Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ο Δένδιας ανακοίνωσε Αστυνομία και Χωροφυλακή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού

Για "επανάσταση του αυτονόητου" μίλησε ο Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του STAR. Για ένα καλό νόμο που πρέπει να τύχει της στήριξης όλων –αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, ολόκληρης της κοινωνίας!


Το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Αστυνομίας που παρουσίασε ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, αποτελεί το Κράτος του Μπάτσου της νέας εποχής του καπιταλισμού, ενός κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης, στην υπηρεσία του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Ας δούμε τα βασικά σημεία των προτεινόμενων αλλαγών:
 Ο κ. Δένδιας είπε ότι το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Πρόσθεσε ότι οι ριζικές αλλαγές είναι οι πρώτες μετά το 1984, όταν δημιουργήθηκε η ενιαία Αστυνομία. Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον θα έχει το Επιτελείο και στη συνέχεια δημιουργούνται τρεις κλάδοι: Τάξης, Ασφάλειας και Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. Σχετικά με την αναδιάρθρωση του τμήματος Ασφαλείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως είναι στα πρότυπα του αμερικανικού FBI. Παράλληλα ιδρύεται Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου για τον συντονισμό της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος και των άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται.
Αναφορικά με τις συγχωνεύσεις των δομών ανά φορέα ειπώθηκε πως θα είναι σε ποσοστό 43% για την ΕΛ.ΑΣ., σε 30% για την Πυροσβεστική Υπηρεσία και κατά 36% για τη ΓΓΠΠ, ενώ καταργούνται 6.700 κενές οργανικές θέσεις αστυφυλάκων.
Στον σχεδιασμό του υπουργείου περιλαμβάνεται
η αναβάθμιση και ενίσχυση κατά 50% με προσωπικό της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) με στόχο να έχει μεγαλύτερες δυνατότητες ενώ αναβάθμιση θα γίνει και στις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Μίλησε επιπλέον και για αναβάθμιση του τρόπου συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από εγκληματικές ενέργειες.
Το νέο Κράτος Μηδενικής Ανοχής του Νόμου και της Τάξης είναι εδώ!
Πλέον γίνεται συνείδηση σε πλατιά τμήματα του κόσμου της εργασίας ότι τα Μνημόνια και η ταξική κυβερνητική πολιτική φτιάχνουν εκ νέου την αστική οικονομία, το αστικό κράτος και την κοινωνία. Η κυβέρνηση των μνημονίων και του σχεδιασμού του νέου γύρου καπιταλιστικής κερδοφορίας, που απαιτεί τη πλήρη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας και την μόνιμη επιστράτευση του εργατικού κινήματος, που βάζει μαύρο στην σκέψη και λογοκρίνει-καταστέλλει κάθε διαφοροποίηση, απαγορεύοντας το δικαίωμα στη διαδήλωση και κηρύσσοντας ενίοτε τον Στρατιωτικό Νόμο, εφαρμόζει πλήρως τα σύγχρονα δόγματα άμυνας-ασφάλειας.   Έχει ανάγκη την πλήρη εμπλοκή του Στρατού σε αστυνομικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό της χώρας, τη στρατιωτικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. Διωκτικών αρχών που θα δρουν και ως εκτελεστικό απόσπασμα. Παράλληλα, ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του τομέα άμυνας-ασφάλειας.
Γράφαμε πρόσφατα, με αφορμή την εκτέλεση των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων: «Αποκαλύπτεται επομένως ότι καθώς η εκτελεστική εξουσία ενσωμάτωσε την νομοθετική εξουσία καταργώντας ουσιαστικά το Κοινοβούλιο, τείνει να ενσωματώσει και τη δικαστική, καθώς αγνοεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων που της δημιουργούν προσκόμματα έστω και στο ελάχιστο (βλέπε ΕΡΤ), απελαύνοντας Τούρκους-Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες παρακάμπτοντας με μαφιόζικες μεθόδους την αστική δικαιοσύνη, μετατρέποντας τους κουκουλοφόρους της ΕΛ.ΑΣ. σε εκτελεστές δικαστές Ντρεντ!
Αυτή η πολιτική επιλογή λαμβάνεται στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτισμού Ολοκληρωτισμού της εποχής μας καθώς το πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο έχει συνείδηση της όξυνσης της παθογένειας που προκαλεί η βάρβαρη ταξική αστική πολιτική, αλλά και γιατί θέλει να στείλει ένα Προληπτικό Τρομοκρατικό μήνυμα στις τάσεις αμφισβήτησης που αργά ή γρήγορα θα μετουσιωθούν σε ριζοσπαστικά κινήματα, προβάλλοντας τη χωρίς όρια βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής (θυμίζουμε τα βασανιστήρια των αντιφασιστών διαδηλωτών και την επίδειξη της αστυνομικής βίας στους συλληφθέντες στο Βελβεντό)».
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΨΗΦΙΔΑ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ
Αξίζει να θυμηθούμε ότι πρόσφατα ο Ν.Δένδιας επανέφερε στο προσκήνιο τη θεωρία περί σχέσης «μεταναστών-τρομοκρατών», που έχουν προβάλλει συστηματικά από την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μεγαλοδημοσιογράφοι, ΕΥΠ και μιλιταριστικά έντυπα. Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές στους μισθούς αστυνομικών-στρατιωτικών και η δικαιολόγηση της απόφασης που κάνει λόγο «για υπηρετούντες στον σκληρό πυρήνα του κράτους». Τέλος, και με αφορμή τη δολοφονία των μεταναστών από το Λιμενικό, η Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα χαρακτηρίστηκαν εκ νέου αντι-εθνική δύναμη, που θέλει να πλήξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Έχοντας λοιπόν κατά νου αυτό το πλαίσιο, καταρχήν καταγράφουμε την απόφαση ενσωμάτωσης της  Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικούσε αντιτρομοκρατικές αποστολές. Σε παρέμβαση του στη Βουλή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι αισθάνεται περήφανος που το Λιμενικό Σώμα έχει μια τέτοια υψηλού επιπέδου Μονάδα, που εκπαιδεύει σήμερα άλλες, αντίστοιχες Μονάδες άλλων χωρών. Υπογράμμισε ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή εξασφαλίζεται η πρόβλεψη της συμμετοχής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο, όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, δίνεται η νομική κάλυψη στη Μονάδα για επιχειρήσεις που συμμετέχει και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η υπαγωγή της στο καινούργιο οργανόγραμμα του ΓΕΕΘΑ, που είχε δημιουργήσει τη «Δύναμη Δέλτα», το διακλαδικό Σώμα το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Α/ΓΕΕΘΑ. Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δίωξης των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, που οδήγησε στην εκτέλεση αρκετών εξ αυτών, στην επιχείρηση το Λιμενικό Σώμα επιβεβαίωσε την συμμετοχή ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. 10 άνδρες οι οποίοι είχαν περάσει από ΜΥΚ εστάλησαν και εντόπισαν τα ίχνη των δραπετών. Χρησιμοποιώντας τις θερμικές κάμερες τους εντόπισαν και τους καταδίωξαν οδηγώντας τους στην ενέδρα των EKAM που ανέλαβαν τα υπόλοιπα.
Την ίδια περίοδο που τέθηκαν εκτός νόμου οι κινητοποιήσεις ενάντια στη φιέστα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας και αγωνιστές σύρθηκαν στα δικαστήρια γιατί υπεράσπισαν το δικαίωμα στη συνάθροιση και διαδήλωση, ενώ οι καθηγητές βιώνουν την ακραία βία των Πραιτοριανών των ΜΑΤ που τους σπάνε τα χέρια, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι  ο Ελληνικός Στρατός μετατρέπεται σε δεσμοφύλακας των φυλακών! Με δύο ελαφρά, τροχοφόρα, τεθωρακισμένα οχήματα VBL του Ελληνικού Στρατού θα ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να συμμετέχουν στο σχέδιο φυλάξεως της εξωτερικής περιμέτρου των νέων φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού, σύμφωνα με πληροφορίες ιστοσελίδας. Η παρουσία τεθωρακισμένων στις πόλεις –και ας μην ξεχνούμε ότι τα τανκς των Συνταγματαρχών και τις Αύρες της Αστυνομίας του Κ.Καραμανλή έκλεισαν στα στρατόπεδα οι λαϊκοί αγώνες της Μεταπολίτευσης, είναι επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας από τη μεριά της κυβέρνησης που υλοποιεί τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που συγκροτούνται και υλοποιούνται σε εθνικό επίπεδο και στα πλαίσια των ΝΑΤΟ/ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Είναι συνέχεια των ασκήσεων Καταστολής Πλήθους, της παρουσίας της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης το 2012 απέναντι στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, στην ανάληψη καθηκόντων φρούρησης του Πενταγώνου απέναντι στους απελπισμένους διαδηλωτές εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά  πάλι της ίδιας Ταξιαρχίας και της Ζ’ ΜΑΚ, που επιπλέον είχε αναπτυχθεί στη Ρηγίλλης, αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση της Λέσχης Αξιωματικών μαζί με την Στρατονομία, απέναντι στην κινητοποίηση των συνδικαλισμένων στρατιωτικών.
1984-2014: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΙΛΙΑΤΡΙΣΤΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ  ΣΤΡΑΤΟ-ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ Ν.ΔΕΝΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΗΡΩΙΚΗΣ» ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ...
Γράφαμε σε ανακοίνωση μας την περίοδο της εκστρατείας Δένδια κατά των δραπετών, όπου χρησιμοποιήθηκαν UAN του στρατού για τον εντοπισμό τους και άνδρες των Ειδκών Δυνάμεων για τη παγίδευση και θανάτωση τους: την σκυτάλη έχουν πάρει εδώ καιρό γνωστοί φασιστικοί-εθνικιστικοί-μιλιταριστικοί κύκλοι οι οποίοι απαιτούν την συγκρότηση νέας Χωροφυλακής με τα χαρακτηριστικά Στρατοχωροφυλακής. Πρόσφατο το παράδειγμα της εισβολής της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής στην πλατεία Ταξίμ εναντίον των διαδηλωτών, εφαρμόζοντας όλες τις βρώμικες τακτικές που ακολούθησε για χρόνια στην Νοτιοανατολικη Τουρκία εις βαρος των Κούρδων. Επίσης, το σύνολο των ευρωπαϊκών αστικών κοινοβουλίων έχουν νομοθετήσει τη δράση των στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό των χωρών τους, ενώ τις βλέπουμε ήδη στη Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Μαδρίτη.  Τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση αντιμετώπισης κοινωνικών κινημάτων.
Η επιχείρηση Στρατού-Αστυνομίας κατά των δραπετών πρόσφερε την πολυπόθητη ευκαιρία να μιλήσουν ξανά για τους πυρήνες του UCK και να σπείρουν το «φόβο» μιλώντας για  τις «περιπέτειες της ΕΛΑΣ και της ελληνικής κοινωνίας με κάθε λογής παρανόμους που «οργώνουν» την ελληνική επαρχία και η γενικότερη μείωση του αισθήματος δημόσιας ασφάλειας στη χώρα, αναπόφευκτα καθιστούν το ζήτημα της αντιμετώπισης του προβλήματος κομβικής σημασίας».
Ποια είναι η λύση που υποστηρίζουν; «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ!». Σε σχετικό άρθρο παρουσιάζονται όλα τα κυρίαρχα ιδεολογήματα, που εμπεριέχονται στα κείμενα της ΕΥΠ και του ΝΑΤΟ: «Τις τελευταίες δύο δεκαετίες το περιβάλλον ασφαλείας στον ελλαδικό χώρο έχει μεταβληθεί δραματικά. Η δραματική αύξηση της εγκληματικότητας, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, η εμφάνιση της απειλής της διεθνούς τρομοκρατίας καθώς και η αναμόχλευση αλυτρωτισμών εκ μέρους παραστρατιωτικών οργανώσεωνθέτουν νέα δεδομένα στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας με προεκτάσεις που φθάνουν να αφορούν την εθνική άμυνα και ασφάλεια».
Η δαιμονοποίηση των μεταναστών είναι το μόνιμο κλισέ:
«Γιατί Χωροφυλακή; Θα μπορούσε να είναι το αρχικό μας ερώτημα. Για να το απαντήσουμε θα πρέπει να προβούμε σε ακριβή διάγνωση των μορφών απειλών που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και την ικανότητα του σημερινού μοντέλου άμυνας και ασφάλειας να τις διαχειριστεί. Καταρχήν οφείλουμε να σημειώσουμε τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην επαρχία που σχετίζεται τόσο με την προϊούσα οικονομική κρίση όσο κυρίως με την αύξηση της λαθρομετανάστευσης. Η ύπαιθρος έχει στην κυριολεξία κατακλυστεί τα τελευταία χρόνια με εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, μουσουλμανικού κυρίως θρησκεύματος, που πέραν των κακουργηματικών πράξεων στις οποίες προβαίνουν αποτελούν δυνητικό συνεργάτη ξένων κέντρων και παράκεντρων εξουσίας με στοχεύσεις που ξεπερνούν τα στενά όρια της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Δίπλα της και η τρομοκρατία, η «μουσουλμανική» βεβαίως-βεβαίως:
Την ίδια στιγμή η πολιτική τρομοκρατία δείχνει να επανεμφανίζεται ενώ έχει εδώ και καιρό επισημανθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες δραστηριοποίηση πυρήνων ισλαμιστικής τρομοκρατίας σε ελληνικό έδαφος. Το σημαντικότερο όμως είναι πως κάνουν πλέον αισθητή την παρουσία τους εξτρεμιστικές ομάδες που στόχο έχουν την απόσπαση ελληνικών εδαφών από τον εθνικό κορμό ή έστω την απομείωση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας σε αυτές τις περιοχές. Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στις ελληνικές αρχές οι οποίες όμως έχουν προς το παρόν επιλέξει την αποσιώπηση του θέματος και την προβολή εικόνας ανυπαρξίας προβλήματος.
Αναρωτιόμαστε, ο συγγραφέας του άρθρου, αλλά και οι συντάκτες της Κρατικής Ασφάλειας-ΕΥΠ τι έχουν να μας πουν για την υπαρκτή, θρασύδειλη μαύρη-ακροδεξιά τρομοκρατία; Τα γεγονότα στην Σπάρτη τα ξέχασαν; Το ρατσιστικό έγκλημα στο Κουκάκι; Τις εμπρειστικές-βομβιστικές επιθέσεις σε σπίτια-μαγαζιά μεταναστών, σε κοινωνικά κέντρα και οργανώσεις της Αριστεράς;
Αλήθεια, μήπως αποκτά άλλη, πιο ουσιαστική σημασία και περιεχόμενο η δήλωση ¨Ποιος θα μας Προστατεύσει από τους Προστάτες», όταν είναι γνωστη η σχέση ναζιστικής ακροδεξιάς βαθέως ελληνικού κράτους και κατασταλτικών μηχανισμών!
Ο συγγραφέας όμως απαιτει την Στρατιωτικοποίηση ολόκληρου του Κατασταλτικού Μηχανισμού:
«Όσον αφορά δε τα Σώματα Ασφαλείας και συγκεκριμένα την ΕΛ.ΑΣ, αυτή έχει σοβαρά κενά σε δόγμα, εκπαίδευση, οργάνωση και βαρύ οπλισμό ώστε να ληφθεί σοβαρά υπόψη ως παράγοντας αποτροπής. Είναι λανθασμένη η άποψη που θέλει τα σώματα ασφαλείας εστιασμένα αποκλειστικά στην πάταξη της εγκληματικότητας την στιγμή που ανακύπτουν απειλές που απειλούν τον «σκληρό πυρήνα» της κρατικής και εθνικής ασφάλειας. Η επιλογή λοιπόν της στρατιωτικοποίησης των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μονόδρομο. Η λέξη «στρατιωτικοποίηση» δεν πρέπει να τρομάζει. Η εμπειρία έχει δείξει πως όσες υπηρεσίες κατά καιρούς αποστρατιωτικοποιήθηκαν (ΕΛ.ΑΣ, ΕΥΠ ακόμη και η ΕΜΥ) απώλεσαν μέρος της αποτελεσματικότητας τους και της επιχειρησιακής τους ικανότητας. Επιβάλλεται λοιπόν η δημιουργία ενός «παραστρατιωτικού» σώματος με ζώνη ευθύνης την επαρχία που θα εγγυάται την επιτυχή αντιμετώπιση της απειλής αλλά και θα συμβάλλει γενικότερα στην εθνική άμυνα αποτελώντας άξιο συμπαραστάτη του στρατού ξηράς.
ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ-Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ της νέας ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ;
«Η Ελληνικών χωροφυλακή με την επανίδρυση της θα πρέπει να συγκροτηθεί διοικητικά σε περιοχές εθνικά ευαίσθητες και κυρίως κατά μήκος των συνόρων σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη. Οι πόλεις και οι κωμοπόλεις θα αστυνομεύονται από την Ελληνική Αστυνομία ενώ η Χωροφυλακή θα αναλάβει την αστυνόμευση κυρίως της υπαίθρου πλησίον των συνόρων που μαστίζεται από το έγκλημα. Η Χωροφυλακή δεν θα υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία απλά θα δρα ως συμπλήρωμα καίριας σημασίας στην Εθνική Ασφάλεια της χώρας ενώ παράλληλα δύναται να αναλάβει και επιπλέον αποστολές στρατιωτικού χαρακτήρα.
Όσο αφορά την πρώτη θα πρέπει να υιοθετηθεί το κάθετο σύστημα διοίκησης Ανωτέρα Διοίκηση Χωροφυλακής (στην έδρα κάθε περιφέρειας)-Διοίκηση Χωροφυλακής (στην έδρα κάθε παλιού νομού)-Υποδιοίκηση Χωροφυλακής (στην έδρα κάθε Καλλικρατικού δήμου)-Τμημάτων Χωροφυλακής. Η στατική Χωροφυλακή θα περιορίζεται στην εκτέλεση τυπικών αστυνομικών καθηκόντων με σύνθεση και οργάνωση όχι πολύ διαφορετική από αυτήν της σημερινής αστυνομίας. Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην Κινητή Χωροφυλακή. Αυτή θα είναι οργανωμένη σε καθαρά στρατιωτικά πρότυπα και θα αποτελεί τη στρατηγική εφεδρεία της χωροφυλακής. Θα αποτελείται, τόσο από μονάδες με γεωγραφικό τομέα ευθύνης, όσο και από μονάδες απαλλαγμένες από συγκεκριμένη ζώνη ευθύνης και χώρο δράσης ολόκληρη την επικράτεια.
Πιο συγκεκριμένα στην έδρα κάθε Ανωτέρας Διοίκησης Χωροφυλακής, θα σταθμεύει Λόχος Χωροφυλακής, αντίστοιχου της OMON της Ρωσικής αστυνομίας με πρόβλεψη δράσης σε διττό ρόλο: τόσο ως δύναμη riot police (ΜΑΤ) όσο και σαν ελαφρύ επίλεκτο πεζικό. Το σύνολο των λόχων Χωροφυλακής της επαρχίας θα βρίσκεται υπό την κεντρική διοίκηση Ταξιαρχίας Χωροφυλακής υπό τον ενδεικτικό τίτλο 1η Ταξιαρχία Κινητής Χωροφυλακής.


Επίσης, θα υπάρχει και δεύτερη Ταξιαρχία Κινητής Χωροφυλακής αποτελούμενη από με έδρα την Αθήνα και 2 Μηχανοκίνητα Τάγματα Χωροφυλακής με έδρες την Αθήνα και τη Θεσ/νίκη και ζώνες ευθύνης τη νότια και βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα που θα αποτελούν τη «βαριά» εφεδρεία του Σώματος. Ειδικά για τη Θράκη, την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να υπάρχει η πρόβλεψη διάθεσης πρόσθετων τμημάτων επιπέδου τάγματος ή ενισχυμένου λόχου κατά περίπτωση, κατά προτίμηση μηχανοποιημένων επί ελαφρών τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων.
Απαραίτητη είναι και η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων των υποψήφιων στελεχών της Χωροφυλακής που θα δρα σαν ένα προπαρασκευαστικό στάδιο για τη φοίτηση τους στις σχολές. Απαραίτητη είναι η σύσταση Τμημάτων Επιχειρήσεων Χωροφυλακής που θα αποτελούν τον κύριο επιχειρησιακό βραχίονα της στατικής χωροφυλακής προσφέροντας την αριθμητική μάζα εκείνη που απαιτείται για την ανάληψη αστυνομικών επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας στην ύπαιθρο.
Στα καθήκοντα της μπορούν να περιλαμβάνονται:
1. Η αντιμετώπιση των «ασύμμετρων» απειλών.
2. Η ευρύτερη συμμετοχή στην εθνική άμυνα.
3. Ασφάλεια μετόπισθεν.
4. Πολιτική άμυνα και προστασία.
5. Έλεγχος- Φύλαξη συνόρων.
6. Συμμετοχή σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις και διεθνής εκπροσώπηση της χώρας.
7. Φύλαξη ευαίσθητων στόχων και υποδομών εν καιρώ ειρήνης.
Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως ο εξοπλισμός της Χωροφυλακής δεν μπορεί να περιορίζεται σε ελαφρύ οπλισμό αλλά οφείλει να ενισχυθεί με βαρύτερο οπλισμό ώστε να είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Ο φορητός οπλισμός εκτός από τα κλασσικά πιστόλια θα πρέπει να περιλαμβάνει και ευρεία γκάμα φορητού οπλισμού, πολυβόλων, φορητών αντιαρματικών, τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή, καραμπινών κ.τ.λ. Όσον αφορά τα οχήματα αυτά εστιάζονται σε σύγχρονα περιπολικά οχήματα, μοτοσικλέτες, απλές και enduro, σύγχρονα οχήματα SUV και ημιφορτηγά. Πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια τα οχήματα να διαθέτουν κάποιο στοιχειώδες επίπεδο βαλλιστικής προστασίας χωρίς όμως υποβάθμιση των επιδόσεων στους τομείς της ταχύτητας και της ευελιξίας. Να σημειωθεί πως η Χωροφυλακή επιβάλλεται να διαθέτει οχήματα κατηγορίας MRAP».
Αξίζει όμως να επισημάνουμε ότι όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά τα εντοπίζει κανείς διαβάζοντας την σχετική αρθρογραφία για την σύσταση και δράση των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων, των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής, αλλά και τις προτάσεις ακράιων κύκλων για την συγκρότηση Εθνοφυλακής στα πρότυπα των ΗΠΑ.
Περιγράφονται επομένως όλοι οι δακτύλιοι αστυνόμευσης-στρατιωτικοποίησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των αναδιοργανομένων κατασταλτικών μηχανισμών-Ενόπλων Δυνάμεων, με απαίτηση ο θεσμός της εφεδρείας να τεθεί στο επίκεντρο και η ακροδεξιά να αναλάβει σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.
Απαιτείται επομένως η κλιμάκωση του αγώνα για την επιστροφή του Στρατού στα στρατόπεδα. Η Ανατροπή του Κοινοβουλευτικού Οκληρωτισμού και των σύγχρονων πολεμικών-κατασταλτικών δογμάτων άμυνας-ασφάλειας που αναθέτουν στον Στρατό αστυνομικά καθήκοντα και στρατιωτικοποιούν την αστυνομία. Των κυβερνήσεων και της βάρβαρης ταξικής πολιτικής που προκαλεί την κοινωνική άβυσσο σε όλες της τις εκφράσεις.
Εμείς λέμε όχι στην συγκρότηση Στρατοχωροφυλακής και απαιτούμε να διαλυθούν τώρα οι φασιστικές Πολιτοφυλακές, οι Λέσχες Εφέδρων και τα νεά Τάγματα Εθνοφυλακής.
Πρέπει να τους σταματήσουμε. Να μπλοκάρουμε τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Άμεση έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.
Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς. Να δοθούν λεφτά για τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.  Όχι στην Ανακήρυξη ΑΟΖ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ-ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ και  ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή