Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κρύβουν την περικοπή των μισθών με εθνικισμό και πολεμοκαπηλεία - Νεα άσκηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης




Παρά το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης και την επιχείρηση διάσωσης του πολιτικού προφίλ του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου, τελικά οι στρατιωτικοί ακολουθούν στην κοινωνική άβυσσο τον κόσμο της εργασίας που βιώνει την πρωτόγνωρη ανεργία, τις χιλιάδες απολύσεις, τις βίαιες περικοπές μισθών-συντάξεων-κοινωνικών δαπανών , την άγρια φορολογία και την ακρίβεια. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σχεδιάζονται περικοπές 12% στους μισθούς, ακόμα και αναδρομικά, ενώ μελέτες αποκαλύπτουν ότι επιπλεόν 4-12% των αποδοχών τους έχει απωλεσθεί μέσα στο 2012. 
 
Ο πιο πολύτιμος σύμμαχος και υπερασπιστής του κανιβαλικού κυβερνητικού έργου στις Ένοπλες Δυνάμεις αναδεικνύεται ο ίδιος ο αρχηγός τους, ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος. Αρχικά σε μήνυμά του στο twitter χαρακτήρισε "εικασίες και γνώμες", όσα λέγονται και γράφονται περί μειώσεων των μισθών των στρατιωτικών. Στο ίδιο μήνυμα εκθειάζει τις προσπάθειες του Παναγιωτόπουλου για την "σωτηρία των στρατιωτικών".


Ακολούθησε όμως η επανάληψη του γνωστού κόλπου: «Συναγερμός μέσα στη νύχτα στις ΕΔ, με ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης. Μετά από εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχ Κωσταράκου ξεκίνησε άσκηση ¨ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ¨με δύο σκέλη κατά την οποία ενεργοποιήθηκαν τμήματα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό: Η πρώτη την εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης κατάληψης Πολεμικού Πλοίου-στον Αργοσαρωνικό .Και η δεύτερη την εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης διείσδυσης και διάσωσης στρατιωτικών σε χερσαία περιοχή μέσα ή πίσω από την γραμμή μάχης, σε χώρο της Αττικής». 

Αναδημοσιεύουμε την σχετική μας ανακοίνωση που είχαμε προβλέψει τους χειρισμούς συγκάλυψης των περικοπών και εθνικιστικής χειραγώγησης των στρατιωτικών και της κοινωνίας μας μέσω της προβολής των εθνικών κινδύνων. 

Όταν ξανακόψουν μισθούς-επιδόματα, ο Κωσταράκος θα καταλάβει αεροπλανοφόρο! Η Πολεμοκαπηλεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου απάντηση στις περικοπές

 

 


Η κατάσταση σε όλη την κοινωνία, αλλά και στις τάξεις των στρατιωτικών είναι τραγική. Εξαιτίας της βίαιης ταξικής πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, τραπεζών και τοκογλύφων το μόνιμο προσωπικό έχει απολέσει ένα σημαντικό τμήμα των εισοδημάτων και των συνταξιοδοτικών του δικαιωμάτων.
Συχνά, οι στρατιωτικοί στρέφονται στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ζητώντας να μην περικοπούν άλλο οι μισθοί και τα επιδόματα τους, για να εισπράξουν τις υποσχέσεις των ΥΕΘΑ και των Αρχηγών των Επιτελείων. Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος είναι ένας ακόμη υπουργός του οποίου οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι προγραμματικές δηλώσεις αποδείχτηκαν χωρίς αντίκρισμα, ενώ τις ανακοινώσεις του ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου δεν υπολογίζει κανείς.

Τώρα όμως, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την εξεύρεση 11.5 δις ευρώ μεταφράζεται σε κοινωνική κόλαση. Στο στόχαστρο έχουν μπει και τα ειδικά μισθολόγια, με αποτέλεσμα το μόνιμο προσωπικό να απειλείται με περικοπές 12%, ενώ επίσης περικόπτονται τα «φύλλα πορείας» και το πτητικό επίδομα που λαμβάνουν οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ποια είναι όμως η απάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας που συζητά και συμφωνεί τελικά με την Τρόικα, αυτές τις περικοπές, καθώς η τελευταία προστατεύει τις μεγάλες εταιρείες οπλικών συστημάτων της Ευρώπης και των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν θησαυρίσει από την Ελλάδα, αλλά δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για "περικοπή" ή "μετακύλιση" των δόσεων πληρωμής των όπλων; Και ας έχουν εισπράξει το 70 ή και το 80% της αξίας των όπλων που έχουν πουλήσει!
Η ένταση της πολεμοκαπηλείας και η καλλιέργεια κλίματος «εθνικών κινδύνων». Η καλύτερη μέθοδος για να μην γκρινιάζουν οι κάτω, να δέχονται αγόγγυστα τις απαιτούμενες θυσίες για την «εθνική άμυνα και τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας»!

Πρωταγωνιστής και πάλι ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος, που σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σήμανε Συναγερμό! Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Συναγερμό επάνω στο συναγερμό σήμανε το ΓΕΕΘΑ κατά τη διάρκεια της άσκησης ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, που διατάχθηκε αιφνιδιαστικά στις 07.45 το πρωί από τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο. Το σενάριο προέβλεπε κατάληψη πολεμικού πλοίου από βατραχανθρώπους της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Η ομάδα των βατραχανθρώπων εκτέλεσε άψογα και με ταχύτητα την αποστολή, αλλά πριν προλάβουν να πάρουν ανάσα ήρθε νέα διαταγή για κατάληψη ενός ακόμη πολεμικού πλοίου. Μόνο που αυτή τη φορά επρόκειτο όχι για πυραυλάκατο, όπως στη πρώτη φάση της άσκησης, αλλά για φρεγάτα του Στόλου μας. Οι συνεχείς και αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, είναι λογικό να έχουν προκαλέσει σενάρια και εικασίες, ότι το ΓΕΕΘΑ "κάτι παραπάνω ξέρει και προετοιμάζεται". Το βέβαιο πάντως είναι ότι όλες αυτές οι ασκήσεις αλλά και η προβολή τους λειτουργούν ευεργετικά στο ηθικό των στελεχών και του προσωπικού, αυτή τη πάρα πολύ δύσκολη οικονομικά και ψυχολογικά περίοδο. Και ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο κέρδος των ασκήσεων».

Ερώτηση: Ο κωλοτούμπας Σαμαράς, «ο ναι σε όλα» στην Τρόικα και στους επιχειρηματίες είναι «πιο μάγκας» από τον Σημίτη; Στα Ίμια αποδείχτηκε μόνο η υποχωρητικότητα της τότε κυβέρνησης, αλλά όχι η αναποτελεσματικότητα και τα αδιέξοδα των Πολεμικών Δογμάτων και της στρατιωτικής ηγεσίας, γελοία και επικίνδυνη άποψη που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή και μιλιταριστικοί κύκλοι; 

Καλούμε τους στρατιωτικούς και την κοινωνία μας να βγάλει κρίσιμα και χρήσιμα συμπεράσματα για το περιεχόμενο και τον τρόπο άσκησης της αστικής πολιτικής από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την στρατιωτική ηγεσία, καθώς ο κόσμος της εργασίας καθημερινά διολισθαίνει σε κοινωνική κόλαση.

Εμείς απαιτούμε το μπλοκάρισμα όλων των εξοπλισμών στο Αιγαίο. Η λογική ότι η κλιμάκωση των εξοπλισμών, η πολεμική προετοιμασία και τα δόγματα αποτροπής -«Ισοδύναμου Πλήγματος ή Πρώτου Αποφασιστικού Πλήγματος»- θα φέρουν την ειρήνη μέσω της απόδειξης πολεμικής αποφασιστικότητας, συντρίφτηκαν στα Ίμια, έφεραν νέους γύρους πολεμικών εξοπλισμών και συνέβαλαν στον πλουτισμό αστών πολιτικών, στρατιωτικών και επιχειρηματιών, αλλά στην Χρεοκοπία του λαού μας. 

Η όποια λύση δοθεί στο Αιγαίο θα είναι πολιτική και όχι στρατιωτική. Και σε καμιά περίπτωση δε θα έρθει από το σάπιο, καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό για τον κόσμο της εργασίας αστικό κατεστημένο που συντηρεί την ένταση για να απαιτεί «εθνική ενότητα», ενώ είναι έτοιμο να μακελέψει την νεολαία για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πλουσίων. Θα είναι λύση που θα έρθει μέσα από τους αγώνες των λαών στο Αιγαίο, πρώτα απ' όλα ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά συμφέροντα των χωρών τους.
Το παρόν και το μέλλον του εργαζόμενου λαού βρίσκεται στα χέρια του και απέναντι του στέκουν Παναγιωτόπουλος και Κωσταράκος.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου