Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ Μάνεση: Καμιά υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός!

Το κείμενο που μοιράστηκε στην πύλη της Χαλυβουργίας πριν τη συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Α’ ΒΙΠΕ.



Τα εργοστάσια κι όλη η εξουσία στους εργάτες!


Εργάτες της Χαλυβουργίας,


Η Χαλυβουργία, όπως και εκατοντάδες άλλες βιομηχανικές επιχειρήσεις γλιστρούν σιγά-σιγά στην άβυσσο της οικονομικής ύφεσης με δραματικές επιπτώσεις για ολόκληρη την εργατική τάξη. Η τύχη της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ (& πολλών άλλων επιχειρήσεων), κρέμεται από μια κλωστή. Η ύφεση για τα επόμενα δυο χρόνια θα είναι 9%, ενώ ήδη από το φετινό προϋπολογισμό της κοινωνικής καταστροφής, οι δημόσιες επενδύσεις θα αγγίξουν το μηδέν! Σαμαράδες, Βενιζέλοι και Κουβέληδες παρακαλάνε για ρευστό από την τρόικα εξωτερικού καθώς η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ξέφραγο αμπέλι, όπως είπε ο Σαμαράς για την εισβολή των απλήρωτων του Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο ή όπως είπε κλαίγοντας στη Μέρκελ, «Αν το ευρωπαϊκό κεφάλαιο δεν βάλει πλάτη στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, η κοινωνική πυρκαγιά θα κάψει όλη την Ευρώπη». Κύκλοι του κεφαλαίου, μαζί με την ΕΥΠ και την αστυνομία θρέφουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής ως δύναμη κρούσης ενάντια στους εργάτες κι όλους τους απελπισμένους, κύρια τώρα ενάντια στους μετανάστες και αύριο ενάντια σε όλους εμάς για την αποφυγή της κοινωνικής έκρηξης. Οι εργάτες πρέπει να δημιουργήσουν επειγόντως ομάδες αυτοάμυνας για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τους αγώνες τους.
Η διοίκηση του σωματείου σας, σας έχει παρασύρει σε ένα παιχνίδι χαμένο από χέρι. Αφού ακολούθησε τις οδηγίες του Μάνεση για το 5ωρο το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ εξαιτίας της 9μηνης απεργίας των συναδέλφων σας στον Ασπρόπυργο, τώρα ισχυρίζεται ότι συνέβαλλε στο τίμημα της ευρωστίας της επιχείρησης!! Δηλαδή στη συντριβή του αγώνα των συναδέλφων σας!! Όπως σας είχαμε προειδοποιήσει και τον Γενάρη, αν οι συνάδελφοί σας ηττηθούν, ο Μάνεσης θα έρθει να πάρει το δικό σας κεφάλι. Κι αυτό είναι εύκολο γι αυτόν καθώς το ΔΣ του σωματείου σας πρώτα βρίσκει λύσεις με το Μάνεση και μετά σας τις παρουσιάζει. Ακόμα και η υποτιθέμενη αντιπρόταση για 0% αυξήσεις για δύο χρόνια σημαίνει κατάργηση του σωματείου σας σε συνθήκες φοροκαταιγίδας και κανονικής ληστείας και πλήρους λεηλασίας του εργατικού εισοδήματος!!

Με τη σημερινή διοίκηση δεν μπορείτε να προχωρήσετε μπροστά και πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί γιατί όπως λέγαμε το Γενάρη:


Η ευθύνη που έχει αναληφθεί από το ΔΣ του σωματείου σας για να απαντηθεί η λαθεμένη τακτική του ΠΑΜΕ έχει τραγικά αποτελέσματα: Στο «πλευρό» σας στάθηκαν οι ανεκδιήγητοι βουλευτές (Νάκος, Καρτάλης, Μακρή) που δεν «ήξεραν» τι ψήφιζαν με τα μνημόνια κι ο απλός άνθρωπος τους φτύνει, η κόρη του δράκουλα Μητσοτάκη (Ντόρα Μπακογιάννη), ο ΣΕΒ Θεσσαλίας δηλ. οι υπεύθυνοι της λεηλασίας του εργατικού εισοδήματος και της καταπίεσης των εργατών, οι ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ με το μανδύα του σωτήρα των εργατών και της διαφύλαξης της εργατικής δημοκρατίας, οι φασίστες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που ευθύνονται για τα μαχαιρώματα αριστερών, μεταναστών και τα πογκρόμ εναντίον τους αλλά και τη διάλυση όλων των εργατικών οργανώσεων στο μαύρο παρελθόν τους, αλλά και μικροαστικά στρώματα (Ιδιοκτήτες φορτηγών) που καταστρέφονται επίσης από τη κρίση και σχεδόν τα 2/3 από αυτούς έχουν ήδη πτωχεύσει και που αντί να βλέπουν ως λύση τους εργάτες, «αγωνιούν» για την τύχη του Μάνεση . Το σωματείο σας που υποτίθεται δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κομματική παρέμβαση και βγάζει σωρηδόν ανακοινώσεις, γιατί δεν τους κατήγγειλε για ανάμιξη στις υποθέσεις του; 


Οι συνάδελφοί σας χαλυβουργοί, αν ηττηθούν, δεν θα οφείλεται στη δικιά τους ανυποχώρητη στάση που έχει βρει υποστήριξη και αλληλεγγύη σε όλη την Ελλάδα και είναι το ΟΧΙ που θα ήθελε να πει ο κάθε εργάτης στα αφεντικά του. Οι συνάδελφοί σας αν ηττηθούν δεν θα οφείλεται γιατί δεν διαπραγματεύτηκαν «έξυπνα» όπως εσείς αλλά γιατί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει αρνηθεί να τους στηρίξει. Αν οι χαλυβουργοί ηττηθούν θα οφείλεται και στο γεγονός ότι οι εργάτες του Βόλου δεν μπήκαν στον αγώνα στο πλευρό τους. Και τότε θα έρθει και η δική σας ήττα. Η μόνη διασφάλισή σας είναι η ταξική και ενωτική συμπαράταξη με τους συναδέλφους σας εργάτες, το μαχόμενο εργατικό κίνημα και το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης, έξω από κάθε λογική ιδιοκτησίας και περιχαράκωσης.


Όλα όσα προβλέψαμε έχουν επιβεβαιωθεί. Το ΕΚΒ νίπτει, όπως κι άλλες φορές τα χέρια του, διαφωνώντας μεν με τη μείωση μισθών αλλά δεν προκηρύσσει απεργία. Το ΠΑΜΕ, που φέρει τεράστια ευθύνη για την ήττα στη Χαλυβουργία κι αλλεπάλληλες λαθεμένες τακτικές σε τοπικό επίπεδο, υπερθεματίζει για αγώνες αλλά αδυνατεί να εξηγήσει προς ποια κατεύθυνση.


Η εργατική τάξη δεν έχει ένα επιτελείο μάχης: Τα ανώτατα συνδικαλιστικά μας όργανα ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ έχουν «εξαφανιστεί» και αρκούνται σε 24ωρες τουφεκιές. Το μήνυμα της απεργίας στις 26/9 για γενική απεργία διαρκείας το θάψανε στην απεργία στις 18/10 κι αμέσως προκήρυξαν μια νέα απεργία για τις 14/11!!. Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες έχουν παραλύσει. Οι πρασινομπλέ συνδικαλιστές, μαζί με ροζ φίλους, βγήκαν ξανά με αγωνιστικές κορώνες. Αρκούνται σε καταγγελίες, δηλαδή σε χαρτοπόλεμο. Πρωτοβάθμια σωματεία υποτάσσονται στις απαιτήσεις των εργοδοτών ή δίνουν αδιέξοδες μάχες και «ταξικά» σωματεία συμφωνούν (!) να οδηγούνται επιχειρήσεις σε πτώχευση!!


Την εποχή της χρεοκοπίας αυτό που έχει πια σημασία είναι ποια κοινωνική τάξη θα χρεοκοπήσει και ποια κοινωνική τάξη θα έχει την εξουσία. Οι καπιταλιστές έχουν αποτύχει. Έχει έρθει η δική μας σειρά. Μπορεί να δοθεί η μάχη με ένα ΔΣ που έχει ήδη λιποτακτήσει; 


Η Πρωτοβουλία μας προτείνει στη γενική σας συνέλευση τα παρακάτω: 


1. Την άμεση κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης στις 30 & 31/10 & στις 15/11 καθώς στις 14/11 έχει ήδη κηρυχτεί απεργία από τη ΓΣΕΕ.


2. Εκλογή από τη γενική σας συνέλευση διαπραγματευτικής ομάδας για το ζήτημα των μισθών, αποκλειστικά υπόλογη στο σώμα της συνέλευσής σας.


3. Άμεση κάθοδος σε απεργία διαρκείας σε περίπτωση απολύσεων ή επιβολής της νομοθεσίας των μνημονιακών τροικανών που θάβει τη ζωή των εργατών.


4. Εκλογή από τη γενική σας συνέλευση, απεργιακής επιτροπής για την περιφρούρηση των απεργιών σας και οργανωτικής επιτροπής για την υλοποίηση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης (Δελτία τύπου, πανό, αφίσες, επαφές με άλλα εργοστάσια εντός κι εκτός νομού κλπ).


Δεν υπάρχει καμιά επιστροφή στο παρελθόν! Το σημαντικότερο καθήκον σας είναι να αναλάβετε δράση για να ξαποστείλουμε μνημόνια, αφεντικά, κράτος, συνδικαλιστές γραφειοκράτες και φασίστες.

Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ (Μαγνησίας)



Τηλ. Επικοινωνίας: 6972004219, 6970967338,6932383052,6972967981

Πηγή:ergatis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου