Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Rebellion Connection

Οι Rebellion Connection, ένα hip hop συγκρότημα με πολιτικό στίχο, κάνουν εκπομπές πολιτικού χαρακτήρα κάθε σ/κ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο www.octavaradio.gr.

Αφού ευχαριστήσουμε τους Rebellion Connection για το e-mail που μας έστειλαν, να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια και στους υπόλοιπους καλή ακρόαση!

Ακολουθεί το βιντεάκι για την εκπομπή και ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους.




2 σχόλια:

  1. Νέα δίκη για τη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 3η συνεδρίαση, Δευτέρα 22.10.12
    Τί δήλωσαν οι Θεόφιλος Μαυρόπουλος και Χρήστος Τσάκαλος


    Και αυτή η συνεδρίαση ήταν σχετικά σύντομη, γιατί όλοι οι διορισμένοι από τον κατάλογο συνήγοροι υπέβαλαν αίτημα νέας διακοπής της δίκης, γιατί οι δώδεκα μέρες (εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν ημέρες αργίας) δεν έφτασαν όχι για να μελετήσουν τη δικογραφία, αλλά ούτε για να πάρουν έστω μια υποτυπώδη γνώση. Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την πιεστική επιμονή της προέδρου να δεχτούν οι νέοι συνήγοροι συντόμευση του χρόνου διακοπής, για νʼ αποκτήσουν έστω κάποια στοιχειώδη γνώση για τη δικαζόμενη υπόθεση και από τις δηλώσεις των Θεόφιλου Μαυρόπουλου και Χρήστου Τσάκαλου.

    Ο Θ. Μαυρόπουλος πήρε πρώτος το λόγο και

    διάβασε εκτενή αποσπάσματα μιας δήλωσης των καταζητούμενων Γιάννη Μιχαηλίδη και Δημήτρη Πολίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είναι μέλη της ΣΠΦ:

    «Ας μιλήσουμε με αφορμή τη δίκη της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, αφού τυγχάνει να είμαστε καταζητούμενοι για την υπόθεση αυτή. Οχι, δεν απευθυνόμαστε στους δικαστικούς εκπροσώπους της εξουσίας. Δεν έχει κανένα νόημα η απεύθυνση στους εχθρούς μας. Απευθυνόμαστε στους συντρόφους μας με την στενή αλλά και με την ευρεία έννοια της λέξης…

    Αρχικά θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όχι για να αποποιηθούμε τις όποιες νομικές ευθύνες μας, αλλά για να αποφύγουμε την ταύτιση του πολιτικού μας λόγου με αυτόν της οργάνωσης καθώς διατηρούμε τις διαφωνίες μας. Φυσικά παραμένουμε αμετανόητοι για την επιλογή μας να στηρίξουμε και να στηριχθούμε έμπρακτα από τους συντρόφους της ΣΠΦ, όπως και για την επιλογή μας να ενταχθούμε ενεργά στον αναρχικό χώρο… Ως αναρχικοί στεκόμαστε εχθρικά απέναντι στο δικαστικό σύστημα και το κράτος συνολικά. Οπότε για μας, κάθε δίωξη του κράτους εναντίον μας είναι και ένας τίτλος τιμής… Δεν υποχωρούμε-δεν παραδινόμαστε. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους μας, της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στον σύντροφό μας Θεόφιλο Μαυρόπουλο, στους αναρχικούς επαναστάτες που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση…».

    Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας: «Λοιπόν, επειδή τα λόγια μας είναι οι πράξεις, δεν έχουμε σκοπό να καταφύγουμε σε μια δειλή ρητορική αθωότητας. Η νομιμότητα για εμάς είναι η συνθήκη των δούλων. Ο νόμος είναι μια πόρνη που εκδίδεται για τα συμφέροντα της εξουσίας. Κιʼ όλοι εσείς οι δικαστές κι οι “αξιότιμοι” εισαγγελείς είστε οι νταβατζήδες της που την συνοδεύετε στους πελάτες της. Είναι αλήθεια ότι παραβήκαμε τους νόμους σας. Είναι αλήθεια πως το ίδιο θα πράξουμε ξανά και ξανά. Εσείς δικάζετε στο όνομα του νόμου, εμείς πράττουμε στο όνομα της αξιοπρέπειας και της αναρχικής συνείδησης. Ανάμεσά μας υπάρχει ένα χάσμα που δεν χωράνε ούτε νομικίστικες ευγένειες, ούτε προσχήματα διαλόγου». Και κατέληξε: «Για ένα πράγμα λοιπόν μπορείτε να είστε σίγουροι. Δεν θα σας χαρίσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο ειρήνης».

    Η πρόεδρος, απευθυνόμενη στους συνηγόρους τους υπενθύμισε ότι οι κατηγορούμενοι είναι προσωρινά κρατούμενοι και ότι υπάρχουν και τα δεκαοκτάμηνα. Ο εισαγγελέας όταν τέθηκε το ζήτημα να διακόπτεται η δίκη μετά τις 10 το πρωί, απάντησε,ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί οι κατηγορούμενοι είναι προσωρινά κρατούμενοι! Τελικά, πρότεινε εβδομαδιαία διακοπή της δίκης και το τρομοδικείο δέχτηκε την πρότασή του. Ετσι, η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη.

    ΚΟΝΤΡΑ

    http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17868&pos=4&cat_id=48

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε, το σχόλιό σου για ακόμα μία φορά είναι ΑΣΧΕΤΟ με το περιεχόμενο της ανάρτησης. Προτιμότερο θα ήταν να μας στέλνεις e-mail.

      Ευχαριστούμε για την κατανόηση

      Διαγραφή