Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Το τηλεοπτικό σόου της Χρυσής Αυγής και ο Καμίνης

φωογραφία από τον αναρχογατουλη

Τα έχει μάθει για τα καλά τα τηλεοπτικά κόλπα η Χρυσή Αυγή. Ανακοινώνει το μοίρασμα τροφίμων στο Σύνταγμα, το απαγορεύει ο Καμίνης, το αποδέχεται η Χρυσή Αυγή, ετοιμάζει την εκδήλωσή της στα γραφεία της στη Δηληγιάννη αλλά πρωί πρωί, σε ώρα που η κίνηση στην Αθήνα είναι ελάχιστη, πάνε καμιά σαρανταριά με ένα φορτηγό και σε συνεργασία με την αστυνομία στήνουν μια ...σύγκρουση όπου ω του θαύματος οι ΜΑΤατζήδες φέρονται με αβρότητα και υπομονή απέναντι στους προστατευόμενούς τους. Και μόνο τα βίντεο και τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα των νεοναζί να δει κανείς καταλαβαίνει για τι συγκρουσάρα μιλάμε! Που αν ήταν άλλοι θα τους είχαν τσακίσει στο ξύλο τα ΜΑΤ, δεν θα τους έπιαναν ...αγκαλίτσα για να τους απομακρύνουν δήθεν! Ούτε θα τους ...καθάριζαν με έναν ψεκασμό έτσι για να το τραβήξουν οι κάμερες. Πέρα από το ότι τώρα θα ήταν όλοι στη ΓΑΔΑ. Αφού λοιπόν αποσύρθηκαν οι κάμερες έφυγαν όλοι ωραία και καλά, σα να μη συνέβαινε τίποτα, για να συνεχίσουν το σόου στη Δηληγιάννη.

Από εκεί μέχρι στιγμής
δεν έχουν βγει βίντεο παρά μόνο φωτογραφίες. Μάλλον για να μην φανεί η εξευτελιστική τους συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που ξεκίναγε από τον έλεγχο ταυτότητας και κατέληγε στις γνωστές τους κραυγές - συνθήματα -  και σε εντολές "σβέλτα - σβέλτα", του στυλ "εγέρθητου". Χώρια που οι άθλιοι δεν δίστασαν να φωτογραφήσουν τους ανθρώπους βγάζοντας φόρα παρτίδα τα πρόσωπά τους και τσαλαπατώντας την αξιοπρέπειά τους. 

Το σώου συνεχίστηκε με τον ροκά, τρομάρα του, Γερμενή να κάνει δήθεν απόπειρα επίθεσης στον Καμίνη. Μόνος του ο λεβέντης. Απ' ότι λένε το παλικάρι αντί για τον Καμίνη χτύπησε ένα κοριτσάκι. Φυσιολογικό θα λέγαμε για χρυσαυγίτη! Είπαν και αυτοί μια φορά να ξεφύγουν από τα συνήθη θύματά τους, τους μετανάστες, τους νεολαίους και τους έφηβους, τις γυναίκες και τους πραγματικούς αγωνιστές, και να δείξουν ότι τα βάζουν και με εκπρόσωπους του συστήματος αλλά δεν τους βγήκε! Αλήθεια αφού μας λένε ότι χτύπησε το κοριτσάκι, ότι είχε και όπλο ο άντρας, και αφού μας δείχνουν να τον οδηγούν κάποιοι δημοτόμπατσοι έξω από το φρουραρχείο γιατί δε μας λένε και τους λόγους για τους οποίους δεν συνελήφθη;

Τέλος πού τα βρίσκει η Χρυσή Αυγή τα χρήματα με τα οποία κάνει κάθε τόσο ασκήσεις ελεημοσύνης απέναντι στους ΄Ελληνες εργαζόμενους; (Χώρια τα γραφεία που στήνει εδώ και εκεί). Μήπως από εκεί που καταγγέλλει όλους τους άλλους που τα παίρνουν; Από τον κρατικό κορβανά;

Όσο για τον Καμίνη...!

Δε λέμε καλή η προσπάθεια να φανεί δημοκράτης και αντιφασίστας αλλά είναι από αυτούς που έστρωσαν το έδαφος στη Χρυσή Αυγή, και σε κάθε είδους φασισταριό και ρατσιστή, με τα πογκρόμ του κατά των μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας που έπρεπε "να καθαρίσει" από τα ανθρώπινα σκουπίδια, αλλά και με την πλήρη υποστήριξη και εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Συν το ότι είναι από τους πρωτεργάτες της φασιστικοποίησης στην Αθήνα. Όσο και να προσπαθεί, με την συνδρομή τελευταία και εξωκοινοβουλευτικών αριστερών αντιφασιστών - αντιρατσιστών, το προφίλ του αντιλαϊκού δημάρχου και του κυνηγού μεταναστών δεν μπορεί να το αλλάξει! Καμιά "αντιδραση" απέναντι στη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να τον δικαιώσει για την πολύ πιο αυταρχική και επιθετική αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος εκ μέρους του.

Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου