Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τα σκουπίδια & το νερό δεν θα γίνουν χρυσός στα χέρια της ντόπιας & ξένης τρόικας


Ήρθε η ώρα του λογαριασμού!!

  Τα σκουπίδια & το νερό δεν θα γίνουν χρυσός στα χέρια της ντόπιας & ξένης τρόικας

H Δημοτική Αρχή της Πάτρας, παρά την αρχική αντίθετη θέση της, προχωρά στην υλοποίηση του Εργοστασίου επεξεργασίας  απορριμμάτων στο Φλόκα Αχαΐας σε συνεργασία με τους Δημάρχους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, δηλαδή της συνεργασίας δημοσίου τομέα με ιδιώτες. Οι Δήμαρχοι έρχονται να υλοποιήσουν την επιτακτική προτροπή του τέως υφυπουργού Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ  Κουκουλόπουλου προς τους Δημάρχους όλης της χώρας για άμεση κατασκευή Εργοστασίων Επεξεργασίας απορριμμάτων.

Ο «μονόδρομος» της κατασκευής των εργοστασίων που επιβάλλει ως λύση στη διαχείριση των σκουπιδιών και προωθεί και η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) μέσω των ΣΔΙΤ ,αντί άλλων ίσως προσφορότερων λύσεων δίνει ταυτόχρονα το φιλέτο της διαχείρισης των σκουπιδιών στους ιδιώτες, αφού πρώτα τους κατασκευάσει με χρήματα του δημοσίου τα εργοστάσια. Για αυτό στου Φλόκα το δημόσιο συμμετέχει με 60 εκατ.
 Η ιδιωτικοποίηση θα σημάνει τον τετραπλασιασμό  τουλάχιστον των ανταποδοτικών τελών που θα πληρώνουν οι δημότες της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου για 27 χρόνια. Για τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα (βλ. Μπόμπολας, Κόκκαλης, Μυτιληναίος σε σύμπραξη με εξωχώριες εταιρίες) «τα σκουπίδια και το νερό είναι χρυσός» και αδημονούν να αρπάξουν το φιλέτο όχι μόνο της διαχείρισης του εργοστασίου και της ανακύκλωσης, αλλά και αυτό της αποκομιδής των απορριμμάτων ιδιωτικοποιώντας και αυτή τη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των τριών Δήμων.

Οι ευθύνες των πρώην τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών (δημοτικών και πρώην νομαρχιακών) του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είναι τεράστιες για το ζήτημα των απορριμμάτων, που έπρεπε να είχε λυθεί πριν χρόνια και απεναντίας σήμερα έχουν οδηγήσει την Αχαΐα σε αδιέξοδο. Η επιλογή τους για κατασκευή και λειτουργία με σύμπραξη δημοσίου με ιδιωτικό κεφάλαιο τους καθιστά υπόλογους στην κοινωνία του τόπου μας.

Ο αγώνας των εργαζομένων και των έξι σωματείων του Δήμου της Πάτρας ενάντια στην επιλογή του Δημάρχου Δημαρά για ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών μέσω των αμαρτωλών ΣΔΙΤ και της αποκομιδής τους οφείλει να γίνει υπόθεση όλου του λαού της Αχαΐας και ειδικότερα των τριών Δήμων (Πάτρας, Δυτ. Αχαΐας και Ερυμάνθου). Το ψήφισμα που θυροκολλήθηκε από το απεργιακό συλλαλητήριο της 18ης Οκτώβρη στην πόρτα του Δημαρχείου αποτελεί τη βούληση του πατραϊκού λαού ενάντια στην κατασκευή του εργοστασίου με ΣΔΙΤ.

Οι Δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων οφείλουν να διεκδικήσουν λύση για κατασκευή εργοστασίου με διαδημοτικό φορέα κατασκευής, διαχείρισης και ανακύκλωσης με δημόσια αποκλειστικά πόρους ή πόρους από ΕΣΠΑ για την κατασκευή του και με ουδεμία σύμπραξη με ιδιώτες. Το ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου σε ΣΔΙΤ αρκεί για καθ’ ολοκληρία κατασκευή του εργοστασίου. 1) Με δεδομένη τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων λόγω της κρίσης τουλάχιστον 25%. 2)Και την ποσοστιαία αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης κατά 20% η οποία αν και ιδιωτική!! σήμερα δεν ξεπερνά το 2%. Η παράδοση του εργοστασίου στους μαυραγορίτες και στους κλεπταποδόχους θα αποτελεί πρόκληση στο δοκιμαζόμενο από τις τροϊκανές κυβερνήσεις  λαό.

Οι Βουλευτές του νομού οφείλουν να καταθέσουν τροπολογία και νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να κατασκευαστεί το εργοστάσιο μέσω πόρων ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση από δημόσιο και Ευρωπαίκό Ταμείο και όχι μέσω των αδηφάγων ΣΔΙΤ που ο λαός θα πληρώνει για 27 χρόνια σε τετραπλάσια τιμή.

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΩΧΩΡΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΔΟΧΟ ΤΟΝ ΦΟΥΧΤΕΛ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

               ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ           
   eamgr.wordpress.com/             ΕΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου