Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Έκκληση του PFLP για ενιαίο επαναστατικό μέτωπο αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Κομπάνι απέναντι στην ISIS

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης εκφράζει την αλληλεγγύη του στην κουρδική αντίσταση στην Kομπάνι που αγωνίζεται για την υπεράσπιση της ζωής τους και της κοινότητάς τους απέναντι στην αντιδραστική ένοπλη ομάδα ISIS, η παρουσία της οποίας στην περιοχή μας έχει διευκολυνθεί και υποστηριχθεί από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους υπηρέτες τους.

Ο σύντροφος Khaled Barakat δήλωσε ότι «όλες οι παλαιστινιακές και αραβικές επαναστατικές δυνάμεις οφείλουν να ενώσουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση του αγώνα της κουρδικής αντίστασης στην Koμπάνι κατά της ISIS και των ιμπεριαλιστών που τη στηρίζουν.»


Οι λαοί στη Συρία, στο Ιράκ και παντού στην περιοχή έχουν δεχτεί την επίθεση του ιμπεριαλισμού – μια επίθεση που δεν εκδηλώνεται μόνο μέσα από αεροπορικές επιδρομές και κατοχή αλλά και μέσα από την ενίσχυση αντιδραστικών περιφερειακών δυνάμεων και την προώθηση του σεχταρισμού αλλά και μέσα από αντιδραστικές ένοπλες ομάδες που εκτελούν ένα σχέδιο σεχταριστικού χάους. Έχουν επιδιώξει να αντικαταστήσουν την κεντρική σύγκρουση στην περιοχή, αυτήν του λαού με τον σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό, με τον σεχταρισμό και την επιβολή μαζικής, αντιδραστικής βίας κατά των μειονοτήτων, που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της περιοχής, ενώ οι ίδιες οι αντιδραστικές ένοπλες ομάδες έχουν αφήσει το σιωνιστικό κράτος και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ανέγγιχτες. Αυτές οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα με την τελευταία σιωνιστική γενοκτονική επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα. «Στηρίζουμε τον λαό της Συρίας που υπερασπίζεται την ενότητά του απέναντι σε κάθε απόπειρα διχοτόμησης της χώρας και λεηλάτησης του πλούτου της προς όφελος του ιμπεριαλισμού. Αυτός είναι ο στόχος της ΙSIS και των συμμάχων της», πρόσθεσε ο Barakat.


«Σήμερα, οι Κούρδοι μαχητές, γυναίκες και άνδρες, παλεύουν για την ελευθερία και τη ζωή τους ενάντια σε αυτές τις αντιδραστικές ομάδες η παρουσία των οποίων στην περιοχή έχει διευκολυνθεί, εξοπλιστεί και υποστηριχθεί από τον ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους και πράκτορές του στην περιοχή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο και ούτε μόνο συμβολικό το γεγονός ότι η ISIS επιτίθεται στην Koμπάνι με όπλα των ΗΠΑ», είπε ο Barakat. «Ειδικότερα, ο ρόλος των γυναικών μαχητριών στην κουρδική αντίσταση σε όλα τα επίπεδα του αγώνα και της ηγεσίας αποτελεί ένα ηρωικό παράδειγμα θυσίας.»

«Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο ρόλος του τουρκικού κράτους και της κυβέρνησης, ενός από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους του Ισραήλ και βασικός στρατιωτικός σύμμαχος των ΗΠΑ, ήταν να ενθαρρύνει την παρουσία αυτών των αντιδραστικών ένοπλων ομάδων (ISIS και άλλες) που τώρα επιτίθενται εναντίον της Koμπάνι στη Συρία. Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες δεκάδες Κούρδοι διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από τις ένοπλες δυνάμεις του τουρκικού κράτους. Η λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας», που προωθείται από τη Γαλλία και την Τουρκία, και οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πρόσχημα για την εδραίωση του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Η μόνη πραγματική ασφάλεια μπορεί να εγκαθιδρυθεί μέσα από τον λαϊκό αγώνα και την αντίσταση και όχι μέσα από ιμπεριαλιστικούς στρατούς και αεροπορικές δυνάμεις», συμπλήρωσε ο Barakat.

Για πολλά χρόνια οι Παλαιστίνιοι μαχητές που επιζητούν την ελευθερία έχουν παλέψει στα ίδια χαρακώματα με τους Κούρδους αγωνιστές. «Υπάρχει μια μακρά ιστορία στήριξης των Κούρδων μαχητών της ελευθερίας από τους Παλαιστίνιους επαναστάτες. Έχουμε έναν κοινό εχθρό: τον ιμπεριαλισμό. Και έχουμε και έναν ακόμη κοινό εχθρό, τις αντιδραστικές σεχταριστικές ένοπλες ομάδες όπως η ISIS, που αποτελούν γνήσιο δημιούργημα και αποτέλεσμα του ιμπεριαλισμού και της κατοχής και ηγεμονίας του στην περιοχή. Τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, ιδίως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ενθάρρυνση, τον εξοπλισμό και την εξάπλωση αυτής της απειλής για τους λαούς της περιοχής», είπε ο Barakat.

«Καμία λύση ή βοήθεια για την περιοχή μας δεν θα προέλθει από ιμπεριαλιστικούς στρατούς ή ιμπεριαλιστικές αεροπορικές επιδρομές. Αυτές οι δυνάμεις έχουν φέρει μόνο τρόμο, σεχταρισμό, αντίδραση και θάνατο όπου έχουν επέμβει. Μόνο ο αγώνας των ενωμένων λαών μας μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό, τις πρωταρχικές πηγές τρόμου στην περιοχή, αλλά και τις φαύλες αντιδραστικές δυνάμεις που επιδιώκουν να επιβάλλουν την ηγεμονία τους και να λεηλατήσουν τον πλούτο του λαού μας», ολοκλήρωσε ο Barakat.


Μεταφρασμένο από τον ιστότοπο του PFLP via Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου