Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Πολύδωρας-Φράγκου: νέο κόμμα της Ακροδεξιάς εν όψει; Τα ΜΜΕ μιλούν για «λαϊκή δεξιά» αλλά η εθνικιστική ατζέντα πάει χέρι με τις κυρίαρχες επιλογές του συστήματος εξουσίας!



Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Έρχεται η “λαϊκή δεξιά” σε κόμμα Πολύδωρα - στρατηγού Φράγκου; Η πρώτη επαφή μεταξύ των δύο έγινε σε καφέ στου Παπάγου, με “προξενητή” δημοσιογράφο πρώην στρατιωτικό.
Παρόντες ήταν ένας δημοσιογράφος πρώην στρατιωτικός ο Αντώνης Μυλωνάκης κι ένας απόστρατος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών ο Βασίλης Νικολόπουλος. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση;
Η προοπτική δημιουργίας κόμματος που θα καλύψει το χώρο μεταξύ ΝΔ και ακροδεξιάς που αυτή τη περίοδο στην Ελλάδα εκφράζεται από τους χρυσαυγίτες. Η δημιουργία ενός κόμματος το οποίο θα αποτελέσει το “φράγμα” του ρεύματος νεοδημοκρατών προς την οργάνωση - κόμμα της Χρυσής Αυγής , είναι ένα θέμα που προβληματίζει εδώ και καιρό τη Συγγρού. Οι σκέψεις για “ανάσταση” του Καρατζαφέρη δεν φαίνεται να έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Η δημιουργία ενός κόμματος υπό την απόλυτη ηγεσία του στρατηγού Φράγκου επίσης είναι μια λύση που δε περπατάει. Κι αυτό γιατί και ο πρώην Α/ΓΕΣ είναι “σιγουρατζής” και δεν θέλει να πάρει το ρίσκο μιας αποτυχίας και επειδή οι “εχθροί” που έχει και εντός της ΝΔ αντιδρούν. Έτσι το “φευγιό” του Βύρωνα Πολύδωρα φαίνεται να εξυπηρετεί κάπως τη Συγγρού που δεν βλέπει αρνητικά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κόμματος που θα μπορούσε να κρατήσει “μαντρωμένους” τους χαμένους προς την ακροδεξιά ψηφοφόρους της».

Στις παραπάνω εκτιμήσεις να θυμίσουμε τα ανοίγματα του Πολύδωρα στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τη διάθεση παρέμβασης  του σερ Μαρκεζίνη, χωρίς κανείς από τους παραπάνω να κρύβει τις ιδεολογικές και πολιτικές του συμπάθειες. Παράλληλα, πλήθος πολιτικές διεργασίες καταγράφονται και στο χρόνο των Στρατιωτικών, που όμως καμιά δεν ικανοποιεί των μωροφιλοδοξίες των Σωτήρων του έθνους!

Η μεγάλη δυσκολία όμως αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δικαιολογήσει τον  τίτλο «λαϊκό», που αποτελεί εξάλλου και το μεγάλο επίδικο. Πώς να το κάνει αυτό ο Πολύδωρας που μέχρι την τελευταία διαφοροποίηση του είχε ψηφίσει-στηρίξει όλα τα σκληρά ταξικά αντιλαϊκά μέτρα και ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος που ποτέ δεν διαφοροποιήθηκε από τις κυβερνητικές επιλογές ως ΑΓΕΣ ή που δεν έχει βγάλει λέξη για τα Μνημόνια; Πως αλήθεια να προβάλλουν το προφίλ της νέας αδιάφθορης πολιτικής δύναμης ο Πολύδωρας που κρύφτηκε πίσω από «τον στρατηγό άνεμο» και προπαγάνδιζε τις μπούρδες για τις «ασύμμετρες απειλές» ενώ η μισή Ελλάδα καιγόταν και χάνονταν δεκάδες συνάνθρωποι μας; Ή όταν  ξεκατινιάζονταν στα τηλεοπτικά παράθυρα με τη βουλευτή της ΝΔ Παπακώστα, βγάζοντας στη φόρα ο ένας τις ρουσφετολογικές προσλήψεις του άλλου!

Επιλέγουμε όμως να παρακολουθήσουμε την πραγματική ατζέντα του νέου αυτού εγχειρήματος όπως παρουσιάζεται μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου του Βασίλειου Μαρκεζίνη «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΗΦΟΡΟ», που όλως τυχαίως κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗ. Με ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μιας εξημερωμένης ναζιστικά Χρυσής Αυγής, κλείνοντας ταυτόχρονα πονηρά το μάτι στους απόστρατους και εν ενεργεία στρατιωτικούς, τροφοδοτώντας φοβίες για την απώλεια της Θράκης και της Τσαμουριάς. Μια Ελλάδα λοιπόν «περικυκλωμένη από εχθρούς, με πολιτικούς ανδρείκελα των δανειστών, οδεύει προς το θάνατο! Τέλος, η λαϊκίστικη αντιπλουτοκρατική ρητορεία μοιάζει με την  «coca cola που πάει με όλα» και κυρίως επιθυμεί να ενσωματώσει τον κόσμο της εργασίας στα πιο επιθετικά στρατηγικά προτάγματα της αστικής τάξης. Και αν διατυπώνονται οριακές αντιγερμανικές αιχμές χρεώνοντας την κρίση και την εμβάθυνση της-, ο φιλονατοικός-φιλοαμερικάνικος-φιλοϊσραηλινός προσανατολισμός είναι σαφέστατος στο Φραγκούλη Φράγκο, ενώ αξίζει να εκτιμήσουμε τη θέση του Β.Μαρκεζίνη για επαναδιαπραγμάτευση με το ΝΑΤΟ.

Τον πρόλογο του βιβλίου έχει γράψει ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος που συμφωνεί στην εκτίμηση του Β.Μαρκεζίνη ότι η πολυσχιδής κατάρρευση είναι αποτέλεσμα «της ανυπαρξίας ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού», ενώ η Τουρκία «βάζει ολοένα περισσότερο πόδι στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο».

Προβάλλεται ξανά η νέα Μεγάλη Ιδέα κήρυξη ΑΟΖ και εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, «μέγιστο κεφάλαιο για την εξασφάλιση του παρόντος και του μέλλοντος του σύγχρονου Ελληνισμού», ενώ «το πώς βγάζουν τα πετρέλαια , τον δρόμο μας τον έδειξαν οι Κύπριοι», και πιο συγκεκριμένα ο Τ.Παπαδόπουλος.

Ποιο είναι το μεγάλο σχέδιο;   «Έκδοση ομολόγου ανώνυμης εταιρείας ελληνικών συμφερόντων με κεφάλαιο 100 δις ευρώ, τα οποία θα καλύψουν Έλληνες του εξωτερικού, υγιείς επιχειρηματίες και απλοί πολίτες της πατρίδας. Έτσι το μείζον των κερδών από την εξαγωγή του αργού πετρελαίου ια φυσικού αερίου που ανέρχεται στα 3 τρις ευρώ, όχι μόνο να καλύψει ανάγκες αποπληρωμής του χρέους, να μας βάλει σε τροχιά ανάπτυξης να μην ξεπουληθούμε, αλλά να στείλουμε στον αγύριστο το ΔΝΤ και την  Τρόικα».

Στη Θράκη πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διαμορφώνοντας ένα νέο καθεστώς πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, θυμίζοντας τα μέτρα ολοκληρωτικής υφής που επιβλήθηκαν στους λαούς την περίοδο του μεσοπολέμου και πρόσφατα στα Βαλκάνια, με πολιτικές καταπίεσης των μειονοτήτων, αλλαγής σύνθεσης του πληθυσμού και εθνοκάθαρσης. Μάλιστα, στα μέτρα που προτείνουν Φραγκούλης Φράγκος και Μαρκεζίνης συμπεριλαμβάνουν τις μεταδημοτεύσεις Θρακιωτών και εκλογή Θρακιωτών βουλευτών. Αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως πιόνια καταλήγουν στο ότι «πρέπει να εγγραφούν ακόμα και οι Ίμβριοι-Κωνσταντινουπολίτες υποχρεωτικά σε δήμους και κοινότητες της Θράκης διότι είναι πάνω από 200000 σε Ελλάδα και εξωτερικό, ώστε να διεκδικούν τις περιουσίες τους και τα δικαιώματα τους  στις αλησμόνητες πατρίδες….». Ο Β.Μαρκεζίνης μάλιστα προτείνει την εγκατάσταση στη Θράκη των χριστιανών προσφύγων από την Συρία. Δηλαδή, αφενός η ελληνική κυβέρνηση στοιχίζεται πίσω από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που φούντωσα τον εμφύλιο και τη προσφυγιά, αφετέρου θα τους εκμεταλλευτεί για να τονώσει την ελληνικότητα της Θράκης!

Στην σκέψη τους κυριαρχεί το αστικό εθνικιστικό κριτήριο, αδιαφορώντας πάντα για τον κόσμο της εργασίας. Δε θέλουν ΕΟΖ στη Θράκη όχι γιατί αρνούνται τους άγριους όρους εκμετάλλευσης των εργαζομένων και την πλήρη εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά μόνο «εάν οι επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν είναι στη πλειονότητα τους τουρκικών συμφερόντων, είναι πλέον η βέβαιον ότι θα επιτύχουν την αλλοίωση του πληθυσμού με φθηνό εργατικό δυναμικό Τούρκων μουσουλμάνων της Βουλγαρίας και μέσω Γερμανίας λόγω Ε.Ε., Τούρκων μεταναστών».

Αφού επισημανθούν οι «εθνικοί κίνδυνοι» στη νέα εποχή της παγκοσμιοποίησης –μετανάστευσης,  η Βαλκανική γειτνίαση, η Τουρκική επιθετικότητα, τίθενται το ζήτημα της συνένωσης των «υγιών δυνάμεων» για να μην αποτελέσουμε ένα ακόμη νεκρό έθνος. Οι προτάσεις που προκρίνονται είναι η συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ενώ Φραγκούλης Φράγκος διαφωνούν στο ζήτημα του ΝΑΤΟ, με τον στρατηγό να αντιτίθενται στο ζήτημα της εξόδου! Συμφωνούν όμως στην ανάγκη πολυμέρειας στις διεθνείς σχέσεις και ανάπτυξη στενών δεσμών με τους νέους παγκόσμιους παίχτες –Ρωσία, Κίνα, Ινδία κλπ.

Τέλος, ο Φραγκούλης Φράγκου δε μπορεί να κρύψει την σκανδαλώδη και προκλητική πρόσδεση του στις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό στο ότι αδιαφορεί για τις τραγικές συνθήκες που βιώνει ο λαός μας και επανέρχεται στο ζήτημα της προμήθειας των «δωρεάν» μεταχειρισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων. Και τι δε θέλει ο Φραγκούλης Φράγκου: πολεμικά αεροσκάφη F15, τεθωρακισμένα ABRAMS, ελικόπτερα CHINOOK και BLACK HAWK, ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ, πολεμικά πλοία. Παραπλανά συνειδητά μιλώντας για χαμηλό κόστος συντήρησης, ξεχνώντας ότι τα εκατοντάδες  ABRAMS-TOMA-TOΜΠ που είχε εγκρίνει ως ΑΓΕΣ, κόπηκαν ως άχρηστα από επιτροπή στρατιωτικών που επισκέφτηκαν τις αποθήκες υλικού των ΗΠΑ, ενώ το κόστος συντήρησης υπολογίζονταν σε 500000 δολάρια για κάθε άρμα μάχης! 

Και όλα αυτά ενώ γιγαντώνεται η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας για τις προμήθειες πολεμικού υλικού από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ενδεικτικά τα όσα σηματοδοτούν οι αποκαλύψεις του σκανδάλου Κάντα.

Τέλος, αφού αποκαλύψει ξανά τον ακραίο εθνικισμό του –Ο Τούρκος αυτό που καταλαβαίνει είναι η ισχύς και τίποτε άλλο-, θα επανέλθει στον εντοπισμό των μεγαλύτερων όπλων της Ελλάδας –η γεωστρατηγική της θέση και τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων, για να προτείνει εθνική ενότητα, μακριά από διχαστικές και εμφυλιοπολεμικές διαμάχες, κοινωνική αλληλεγγύη, χάραξη ανεξάρτητης εθνικής πολιτικής και εξοβελισμό όσων απροκάλυπτα υπηρετούν ΟΧΙ τον Ελληνικό λαό, αλλά τους τραπεζίτες, τους δανειστές και τους διεθνείς τοκογλύφους.

Φυσικά, οι παραπάνω επισημάνσεις του Φραγκούλη Φράγκου δε συνάδουν με την παρουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις –όταν ο ελληνικός στρατός στέλνονταν σε 15 χώρες για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που καταγγέλλει, ούτε με την στάση του στους πολεμικούς εξοπλισμούς και την αναδιοργάνωση των Ε.Δ. Οι δηλώσεις του θέλουν να φροντίσουν το αγωνιστικό προφίλ ενός αντιδραστικού στρατιωτικού που παζάρεψε την συμμετοχή στις εκλογές –πάντα σε ψηφοδέλτιο επικρατείας- με τα κόμματα του Μνημονίου ΝΔ και ΛΑΟΣ!

Εξάλλου, ο ίδιος πατά σε δύο γέφυρες και δείχνει έτοιμος να διαπραγματευτεί με όλους και για όλα. Στον ίδιο πρόλογο διαβάζουμε: «δεν ασπάζομαι τη θέση ότι όλοι οι πολιτικοί και διατελέσαντες Πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων πρέπει να συνταξιοδοτηθούν και να αποχωρήσουν από τα κοινά».

Κουβέντα λοιπόν για το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ. Αμνησία για τα Σκάνδαλα  Βατοπεδίου, Χρηματιστηρίου, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, Μεγάλων Έργων, Siemens, Εξοπλισμούς.

Αλλά βλέπεις, ο Φραγκούλης Φράγκος τότε διάβαζε για να γράψει το ανατριχιαστικό εθνικιστικό του πόνημα που φιλοδοξεί να θέσει ως αντίπαλο δέος το Νεοβυζαντινισμό στον Νεοοθωμανισμό του Νταβούτογλου.

Μήπως τελικά ο Φραγκούλης Φράγκος είναι απλώς άλλος ένας αστός τουρκοφάγος πολιτικός, στημένος από το σύστημα εξουσίας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου