Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στοιβάζονται τα πτώματα των μεταναστών στον Έβρο και παραμένουν ασύλλεκτα!






Χρυσή Αυγή και μιλιταριστικά έντυπα παίζουν βρώμικα παιχνίδια για θερμά επεισόδια

 

Ένα ασύλληπτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας συντελείται καθημερινά στον Έβρο, με ευθύνη της ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης, αλλά πρωτίστως της Ε.Ε. που ορθώνει τα σύγχρονα τείχη του Αίσχους, της Ευρώπης Φρούριο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές της Κατεχάκη, σε διαφορετικά σημεία, νησίδες και προσχώσεις του Έβρου, βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες ασύλλεκτα πτώματα δύστυχων μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διανύσουν το ποτάμι από σημεία στα οποία υπήρχε αρκετό νερό!


Πάνω όμως στο κορμί των δυστυχισμένων, η Ακροδεξιά και ο ταυτισμένος με αυτήν μιλιταριστικός τύπος παίζει βρώμικα εθνικιστικά και ρατσιστικά παιχνίδια προβάλλοντας ολοένα περισσότερο τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου, ενώ συχνά επικαλείται ανύπαρκτα επεισόδια στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Διάφορα blog που βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με την Ναζιστική Χρυσή Αυγή  παρουσιάζουν τον κίνδυνο για «διασυνοριακό επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες εξαιτίας των ακαθόριστων ορίων κατά μήκος του ποταμού Έβρου». Αναφέρονται για παράδειγμα «σε νησίδες ή τμήματα του ποταμού, που ειδικά για τους αστυνομικούς λεμβούχους που πραγματοποιούν περιπολίες ελλοχεύει ο κίνδυνος εμπλοκής σε θερμό επεισόδιο με πρόσχημα, την παραβίαση από μέρους τους των τουρκικών συνόρων». Μάλιστα, επισημαίνουν ότι «έχει υποβληθεί αίτημα προς τη γεωγραφική υπηρεσία του Στρατού να αποσταλεί χάρτης με τα σημεία που αποτελούν το υδάτινο νοερό σύνορο, ώστε ο σχεδιασμός και οι περιπολίες ν' αναθεωρηθούν ή να αναδιαταχθούν, ώστε ν' αποφευχθεί η οποιαδήποτε περίπτωση της κρίσης με δυνάμεις του τουρκικού Στρατού». Αφού διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα έρχονται οι καταγγελίες της Χρυσής Αυγής που εστιάζουν στις παραπάνω επισημάνσεις. Χαρακτηριστική είναι η εν λόγω ανακοίνωση της φασιστικής οργάνωσης που αναφέρει ότι «Ομάδα Ελλήνων συνοριοφυλάκων που επιχείρησε να εμποδίσει την απόβαση δεκάδων λαθρομεταναστών στην επικράτειά μας στοχοποιήθηκε από Τούρκους καταδρομείς. Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση κρατάει κλεισμένο τον Στρατό εντός των στρατοπέδων, οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει στον Έβρο ειδικές μονάδες τους για να περιπολούν τη νύχτα κατά μήκος της ανατολικής όχθης του ποταμού. Χθες το βράδυ ομάδα Ελλήνων αστυνομικών εντόπισε βάρκα γεμάτη λαθρομετανάστες και προσπάθησε να εμποδίσει την αποβίβασή τους.  Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε περίπολος του τουρκικού στρατού στην απέναντι όχθη. Οι Τούρκοι όπλισαν τα αυτόματα τυφέκια τους και τα έστρεψαν κατά των Ελλήνων, οι οποίοι φέρουν μόνο πιστόλια των 9mm, είναι δηλαδή άοπλοι στην κυριολεξία. Τελικά οι συνοριοφύλακες δεν αντέδρασαν και οι λαθρομετανάστες πέρασαν κανονικότατα στο ελληνικό έδαφος, όπου και τους παρέλαβε εν συνεχεία η Frontex για τα περαιτέρω. Το παραπάνω γεγονός αποδεικνύει τη δειλία και την ανυπαρξία της ελλαδικής κυβέρνησης, που αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά μας, αλλά και τον εμπαιγμό εκ μέρους της ευρωπαϊκής ένωσης. Η Χρυσή Αυγή θα φέρει αύριο κιόλας αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα στη βουλή και θα απαιτήσει εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς. Τα ελληνικά σύνορα δεν είναι σουρωτήρι και οι Έλληνες αστυνομικοί δεν μπορούν να στέλνονται άοπλοι ενάντια σε πάνοπλους τούρκους στρατιωτικούς. Στο ζήτημα θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες».

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει το παρακάτω γεγονός, αλλά η Χρυσή Αυγή σε νέα ανακοίνωσή της δίνει την περιγραφή των περιστατικών τα οποία υποστηρίζει είναι 100% αληθινά. Μάλιστα ως αδιάψευστο μάρτυρα επικαλείται το ότι «ξέρει να .ακούει τον ήχο του κλείστρου των G 3 των Τούρκων»! Φυσικά, όλη αυτή η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής έχει προβληθεί συστηματικά στο defencenet.gr, το οποίο με οργανωμένο τρόπο καλλιεργεί το φόβο «θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο». Πρόσφατα το Λιμενικό Σώμα είχε διαψεύσει «τα περί εμπλοκής  τουρκικού λιμενικού σε επιχείρηση διάσωσης εντός των χωρικών μας υδάτων». Το defencenet.gr  είχε δημοσιεύσει την εξής είδηση "χθες σύμφωνα με την οποία ουκρανικό πλοίο που προσάραξε στα Πρασονήσια εξέπεμψε sos αλλά όλο το ελληνικό σύστημα διάσωσης "κοιμόταν" κι έτσι επωφελήθηκαν οι Τούρκοι, που στη συνέχεια ανασκεύασε αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς «το λάθος του»!

Πως έχει η ιστορία σύμφωνα με το Λ.Σ.: "Πρώτες πρωινές ώρες της 11/08/2012, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους που κινείτο επί της οριογραμμής νοτιοανατολικά των Οινουσσών. Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς την ανωτέρω περιοχή όπου στις 02.35 εντόπισε το εν λόγω σκάφος νοτιοανατολικά της βραχονησίδας «ΠΡΑΣΟΝΗΣΙΑ», εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τουρκική ακταιωρό. Συγκεκριμένα η ανωτέρω ακταιωρός είχε προσεγγίσει το Θ/Γ «SELENA» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε προσαράξει στα «ΠΡΑΣΟΝΗΣΙΑ» και ο Κυβερνήτης του οποίου μη γνωρίζοντας ότι βρίσκεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως ισχυρίστηκε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με φίλο του στην Τουρκία, όπου του ανέφερε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Προφανώς ο φίλος του ως αποδέκτης της τηλεφωνικής κλήσης κινητοποίησε την Τουρκική Ακτοφυλακή. Δεν υπήρξε καμία εκπομπή κινδύνου από το εν λόγω σκάφος στις προβλεπόμενες συχνότητες. Στο Θ/Γ σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Μπόντρουμ, επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί (υπήκοοι Ουκρανίας) εκ των οποίων οι τρεις (03) επιβιβάστηκαν με βοηθητικό σκάφος (tender) στη τουρκική ακταιωρό και η οποία τη στιγμή που έφθασε το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στη περιοχή απομακρυνόταν με κατεύθυνση την περιοχή του Τσεσμέ. Εν συνεχεία το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε όλες τις διαδικασίες έρευνας - διάσωσης που προβλέπονται ενώ παράλληλα στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν επιπλέον πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από όμορες Λιμενικές Αρχές καθώς και το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ» Ν.Χ. 259 με υλικά και μέσα απορρύπανσης με τη βοήθεια του οποίου αποκολλήθηκε το Θ/Γ σκάφος «SELENA». Οι διαδικασίες έρευνας - διάσωσης ολοκληρώθηκαν από τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές, με τη ρυμούλκηση του ανωτέρω Θ/Γ σε τοπικό νεωλκείο στην περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΟΛΟΣ» όπου και κατέπλευσε ασφαλώς στις 12.45. Κατά τη διαδικασία αποκόλλησης του σκάφους δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος".

Σε τι όμως όλες αυτές οι ακραίες και επικίνδυνες ενέργειες και η προπαγάνδα των φασιστικών και μιλιταριστικών κύκλων;

Αφενός όλοι αυτοί παίζουν το παιχνίδι της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση του εργαζόμενου λαού μας καθώς τα σενάρια χρεωκοπίας και τα μέτρα 11.5 δις ευρώ μας πετούν σε μια κοινωνική κόλαση χωρίς επιστροφή. Δαιμονοποιούν ακόμη περισσότερο τους μετανάστες, συγκαλύπτουν τους πρωταγωνιστές και τους λόγους της ανθρωπιστικής καταστροφής σε Έβρο και Αιγαίο, απαιτώντας ταυτόχρονα «εθνική ενότητα» και κοινωνική συναίνεση στη δολοφονική δράση των φασιστικών ορδών.

Αφετέρου, εξυπηρετούν τα μακροπρόθεσμα ολοκληρωτικά τους σχέδια. Ενώ αποτελούν τμήμα του σάπιου πολιτικού συστήματος και όργανα της βίαιης καταστολής των όποιων αμφισβητήσεων του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού διεκδικούν  τις δάφνες του μόνου τίμιου υπερασπιστή των «εθνικών δικαίων», αποκρύπτοντας την οργανική τους σχέση με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα (τράπεζες, εφοπλιστές, νύχτα κλπ). Ουσιαστικά, όλοι αυτοί παίζουν το παιχνίδι των εμπόρων και βιομήχανων όπλων, οι οποίοι καθώς βλέπουν ότι λόγω των Μνημονίων περιορίζονται πολύ οι προσδοκίες τους για αγορές όπλων από τον ελληνικό στρατό, επενδύουν τις ελπίδες τους στην ναζιστική ακροδεξιά και τα μιλιταριστικά έντυπα για να καλλιεργήσουν κλίμα «εθνικής απειλής» και να επιβάλλουν την ανάγκη εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει κανείς να συγκρίνει τις τελευταίες ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής με τα δημοσιεύματα του εντύπου της. Στο ΣΤΟΧΟ λοιπόν εκφράζονταν η ανάγκη να αλλάξουν οι κανόνες εμπλοκής του Στρατού και να αναλάβει πιο σημαντικό και αποφασιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των μεταναστών. Φυσικά, κανείς δεν ξεχνά την απαίτηση της Χρυσής Αυγής, του ΛΑΟΣ και του Α.Γεωργιάδη-μεταγραφή της ΝΔ να μπουν νάρκες κατά προσωπικού στον Έβρο!

Συνειδητοποιούμε επομένως ότι εξυφαίνεται ένα ολόκληρο ακραίο και συνάμα δολοφονικό σχέδιο, με πρώτο αλλά όχι μοναδικό θύμα τους μετανάστες, με πολύ ευρύτερους αυταρχικούς και ολοκληρωτικούς στόχους.

Εντύπωση βεβαίως προκαλεί το γεγονός γιατί η Δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά κρατά τα μάτια της κλειστά και δεν παρεμβαίνει για να αντιμετωπίσει αυτή την επικίνδυνη και φιλοπόλεμο προπαγάνδα.

Τέτοια ταύτιση πια;

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ    
 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου