Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

80 χρόνια από την ίδρυση της ΟΚΔΕ: Κεντρική Εκδήλωση στην Αθήνα
80 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την θεμελίωση το 1934 του ρεύματος του επαναστατικού μαρξισμού / τροτσκισμού και της 4ης Διεθνούς στην Ελλάδα, με δύο σημαντικά ορόσημα:

– Την ίδρυση της Ο.Κ.Δ.Ε. (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας), με την οποία οι τροτσκιστές συγκροτούνται σε ανεξάρτητο ρεύμα (αργότερα τμήμα της 4ης Διεθνούς) στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας.

– Την έκδοση του περίφημου βιβλίου του Παντελή Πουλιόπουλου «Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα;», με το οποίο δόθηκε συντριπτική απάντηση στις αντιμαρξιστικές αυθαιρεσίες και σταλινικές απατεωνιές της 6ης Ολομέλειας του ΚΚΕ, όπου εγκαταλείφθηκε ο στόχος της σοσιαλιστικής επανάστασης.

Από τότε, οι έλληνες τροτσκιστές θα έχουν σταθερή παρουσία και επέμβαση, σε όλες τις περιόδους και τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού κινήματος (δικτατορία Μεταξά, Κατοχή–Αντίσταση–Εμφύλιος, μετεμφυλιακά/Ιουλιανά, αντιδικτατορική πάλη και εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973).

Ταυτόχρονα συμπληρώνονται 40 χρόνια πάλης της Ο.Κ.Δ.Ε. στη Μεταπολίτευση, όπου η οργάνωσή μας –πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες– συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάδειξη και κατανόηση κρίσιμων θεμάτων για το εργατικό κίνημα, αποτύπωσε το στίγμα της συμμετέχοντας στους αγώνες των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Στα πλαίσια αυτής της επετείου, η Ο.Κ.Δ.Ε. διεξάγει πολιτική καμπάνια με σειρά εκδηλώσεων.


Κεντρική Εκδήλωση στην Αθήνα
Πέμπτη 30/10, 6:30 μμ, Πολυτεχνείο Πατησίων (κτ. Γκίνη)

1 σχόλιο:

 1. ΘEMA: "Ο Eπαναστάτης ΔEN MENEI ποτέ Ξένος στη Zεστασιά της Aνθρώπινης Eπαφής"

  Σε ομιλία του το 1963 .... Καταδείκνυε την ανάγκη ότι στο κόμμα αυτό πρέπει να ανήκουν «οι Aνθρωποι της Eμπιστοσύνης, οι Aνθρωποι της Θυσίας»
  «Ο Mαρξιστής πρέπει NA EINAI ο καλύτερος, ο πιο Oλοκληρωμένος από τους Aνθρώπους, AΛΛA πάντοτε και πριν απ’ όλα NA EINAI Aνθρωπος»
  «δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο Mαρξιστής ΔEN EINAI MIA AYTOMATH και ΦANATIKH MHXANH… Ο Φιντέλ καταπιάνεται ξεκάθαρα μ’ αυτό το πρόβλημα σε μια από τις παρεμβάσεις του: «Ποιος EIΠE ότι ο Mαρξισμός EINAI αποποίηση των Aνθρώπινων ΣYNαισθημάτων, της ΣYNαδελφοσύνης, της Aγάπης προς τον Πλησίον, του Σεβασμού, της Φροντίδας για το Σύντροφο;»». Ο Eπαναστάτης «ΔEN MENEI ΠOTE ΞENOΣ ΣTH ZEΣTAΣIA THΣ Aνθρώπινης Eπαφής»
  «NA ΞEΣHKΩNETAI ENANTIA ΣE KAΘE TI AΔIKO .... OΠOIOΣ KAI AN TO EKANE !»
  «Εμείς, -Oλοκληρωτικά Aποπροσανατολισμένοι απ’ το φαινόμενο του σεκταρισμού- δεν καταφέραμε ν’ Aκούσουμε τους Σφυγμούς TOY ΛAOY για να μπορέσουμε να τους Mετατρέψουμε ΣE Συγκεκριμένες Iδέες και Συγκεκριμένες Γραμμές»
  «H KATAXPHΣH THΣ Eξουσίας EINAI TO ΠIO Eύκολο πράγμα, το πιο ΣXYNO… Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό»
  «Διότι Aυτός που διοικεί KAI Aπομονώνεται Mέσα σε έναν Γυάλινο ΠYPγο, Προσπαθώντας NA Kαθοδηγήσει το Λαό με φόρμουλες, EINAI Aποτυχημένος και Bαδίζει στο ΔPOMO TOY ΔEΣΠOTIΣMOY»
  «Αντεπαναστάτης EINAI εκείνος που Mάχεται Eνάντια στην Eπανάσταση, αλλά εξίσου αντεπαναστάτης είναι κι αυτός ο Kύριος που, Eκμεταλλευόμενος τις Eπιρροές του, Aποκτά Σπίτι κι Eπειτα Aποκτά δυο Aυτοκίνητα KAI Yστερα παραβιάζει τη Διανομή με το Δελτίο KAI Eπειτα Eχει Oλα Oσα ΔEN EXEI O ΛAOΣ»

  KAI TEΛOΣ ....

  Ο Eπαναστάτης ΔEN MENEI ποτέ Ξένος στη Zεστασιά της Aνθρώπινης Eπαφής (EPNEΣTO TΣE ΓKEBAPA)

  YΓ: EEEEEΣEIΣ PE ΦIΛOI EXETAI ΣXEΣH ME ... ΔAYTA ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή