Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οδυνηρές αλήθειες για την πολεμική τρέλα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας




ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Αναρωτιέται ο Αχμέτ Αλτάν, γράφοντας στην εφημερίδα Ταράφ (12/10/2012): «ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ;
Ο Θεός να μην δώσει παρόμοια, αλλά αυτές οι κραυγές πολέμου θυμίζουν την υστερική κρίση που είχε σκεπάσει τα πάντα στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 93. Τότε κάποιοι θρησκευτικοί ηγέτες έκαναν δηλώσεις του τύπου πως ¨Είδα στο όνειρο μου πως κάμναμε το ναμάζι μας στην Μόσχα¨.




Αυτοί όμως που έβλεπαν στον ύπνο τους πως έκαναν ναμάζι στην Μόσχα, όταν ξύπνησαν βρήκαν τον ρωσικό στρατό στο Γεσίλκιοϊ. Μάλιστα ήταν μια τόσο σφοδρή ήττα που για να κρυφτεί έστω λίγο η αλήθεια στα βιβλία ιστορίας της περιόδου της Δημοκρατίας δεν αναγραφόταν ως Γεσίλκοϊ, αλλά ¨Άγιος Στέφανος¨.

Μην λαμβάνετε υπόψη τις πολεμικές κραυγές αυτών που δεν θα πάνε στον πόλεμο, αυτός που θα κάθεται στο σπίτι του, εύκολα αποφασίζει για τον θάνατο του άλλου.

Εγώ έκανα την θητεία μου στην Κύπρο. Στο μέτωπο ούτε από στρατιώτη ούτε από αξιωματικό άκουσα τους όρκους ¨πολεμιστών¨ που ακούω σήμερα από πολίτες. Αυτοί που βρίσκονται στην πύλη του θανάτου είναι πολύ πιο ψύχραιμοι και ρεαλιστές από αυτούς που κάθονται στα σπίτια τους. Οι αξιωματικοί που περίμεναν σε χαρακώματα μαζί με τους στρατιώτες μια δυνητική επίθεση πότε δεν είχαν την άνεση αυτών που κρύβουν τον εαυτό τους στο σπίτι και στέλνουν ανελέητα άλλους στον στρατό.

Το τι είναι ο πόλεμος το ξέρουν αυτοί που αγκαλιά με το αυτόματο ξαπλώνουν σε υγρό έδαφος και περιμένουν την επίθεση. Άνθρωποι πεθαίνουν στον πόλεμο. Για να αποφασίσεις κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να υπάρχει καμμία άλλη διέξοδος.

Η Τουρκία στο θέμα της Συρίας μήπως δεν έχει άλλη διέξοδο από το ¨να στείλει τα παιδιά της στον πόλεμο¨ ; Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε με την Συρία ; Μήπως για να φέρουμε την δημοκρατία στην Συρία ;

Μια χώρα στην οποία η Ε.Ε. της λέει πως ¨η δημοκρατία σου είναι ελλιπής¨, μια χώρα στην οποία τα παιδιά της σκοτώνονται επί 30 χρόνια ακριβώς λόγω της ελλιπούς δημοκρατίας, πόσο πειστικό είναι να λέει πως ¨Εάν δεν επέλθει δημοκρατία στην Συρία, δεν μπορώ να αντέξω, θα στείλω τα παιδιά μου εκεί να πεθάνουν για να φέρουν την δημοκρατία¨ ;

Μια χώρα ερωτευμένη μέχρι θανάτου με τη δημοκρατία δε θα έφερνε πρώτα την δημοκρατία στην ίδια της τη πατρίδα ;

Μια χώρα που δίνει την ψυχή της για την δημοκρατία υπογράφει στρατιωτική συμφωνία με την αιματηρή δικτατορία του Σουδάν ;

Η συσχέτιση της ¨μαχητικότητας μας¨ στο θέμα της Συρίας με την δημοκρατία δεν μου φαίνεται και πολύ δυνατή.

Πιστεύω πως όπως και αν είναι ο λόγος, αυτός κρύβεται από τον λαό. Λόγω αυτού του ¨κρυφού¨ λόγου τελευταία φέραμε και την Ρωσία εναντίον μας, όταν κατεβάσαμε το αεροπλάνο που πήγαινε από την Μόσχα στην Δαμασκό.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει άλλη χώρα που να ανταγωνίζεται ταυτόχρονα με Ιράν, Ρωσία, Ισραήλ, Ιράκ και Συρία, άλλωστε καμία έξυπνη χώρα δεν θα έφερνε αντιμέτωπες απέναντι της τόσες χώρες.

Για αυτό άλλωστε υπάρχει η διπλωματία, για να μην συγκεντρώνονται τόσοι πολλοί εχθροί απέναντι σου.

Εμείς φερόμαστε σαν να έχουμε χάσει τα λογικά μας.



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου