκε από συμμορίες που φέρονται να είναι πιστές στον Σύρο πρόεδρο.

Εικόνες σοκαριστικές κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων. Άψυχα σώματα που έχουν πυροβοληθεί, μαχαιρωθεί ή καεί βρίσκονται στους δρόμους της πόλης. Ανάμεσά τους είναι ακόμη και βρέφη.
Λέγεται πως σφαγιάστηκαν 77 άνθρωποι, ανάμεσά τους 20 μέλη της ίδιας οικογένειας.

Δεν είναι η μοναδική σφαγή αυτή που έγινε γνωστή το Σάββατο. Είχε προηγηθεί μόλις ένα 24ωρο πριν εκείνη στην πόλη Μπάιντα με 72 νεκρούς. 


diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου